Zoeken

Roofs 2015-10-35 Aanmelden project Dak van het Jaar 2015 tot 10 november 2015

Op 27 januari 2016 zal de Stichting Dakpromotie de eerste Nico Hendriks Award uitreiken aan het Dak van het Jaar 2015. Het Dak van het Jaar is het project dat zich heeft onderscheiden op het gebied van kwaliteit en inno­vatie. Het is nog tot 10 november 2015 mogelijk om projecten aan te melden via edwin@lumail.nl.

Jaarlijks wordt een flink aantal bijzondere daken uitgevoerd. Daken waar een goede en technisch perfecte oplossing is gerealiseerd; daken waar innovatieve materialen zijn toegepast; daken die in een uitzonderlijk goede samenwerking zijn gerealiseerd – enzovoorts. Tijdens het Nationale Daken Event 2016 (27-28 januari 2016 te NBC Nieuwegein) zal het Dak van het Jaar 2015 worden bekroond met de eerste Nico Hendriks Award.

De award is vernoemd naar prof. ir. Nico Hendriks, emeritus hoogleraar aan de TU Eindhoven en medeoprichter van Bureau Dakadvies (BDA), als eerbetoon aan zijn verdiensten voor de dakenbranche in de afgelopen decennia en om de uitgangspunten van de award (het bekronen en stimuleren van kwaliteit en innovatie) te onderstrepen.

In de afgelopen jaargang van vakblad Roofs is reeds een groot aantal aansprekende projecten van de longlist uitgebreid beschreven. Deze projecten zijn te bekijken via www.dakvanhetjaar.nl.
Maar de longlist is nog veel langer. De inschrijving is nog niet gesloten. Het is tot 10 november 2015 mogelijk uw project aan te melden door te mailen naar Edwin Fagel, coördinator van de jury, via het mailadres edwin@lumail.nl. Vermeld bij de aanmelding duidelijk de projectnaam, de relevante betrokken bouwpartijen en de reden van aanmelding.

De inschrijving staat open voor alle typen daken. Een brede vakjury zal de projecten beoordelen op o.a. (technische en esthetische) kwaliteit, duurzaamheid en innovatieve kracht. De jury bestaat uit:

• Nic-Jan Bruins (DGI Dak & Gevel Ingenieurs)

• Otto Kettlitz (Nieman-Kettlitz)

• Karsten Konrad (HHD)

• Eric Las (NII)

• Dirk Roosendaal (VBB)

• Rob Versluis (BDA Groep)

De longlist zal door de jury worden teruggebracht tot een shortlist van drie projecten. De winnaar zal aan het eind van de middagsessie van het Nationale Daken Congres 2016 op 27 januari 2016 in NBC te Nieuwegein bekend worden gemaakt.