Zoeken

Roofs 2015-04-20 Solar Solutions International toont groeiende solarbranche

Op 15 en 16 april 2015 vindt in de Expo Haarlemmermeer de vakbeurs Solar Solutions International plaats. De beurs geldt als het grootste platform voor zonne-energie in de Benelux. Een overzicht.

Uit het Solar Trend Rapport blijkt dat de solarbranche momenteel duidelijk groeit (zie Roofs maart 2015). Dat is ook te zien aan het aanbod van de Solar Solutions International. De komende editie wordt de derde keer dat de vakbeurs wordt georganiseerd in de Expo Haarlemmermeer. De vakbeurs groeit nog steeds, en wordt bovendien steeds meer een internationaal platform voor diverse partijen die te maken hebben met zonne-energie. Naast een aanbod van ruim 100 exposanten op een beursvloer van 6000m² biedt de vakbeurs ook diverse workshops, minisymposia (voor architecten, overheid en woningbouwcorporaties en een symposium over omvormers en opslagsystemen), twee congressen (door UNETO-VNI en Sterkin), een Innovatie Boulevard en de uitreiking van de Solar Innovation Award.

Exposanten

Op de beursvloer zal een compleet overzicht van de solarbranche worden getoond: leveranciers, importeurs en fabrikanten van zonnepanelen, omvormers, zonnecollectoren, zonneboilers, monitorsystemen, montagesystemen, opslag- en domoticasystemen etc. Het beursthema is dit jaar ‘omvormers’ omdat de ontwikkelingen op dit gebied snel gaan, zowel qua techniek als qua aanbieders. Tijdens deze beurs zal een minisymposium Omvormers worden georganiseerd. Daar passeren string- en micro-omvormers de revue, net als power optimizers en opslagsystemen.

Ook zal er een Innovatie Boulevard worden ingericht waar de nieuwste ontwikkelingen zijn te bekijken. De producten en systemen die hier getoond worden dingen mee naar de Solar Innovation Award. Een onafhankelijke jury zal uit de innovaties een winnaar kiezen. De prijs zal op woensdag 15 april 2015 worden uitgereikt door Ed Nijpels.

De exposanten hebben zich tevreden getoond over de vorige editie van de beurs. 88% van de exposanten heeft aangegeven de gestelde beursdoelen gehaald of overtroffen te hebben en 93% van de exposanten was positief over de kwaliteit van de bezoekers.

Bezoekers

De beurs richt zich op bouw- en installatiebedrijven en woning- en gebouwbeheerders. Tot de bezoekers horen doorgaans ook de (semi)overheid, architecten, adviesbureaus en andere ondernemers in de solarbranche. De vorige editie (2014) werd bezocht door 3562 bezoekers, een stijging ten opzichte van het jaar daarvoor met 10%. De organisatie verwacht voor de komende editie een nieuwe stijging, tot zo’n 4000 zakelijke bezoekers verdeeld over twee dagen. In 2014 was iets meer dan de helft van de bezoekers ook eindbeslisser.

Workshops

Tijdens de beurs wordt een veelvoud aan workshops georganiseerd. Hieronder een greep uit de onderwerpen:

• Veilig installeren van zonnestroom met NEN1010 (door NEN);

• Financiële regelingen: Postcoderoos, SDE+, EIA/KIA/VAMIL, etc.;

• Veilig op het dak (door Holland Solar);

• Zonneboilers;

• Micro omvormers;

• Opslagsystemen;

• Van kW naar kWh: alles over kwaliteit en levensduur van ­zonnepanelen;

• Aparte workshops voor woningbouwcorporaties, architecten en overheid.

Roos

Ook Roofs zal tijdens de Solar Solutions met een stand aanwezig zijn. Bezoek ons op standnummer A4.5. Lezers van Roofs kunnen Solar ­Solutions gratis bezoeken door de invitatiecode ‘sol15roofs’ in te ­vullen op: http://www.solarsolutions.nl/ticket-2015/.