Zoeken

Roofs 2015-10-36 Nieuwslijn

Agenda

3-5 november 2015, Bouw Compleet Venray
Evenementenhal venray

2-6 november 2015, Batimat
Parc des expositions, Parijs (F)
Info: www.batimat.com

12 november 2015,Nationale Asbest Conferentie
WTC te Rotterdam
Info: www.bouw-instituut.nl

18 november 2015, Sunday 2015
Burgers Zoo te Arnhem
Info: www.sundaynl.nl

25 november 2015, Praktijkdag Luchtdicht Bouwen voor Grote Gebouwen
CineMec te Ede
Info: www.nieman.nl

27-28 januari 2016, Nationale Daken Event
NBC te Nieuwegein
Info: www.stichtingdakpromotie.nl

2-5 februari 2016, Dach + Holz International
Messegelände Stuttgart (D)
Info: www.dach-holz.de

Verhuizing

Om een efficiëntieslag te kunnen maken in de ontwikkeling, productie en levering van de producten en diensten is Staka verhuisd.

Vanaf maandag 19 oktober 2015 is het bedrijf gevestigd op onderstaande locatie:

Staka Bouwproducten B.V.
Innovatiepark 16
4906AA Oosterhout
Nederland

De postbus, evenals de e-mailadressen blijven ongewijzigd. Staka Dakluiken heeft wel een nieuw telefoonnummer en is bereikbaar op 0162-763 763

Aabo Trading opent 18e vestiging

Aabo Trading opent in Den Haag haar 18de vestiging. Ook deze vestiging zal naast een compleet assortiment dakmaterialen beschikken over een eigen industriële zetterij waar zink, koper, Plastisol en kleurgecoat staalplaat direct na bestelling op maat worden gezet en een uitgebreide showroom met daarin de nieuwste producten en technieken uit de markt.

Daarnaast is dit de eerste vestiging die voorzien zal zijn van de nieuwe winkelformule AaboShop.

Het adres is :
Aabo Trading Den Haag bv
Zilverstraat 132
2544 EL Den Haag

Wim de Boer nieuwe directeur Aannemersfederatie Nederland

Per 1 januari 2016 wordt Wim de Boer de nieuwe directeur van Aannemersfederatie Nederland Bouw en Infra; de koepelorganisatie voor het midden- en kleinbedrijf in bouw en infra. De Boer volgt Wim van der Maas op, die per 1 januari a.s. afscheid neemt als directeur van de AFNL. Van der Maas neemt na een periode van ruim 7,5 jaar afscheid. Hij blijft voorlopig nog wel als adviseur van het Bestuur verbonden aan de koepel AFNL, en als directeur aan MKB INFRA. Wim de Boer was de afgelopen 7,5 jaar directeur/algemeen secretaris van de Noordelijke Vereniging Burgerlijke- en Utiliteitsbouw (NVBU). Daarvoor was hij werkzaam bij VEBIDAK.

Inval Rotterdam om fraude Chinese zonnepanelen

In Rotterdam is 20 oktober 2015 een inval geweest bij een bedrijf dat Chinese zonnepanelen vervoert. In Nederland en Duitsland zou volgens de belastingdienst voor meer dan veertig miljoen euro aan invoerheffingen en belasting zijn ontdoken. De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) werkt in het onderzoek nauw samen met Duitse douane. De verdachten zouden volgens de dienst namelijk ook via de haven van Hamburg grote hoeveelheden zonnepanelen illegaal hebben ingevoerd. Volgens de FIOD worden de Chinese panelen tijdens tussenstops in havens van Taiwan en Japan voorzien van valse stickers en facturen. Daardoor zou het lijken alsof ze in die landen zijn geproduceerd en ontlopen ze extra importheffingen.

BRON: NOS

KGOI voor standaard gevelonderhoudsinstallaties

De firma KGOI bv (Kwaliteit Gevel Onderhouds Installatie) te Montfoort maakt sinds oktober 2014 deel uit van de Elmar Groep. De Elmar Groep is een groep van bedrijven die zich met name richt op metaalbewerking in de meest brede zin. In totaal werken bij de Elmar Groep ruim 200 medewerkers aan metaalproducten voor een brede klantenkring.

KGOI legt haar focus op het adviseren, engineeren, produceren, monteren en onderhouden van gevelonderhoudsinstallaties (Building Maintenance Units). Het aanbod van de productenrange en de daarbij behorende patenten zijn onder andere overgenomen uit de failliete boedel van de Kranenburg Group. De medewerkers hebben allemaal ruime ervaring in deze materie en zijn zeer bekend met deze specifieke producten, waardoor de expertise gewaarborgd is. De installaties zijn inmiddels verder doorontwikkeld en de kwaliteit aanzienlijk verbeterd. Een van de doelstellingen hierbij is het optimaliseren van de installaties, door het creëren van standaard installaties. Deze standaard installaties zijn geschikt en toepasbaar voor de meest voorkomende (90%) architectuur. Maar in voorkomende gevallen is de standaard installatie eenvoudig aan te passen, waardoor de keuze niet beperkt wordt, maar de productietijd wel beperkt blijft.

Het produceren van deze installaties vindt volledig in eigen beheer plaats. Gecombineerd met een goed doordacht productiesysteem geeft dit een groot voordeel doordat KGOI installaties met diverse armlengtes op voorraad (just in time) kan inzetten, zodat de levertijd aanzienlijk wordt verkort.

Glazen lichtstraat als bouwpakket

ModuGlas, een compacte glazen lichtstraat, is nu ook leverbaar als bouwpakket. In de vorm van een lessenaar met muuraansluiting of zadeldak. Alle onderdelen zijn zo uitgevoerd dat ze goed handelbaar en makkelijk met de hand te transporteren zijn. Montage is heel eenvoudig, ook voor de handige doe-het-zelver. De lichtstraten zijn in delen te vervoeren en makkelijk zonder hijs- of tilmaterieel te plaatsen. De lessenaar met muuraansluiting is vrijwel vlak. De hellingshoek bedraagt slechts 10 graden. Met een hoogte van ca. 45 cm past de lichtstraat daardoor onder vrijwel ieder bestaand raam. De vrijstaande zadelkapuitvoering biedt met een lichtoppervlakte tot circa 9 m² daglicht in iedere ruimte.

Sempergreen® lanceert een bij- en vlindervriendelijke vegetatiemat

De bijen- en vlindersterfte neemt de afgelopen jaren wereldwijd alarmerend toe. Dit komt onder meer door een gebrek aan nectar en stuifmeel. Bijen en vlinders zijn essentieel voor de voedselproductie en de biodiversiteit. Meer dan 80% van de planten waarvan wij eten op de wereld is afhankelijk van bestuiving door bijen.

Sempergreen® heeft de Bees & Butterfliesmat ontwikkeld. Hiervoor is een grote variëteit aan waard- en nectarplanten geselecteerd in samenspraak met de Bijenstichting en De Vlinderstichting. De ruim 50 soorten planten hebben diverse bloeiperiodes van het vroege voorjaar tot in het late najaar. Nectarplaten dienen als voedsel voor de bijen en vlinders. Waardplanten vormen als rupsenvoedsel een onmisbare schakel voor de ontwikkeling van ei tot vlinder.

Tijdens de feestelijke lancering op 25 september werd het allereerste project met de B&B-mat onthuld op het alom bekende Polderdak in Amsterdam in bijzijn van De Dakdokters en De Vlinderstichting. Per iedere verkochte m² Bees & Butterfliesmat wordt een donatie gedaan aan de nationaal actieve Bijenstichting en Vlinderstichting.

Zonne-energie breed aanwezig op Vakbeurs Energie

Tijdens Vakbeurs Energie was de solarbranche breed vertegenwoordigd. Stichting Zonne-energie Recycling Nederland presenteerde zich voor het eerst met een lezing door Jan-Willem Jehee over de belangrijkste eisen van de wet en de rol van de Stichting hierin. Diverse leveranciers presenteerden hun innovaties. Mastervolt introduceerde bijvoorbeeld twee innovatieve laadregelaars die 30% meer rendement uit zonnepanelen halen. Triple Solar introduceerde een totaaloplossing voor het verwarmen van een woning zonder gas in combinatie met het opwekken van elektriciteit. RSS Nanoncoatings sprong in op het gegeven dat een zonnepaneel gemiddeld 4,4 tot 7.7% per jaar vervuilt. Door zonnepanelen te behandelen met een coating spoelt het grootste deel van het vuil met het regenwater van het oppervlak af. Autarco lanceerde als eerste zonne-energiemerk ter wereld een platform voor huisautomatisering standaard bij al haar systemen.

Monier VH-Variabel gitzwart glanzend ­verglaasd nu op donkere scherf

Monier produceert de keramische dakpan VH-Variabel gitzwart glanzend verglaasd voortaan op donkere scherf in plaats van op een rode. Het resultaat is een dakpan met een intense zwarte kleur die zorgt voor een stabiel kleurbeeld op het dak. Dat heeft grote voordelen, zeker als de dakpannen bijgesneden worden in het kilbereik of langs een dakvenster. Er ontstaat een fraaie donkere snijlijn, die verwerkt nauwelijks zichtbaar is. De donkere scherf verkleint daarnaast de kans op eventuele rode doorschijn en lichte beschadigingen aan de dakpan door handling of transport vallen ook nauwelijks meer op.

Nieuwe reeks trainingen veilig werken in zonne-energie eind 2015-begin 2016

Eind 2015 en het eerste kwartaal van 2016, organiseren Holland Solar en Petersen Arbozorg & Veiligheid een roadshow door heel Nederland. De training veilig werken in de zonne-energie-sector zal op verschillende locaties door heel Nederland gegeven worden. De training is bestemd voor iedereen die werkzaam is in de zonne-energie-sector als eigenaar, montageploeg, projectleider of verkoper van zonne-energie-installaties en zich bezighoudt met het werken op hoogte en het installeren van zonne-energiesystemen. Naast theore­tische kennis wordt ook getraind met diverse veiligheidsmaterialen.

Data Roadshows:

• 10 december 2015 (donderdag)  Nieuwegein

• 13 januari 2016 (woensdag) Nunspeet

• 27 januari 2016 (woensdag) Veldhoven

• 10 februari 2016 (woensdag) Middelharnis

• 23 februari 2016 (dinsdag) Zaandam

• 10 maart 2016 (donderdag) Doetinchem

• 22 maart 2016 (dinsdag) Nuth

Record aantal bezoekers op Veilig Werkt Beter 2015

De derde editie van het vakevent Veilig Werkt Beter, dat plaats­vond van 6 t/m 8 oktober jl. in de Brabanthallen
’s-Hertogenbosch, trok 6.568 bezoekers. Dat is 2,5x het aantal van vorig jaar. De combinatie met de vakbeurs Energie dit jaar bracht veel extra bezoekers uit de bouw, industrie en
energiesector. Ruim de helft van het aantal bezoekers kwam via deze beurs. Veilig Werkt Beter wil naast specialisten werkzaam in arbeidsveiligheid en gezondheid op het werk juist ook anderen bewustmaken van de voordelen van
veilig werken.

De Veiligheidspoll van Veilig Werkt Beter had 769 respon­denten. Het onderzoek toonde aan dat het niet goed gaat met de aandacht voor de verplichte Risico-Inventarisatie & -Evaluatie (RIE). Slechts 74% geeft aan dat een RIE is uitgevoerd t.o.v. 87% in 2014. Ruim 34% weet niet dat het ook verplicht is een RIE ook uit te voeren bij werknemers thuis bij structureel thuiswerken. Psychosociale arbeidsbelasting is bij slechts 47% een issue en 1/3 neemt nog geen structurele maatregelen voor het duurzaam inzetten van personeel. Belangstelling voor gezondheid en preventie stijgt.