Zoeken

Roofs 2015-08-36 Nieuwslijn

Agenda

15-17 september 2015, Bouw Compleet Gorinchem
Evenementenhal Gorinchem

6-8 oktober 2015, Bouw Compleet Hardenberg
Evenementenhal Hardenberg

3-5 november 2015, Bouw Compleet Venray
Evenementenhal venray

23 oktober 2015, 2de Belgian Roof Day
Brussels Kart Expo www.belgianroofday.be

2-6 november 2015,Batimat
Parc des expositions, Parijs (F) www.batimat.com

28-29 januari 2016, Het Nationale Daken Event
NBC te Nieuwegein www.nationaledakenevent.nl

2-5 februari 2016, Dach + Holz International
Messegelände Stuttgart (D) www.dach-holz.de

Rockwool maakt grote stap in sociale duurzaamheid

Onze maatschappij ondergaat een transitie naar een duurzame en circulaire economie, met steeds meer aandacht voor de sociale duurzaamheid. Rockwool onderstreept de overgangsfase waarin we ons bevinden met de presentatie van haar MVO-verslag ‘(Re)builing the future’, het manifest Sociale Duurzaamheid en de tool ‘AQSI’ waarmee inzicht wordt verkregen in de sociale prestaties van een gebouw. De presentatie vond op 30 juni 2015 plaats bij de Deense ambassade, waar talrijke MVO-deskundigen en Mark Frequin, Directeur Generaal Wonen en Bouwen, hun visie op de transitie gaven.

MVO wordt gedefinieerd als de integratie van sociale en milieu-overwegingen binnen uw gehele bedrijf en het zegt alles over het lange termijn concurrentievermogen van uw bedrijf’, opende de Deense ambassadeur Ole Emil Moesby de bijeenkomst bij de Deense ambassade in Den Haag.”‘Denemarken is één van de koplopers op het gebied van MVO en sociale duurzaamheid. Rockwool is dat ook als bedrijf in de Benelux. Uitgangspunten daarbij zijn waardedeling en een win-win situatie creëren. Het gaat om oplossingen voor de bouwsector en een strategie die zowel het bedrijf als de maatschappij voordelen biedt. Maar dat kun je niet alleen. Die uitdaging moet je samen met de stakeholders aangaan.”

Hannie Stappers, director Public Affairs bij Rockwool, overhandigde vervolgens het tweede MVO-verslag aan Willem Lageweg, directeur MVO Nederland en Sabine Denis, directeur van het Belgische duurzaamheidsnetwerk The Shift.

Mawipex wint Succes Award Daktechniek

Mawipex is gekozen tot ‘Winnaar van de Business Succes Award in de branche Daktechniek’. Daarmee dingt Mawipex nu mee naar de felbegeerde ‘Nationale Business Succes Award’. De vakjury besloot Mawipex te nomineren vanwege haar verdiensten op het gebied van imago, service, kennis, specialisatie en innovatie.

RECTIFICATIE

Per abuis is in het artikel ‘Dak NVLU koelt binnenruimte en wekt zonne-energie op’, in Roofs juli 2015, de fotograaf van het vooraanzicht van het pand onvermeld gebleven. Deze foto’s zijn gemaakt door fotograaf Christian Richters.

BRN en Roof2Roof tekenen partnerovereenkomst

Op 2 juli 2015 heeft BRN (Bitumen Recycling Nederland) met Roof2Roof een partnerovereenkomst gesloten. Beide organisaties zetten zich in voor een zo hoogwaardig mogelijk hergebruik van bitumen dakbedekking. BRN richt zich daarbij op stimulering, voorlichting, regelgeving, kwaliteitsborging en acties om de landelijke inzamelstructuur te optimaliseren. Bovendien verstrekt BRN certificaten als bitumen dakbedekking adequaat is ontmanteld en aangeboden bij een recyclingbedrijf dat bitumineus dakafval verwerkt volgens de acceptatiecriteria van BRN.

Roof2Roof is een bedrijf dat bitumen dakbedekking beoordeelt op de geschiktheid voor recycling, en vervolgens zorgt voor de optimale inzameling en voorbewerking voor hoogwaardige recycling. Met het BRN- partnerschap zullen voortaan voor de Roof2Roof projecten en aan Roof2Roof gelieerde bedrijven ook BRN-certificaten worden verstrekt.

Roof2Roof is een voorloper op het gebied van bitumen recycling. BRN, een initiatief van de brancheverenigingen VEBIDAK en Probasys Benelux, is daarom zeer verheugd met het partnerschap. Deze samenwerking zal het hoogwaardig recyclen van bitumen dakbedekking een verdere impuls geven. Inmiddels zijn er in de Benelux al een drietal installa­ties operationeel waar oude bitumen dakbedekking wordt gerecycled in nieuwe dakbedekking. Daarnaast is er ook een installatie waar bitumen dakbedekking wordt gerecycled voor gebruik in de wegenbouw

Personalia

De Enk Groen & Golf

Per 1 juni jl. is Peter Koop in dienst getreden als Projectleider Realisatie bij De Enk Groen & Golf. Als Projectleider is hij eindverantwoordelijk voor de realisatie van de aanlegwerken. Hij volgt hiermee René van Swieten op die, na jarenlange trouwe dienst, begin dit jaar is vertrokken. Samen met een zeer ervaren uitvoeringsteam zal Peter Koop binnen De Enk leiding geven aan de uitvoering van aanlegwerken.

Koop heeft 10 jaar bij ZinCo Benelux gewerkt waarvan de laatste 4 jaar als bedrijfsleider. ZinCo Benelux is leidinggevend op het gebied van levering en advies van daktuinsystemen. De Enk is een expert op gebied van daktuinen waardoor de kennis die Koop met zich meebrengt goed aansluit met de projecten binnen De Enk.

Kingspan Insulation neemt Finse PIR fabrikant SPU over

Kingspan Groep heeft het Finse bedrijf SPU, fabrikant van PIR isolatie, overgenomen. De overname maakt deel uit van Kingspans groeistrategie en het biedt de kans om bestaande producten in nieuwe markten te introduceren.

De isolatiedivisie van Kingspan laat over de afgelopen decennia constante groei zien, mede door continue investeringen in marktontwikkeling, het vergroten van productiecapaciteit en het leveren van service, gepaard met groei door overnames. SPU produceert een veelomvattend productassortiment PIR isolatie en heeft een solide basis in Scandinavië en de Baltische staten. De overname van SPU zorgt voor een uitzonderlijk aanbod aan producten en buitengewone expertise in de Noord-Europese markt.

Hamer gecertificeerd asbest­verwijderaar voor de industrie

Op 29 mei heeft Hamer het SC-530 asbestverwijderingscertifi­caat ontvangen. Met dit certificaat kan het bedrijf een bijdrage leveren aan het asbestvrij maken van industrieel Nederland Als totaalinstallateur, in o.a. de brandstofvoorziening en de chemische en voedingsmiddelen-industrie, is het bedrijf gewend om volgens strikte regels en protocollen te werken.

Na het gecontroleerd en veilig verwijderen van asbest in gebouwen, installaties en machines kan men weer snel en efficiënt opbouwen of geheel vernieuwen. Het bedrijf heeft alle benodigde kennis en materieel in huis en hoeft niets te huren. De asbest wordt afgevoerd met eigen, speciaal daarvoor ingerichte wagens.