Zoeken

Roofs 2015-09-38 Nieuwslijn

PERSONALIA

Derbigum Nederland

Onlangs zijn de volgende nieuwe werknemers bij Derbigum Nederland geïntroduceerd:

Peter van der Dussen is per 1 september 2015 aangesteld als commercieel technisch manager Vaeplan (kunststof dakbedekking). Hij werkt sinds 1989 in de daken­branche en heeft hier verscheidene functies uitgeoefend, zoals inspecteur, operationeel manager en docent bij Tectum.

Erik van Emst is per 1 september 2015 aangesteld als regiomanager Noord en vervangt Atze Walsweer die werd aangesteld als technisch manager Nederland. Hij heeft 17 jaar ervaring binnen de dakenbranche in de commerciële ­binnen- en buitendienst.

Sylvie Stokkermans is per 1 juni 2015 aangesteld als marketingcoördinator en verantwoordelijk voor het verder opzetten van de marketing en marketingcommunicatie in de Nederlandse markt, alsmede een stuk marktbenadering. Sylvie heeft ruim 14 jaar marketingervaring, mede opgedaan in technische organisaties.

Cityroofs samen met Leven op Daken

Leven op Daken neemt de activiteiten van Cityroofs volledig over. Dit betekent een samenvoeging van twee grote spelers op het gebied van meervoudig ruimtegebruik.

Zoontjens heeft nu besloten zich vooral te concentreren op haar core business: specialistische, innovatieve en duurzame systemen, om zo te kunnen blijven inspelen op de complexe vraag naar dakbestratingssystemen in alle mogelijke toepassingen en materialen. Deze stap betekent een verdere versterking van de activiteiten van Leven op Daken.

ZinCo introduceert het eerste “Bijen- en vlinder” groendak

Nog geen jaar na de lancering van het daktuinsysteem op basis van bioplastics “Natureline”  introduceert ZinCo als eerste het “Bijen- en vlinder”groendak. De fabrikant van systeemopbouwen voor daktuinen wil hiermee de bijenpopulaties ondersteunen. Dit groendaksysteem bestaat uit speciaal op elkaar afgestemde producten waarbij uiteindelijk de bij- en vlindervriendelijke beplanting van 19 variëteiten met een hoge nectarproductie de sleutelrol speelt. Deze beplanting (sedum, kruiden en vaste planten) is op biologisch verantwoorde wijze gekweekt (zonder kunstmest) en vloeit voort uit een vierjarig onderzoek uitgevoerd in samenwerking met het hoofdkantoor van ZinCo in Stuttgart en de universiteit van Sheffield. De daktuinsystemen van ZinCo zijn voorzien van een 10-jarige garantie.

Loodsnijmachine voor veiliger werken

Het werken met zachte metalen zoals bladlood brengt vaak een aantal risico’s en problemen met zich mee. Daarom bedachten enkele dakdekkers een handige oplossing. Leverancier Luedinghauser-werkzeuge (D) introduceert een nieuwe, gepatenteerde snijmachine voor lood op rol. Het pivoterend en kogelgelagerd mes zorgt voor een correcte en scherpe snede. De nieuwe loodsnijmachine is vervaardigd uit staal en aluminium maar is toch licht van gewicht en neemt niet al te veel plaats in. Ze is verkrijgbaar in twee afmetingen (50 en 100cm) en in enkele seconden gebruiksklaar. De dakdekker wint er heel wat tijd mee op de bouwplaats. Tests in de praktijk spreken zelfs van meer dan 50%.

Xtratherm opent productie- en distributiefaciliteit in Feluy (B)

Tijdens een officiële ceremonie in Feluy (B) heeft de Waalse minister Jean Claude Marcourt van Economie de nieuwe productie- en distributie faciliteit van de Ierse fabrikant van Xtratherm isolatie officieel geopend. De nieuwe vestiging wordt verantwoordelijk voor de productie van Xtratherm hoogwaardige plaat isolatieproducten. De initiële investeringsfase beslaat de productie en de opslagfaciliteiten van circa 20.000m², met de mogelijkheid voor toekomstige uitbreiding.