Zoeken

Roofs 2016-02-35 Nieuwslijn

Investcorp verkoopt Icopal aan GAF

Investcorp, een wereldwijde investeringsmaatschappij, heeft ingestemd met de verkoop van Icopal aan GAF, Noord-Amerika’s grootste producent van producten voor het afdichten van gebouwen, voor een ondernemingswaarde van ongeveer €1 miljard. Icopal is Europees een grote speler op het gebied van gemodificeerd bitumen dakrollen en heeft een sterke en groeiende positie in de markt voor kunststof daken en vloeibare dakafdichtingsproducten.

Door de combinatie met GAF zal ‘s werelds meest vooraanstaande daken- en afdichtingsorganisatie ontstaan met wereldwijd 65 productielocaties, 6.500 werknemers en een jaarlijkse omzet van bijna $4 miljard in meer dan 80 landen.

‘Mawipex goes green’

Tijdens het Nationale Daken Event legde Mawipex met BossCover Green de nadruk op ecologie. BossCover Green biedt een duurzame oplossing voor alle typen groendaken. De meest voorkomende groendaken zijn extensieve groendaken. Hier bestaat de begroeiing uit sedum-, kruid- en vetplanten. Door de eenvoudige en lichte opbouw van het BossCover Green Groendak­systeem is er meestal geen speciale dakconstructie nodig. Hierdoor is het een groene en duurzame oplossing voor zowel nieuwbouw als renovatieprojecten.

Wecal Isolatie Techniek bv toont BIIG 446 en Xtratherm PIR isolatie

Begin 2015 herintroduceerde Wecal Isolatie Techniek bv de dakbedekking BIIG via The Roofers, een netwerk van geselecteerde dakdekkersbedrijven. Het betreft een TPO/APP gemodificeerde dakbedekking met dubbele wapening van glas- en polyestervlies. Inmiddels zijn er door The Roofers meerdere mooie projecten gerealiseerd en kan men spreken van een succesvolle herstart op de Nederlandse markt.

Tevens toonde men het uitgebreide programma van Xtratherm PIR dakisolatie. Sinds de marktintroductie in 2009 zijn vele toonaangevende projecten gerealiseerd en blijft Xtratherm Ltd. verder innoveren. Zo is de Xtratherm Thin-R/BGM aan het leveringsprogramma toegevoegd. Deze plaat is aan de bovenzijde bekleed met gebitumineerd glasvlies voorzien van een PP spinvlies en aan de onderzijde bekleed met een mineraal gecoat glasvlies.

Troelstra & de Vries neemt Royal Roofing Materials bv over

Per 6 januari 2016 is Royal Roofing Materials BV, voorheen onderdeel van de CRH Group, overgenomen door Troelstra & de Vries BV. De toetreding van Royal Roofing Materials BV is het resultaat van vele jaren nauwe samenwerking. Het doel is om de synergie tussen de twee bedrijven te vergroten en zo de ontwikkeling van producten en service aan klanten verder te optimaliseren. Deze overname heeft verder geen praktische gevolgen, noch voor de klanten, noch voor de leveranciers van Royal Roofing Materials BV. Tevens zal het team van Royal Roofing Materials BV in de huidige samenstelling actief blijven en blijven de contactpersonen ongewijzigd.

Lindeman Uitgevers verloot weekend Egmond aan Zee

Tijdens het Nationale Daken Event verlootte Lindeman Uitgevers een verwenweekend in Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee onder de personen die hun visitekaartje bij de balie achterlieten. De trekking is aan het einde van het event verricht door Danny van der Tak van Afast Holding. De gelukkige winnaar was Nick Pas, verkoopleider van DASA International bv uit Heerhugowaard. Hij ontving zijn waardebon op 1 februari 2016 uit handen van sales manager Jan Suijk van Lindeman Uitgevers.

Gilde Software toont innovaties tijdens het Nationale Daken Event 2016

Gilde Software toonde tijdens het Nationale Daken Event 2016 tal van ontwikkelingen. Een greep uit de actuele thema’s:

 • Mobiele werkbon: de afhandeling van uw servicewerk via een tablet of mobiele telefoon
 • Nieuwe versie van Bouwfysica volgens de NEN 1068: DakOffice Therma
 • Kwaliteitsborging, formulieren en checklists via onze formulieren-app
 • Nieuw calculatienormenbestand: ook voor hellende daken!
 • Asbestsanering
 • Dakinspectie via tablet
 • Planning, agenda
 • Digitale inkoop- en verkoopfacturen
 • Digitaal archiveren

Veilig werken op het dak met Roval-RoofSafety®

Roval Aluminium heeft met de Roval-RoofSafety® een nieuwe aluminium dakrandbeveiliging ontwikkeld, die alle voorwaarden in zich heeft om het platte dak veilig te kunnen betreden. De aluminium staanders zijn in hoogte verstelbaar van 1000 mm tot 1170 mm en worden in een aluminium voet bevestigd. In deze voet wordt tevens een ligger bevestigd, evenwijdig aan het dak. Deze ligger mondt uit in het pvc-contragewicht van 25 kilogram, dat op het dak rust. Hieraan ontleent het systeem voor een groot deel zijn stabiliteit. De stabiliteit wordt ook bevorderd door de stevigheid van de aluminium voet, waarin de staander en ligger zijn bevestigd en door de stevigheid in combinatie met het lichte gewicht van de aluminium staanders en balusters. Deze aluminium balusters worden door middel van knel­ringen aan de balusters bevestigd.

Asbestos vakbeurs voor asbestsector

Vakbeurs Asbestos is in 2015 voor de eerste maal georganiseerd. De focus op de integrale branchekolom bleek een schot in de roos. Zowel deelnemende exposanten hebben zich direct verzekerd van standruimte op de komende Asbestos in april 2016. De vakbeurs voor de professionele asbestketen verenigt techniek, kennis en regelgeving op een hoogwaardig podium. Het volledige palet aan brancheverenigingen, betrokken overheid en kennisinstituten neemt deel. De 2e editie wordt gehouden op 6 en 7 april 2016 Ahoy Rotterdam. Volgende edities: april 2018 en vervolgens elk even jaar.

Valbeveiliging op een andere manier

Bettersafe International lanceert een nieuwe lijn dakveiligheid, ontwikkeld door installateurs en veiligheidsmanagers.

Roof Angel is een horizontaal lijnsysteem met 8mm staalkabel geschikt voor alle soorten daken:

 • Valdemper van polyurethaan. Dit zorgt voor een valdemper die de valafstand niet verlengt.
 • Een loopwagen die zeer soepel door alle situaties loopt.
 • Volledig getest en gecertificeerd door keuringsinstantie SATRA EN795 (2012) type A & C.
 • Een volledig computerpakket. Hiermee zijn de valafstand en de krachten voor de onderconstructie  te berekenen.
 • De ankerpunten kunnen vervangen worden zonder het vervangen van de onderplaten.

Guard Angel is een permanente dakleuning, geschikt voor alle soorten daken:

 • Een geballaste versie waarbij slechts elke 5 meter een gewicht nodig is.
 • Te verkrijgen in elke gewenste ral kleur
 • Volledig getest en gecertificeerd door keuringsinstantie SATRA EN13374:2013 en EN150 14122-3; 2001

Hak4t groep neemt activiteiten Goedlicht en Apollo France Diffusion over

De Hak4t groep heeft activiteiten van het failliete Goedlicht uit Zevenbergsche Hoek en vrijwel gelijktijdig ook het Franse bedrijf Apollo France Diffusion overgenomen. Apollo France Diffusion was in het verleden een dochteronderneming van Goedlicht en werd bijna meegesleurd in diens faillissement. De Hak4t groep heeft tevens een deel van de medewerkers overgenomen en zet het Franse bedrijf vlakbij Nantes voort. De productie is verplaatst naar Dedemsvaart.

Energiebesparende totaaloplossing voor vervanging van asbestdaken in agrarische sector

Kingspan Energy introduceert Future Proof: een concept met verschillende disciplines in één pakket. Dit omvat onder meer asbestsanering zonder vezelemissie tot en met het aanbrengen van zonnepanelen en verzorgen van de financiering. Hiermee speelt Kingspan Energy in op het verbod vanuit Rijksoverheid op asbestdaken per 2024. Ivo Stroeken, projectmanager bij Kingspan Energy stelt: “Als we op dit tempo doorgaan, halen we de deadline van 2024 niet. Met Future Proof boeken we tijdwinst. Het agrarisch bedrijf kan namelijk volledig operationeel blijven: voorraden of vee blijven staan tijdens de werkzaamheden. Daarnaast kunnen medewerkers van Kingspan Energy acht uur achter elkaar doorwerken zonder gezondheidsrisico’s. Dit is mogelijk door het inspuiten van een speciaal schuim (FIBREsafe) op het asbestdak, dit kapselt asbestvezels in. Met Future Proof worden energiebesparende maatregelen getroffen, zoals het aanbrengen van zonnepanelen.

Havensteder kiest voor specialisten op het dak

Stichting Havensteder heeft eind vorig jaar een dakcontract voor onbepaalde tijd afgesloten met drie dakbedekkingsbedrijven: Consolidated Nederland, Rosmalen Dakbedekkingen en Voormolen Dakbedekkingen. De drie dakpartners gaan nauw samenwerken en zijn verantwoordelijk voor alle werkzaamheden op het dak: van reparaties van lekkages tot en met de complete renovatie van daken. Het dakcontract is op 8 december 2015 ondertekend door de betrokken partijen. Henk Hartman en Remco van Wingerden, respectievelijk Teamleider Inkoop en Inkoper bij Havensteder, zijn bij de Rotterdamse woningstichting verantwoordelijk voor het inkooptraject.