Zoeken

Roofs 2015-04-07 Jan Suijk nieuwe accountmanager Roofs

Per 1 april 2015 heeft Vincent Lindeman besloten een nieuwe uitdaging aan te gaan en heeft hij Lindeman Uitgevers verlaten. Zijn vervanger is Jan Suijk (1967). Hij zal vanaf nu zijn enthousiasme en ervaring voor Roofs aanwenden. In dit artikel stellen wij hem voor.

Als accountmanager zal Jan Suijk verantwoordelijk zijn voor het vakblad Roofs, het Roofs Handboek, de website Dakweb. nl en de overige uitgaven en digitale uitingen van Lindeman Uitgevers. Met deze aanstelling heeft het bedrijf een raspaardje in huis gehaald met bijna 25 jaar ervaring in de advertentieverkoop.

Op 21-jarige leeftijd kwam Jan Suijk via-via terecht bij een importeur van mountainbikes. Bij dit bedrijf heeft hij drie jaar lang de verkoop verzorgd. “Het was geweldig om op een zo jonge leeftijd het land te doorkruisen en fietsspeciaalzaken te bezoeken. Daar heb ik de passie voor het verkopen opgedaan. In 1991 reageerde ik op een vacature voor een acquisitiebureau dat de advertenties verkocht voor o.a. VNU (wat nu Sanoma is). Sindsdien ben ik advertentieverkoper en ook na al die jaren heb ik nog steeds een passie voor het vak. Ik heb in de loop der tijd een veelvoud aan consumentenmagazines onder mijn hoede gehad, zoals Cosmopolitan, Autoweek en Story, maar ook bijvoorbeeld de Volkskrant en het Noord-Hollands Dagblad.”

“Het mooie aan het vak is dat ik steeds word uitgedaagd een (potentiële) klant ervan te overtuigen van de waarde
van het blad. Er is bijna niets leuker dan te merken dat de klant ook het geloof in die waarde krijgt. Als het goed is, is het een wisselwerking. Je doet altijd alleen zaken met elkaar als je het met elkaar ziet zitten.”

Suijk is volledig nieuw in de dakenmarkt, dat vindt hij geen probleem: “De markt weet altijd veel meer dan ik. Maar dat is niet erg, ik heb nog nooit meegemaakt dat een klant van mij verwacht dat ik alles weet te vertellen over zijn producten. Ik denk niet dat het in mijn activiteiten voor Roofs anders zal zijn – ik hoop het niet, althans. Waar ik wel verstand van heb, is het product dat ik zelf verkoop. Het plaatsen van advertenties is altijd een goede investering. Een bedrijf kan heel goed zijn, maar dat moet ook worden gezien door de buitenwacht. Dat is (naast natuurlijk de informatie-uitwisseling) een belangrijke taak van een vakblad als Roofs.”

Is er volgens Suijk nog toekomst voor papieren vakbladen? “Natuurlijk wordt het digitale gedeelte steeds belangrijker,” reageert hij. “Daar hebben wij ook diverse mogelijkheden voor, met Dakweb.nl en de maandelijkse nieuwsbrief. Maar ik denk dat het internet nooit helemaal de plaats van het papieren tijdschrift in zal kunnen nemen. Als ik naar mezelf kijk: de krant wil ik nog wel digitaal lezen, maar een tijdschrift vergt toch meestal wat meer aandacht. Dan is het prettig om papier in je handen te hebben. Ik kan ook erg genieten van een mooi, full colour vakblad met een goede papierkwaliteit – zoals Roofs is.”

Lindeman Uitgevers heeft er alle vertrouwen in dat Jan Suijk de huidige, centrale marktpositie van de uitgaven van Lindeman Uitgevers kan bestendigen en waar mogelijk verder uitbouwen