Zoeken

Roofs 2016-03-15 Overzet-daktrim voor renovatie platte daken

Het aluminium profiel werd uitgewerkt door Henry Steinschuld van Aludex bv. Bij dit aluminiumbedrijf uit Zeewolde wordt ook de productie en verkoop van de TrimClix daktrimmen, hoekstukken en koppelplaatjes verzorgd.

Op bestaande daktrim klikken

Het eenvoudige, maar effectieve systeem bevat een overzet-daktrim die speciaal is ontwikkeld voor de renovatie van platte daken. Bij de toepassing van het TrimClix systeem, kan de bestaande dakopbouw inclusief daktrim op het dak blijven liggen. De nieuwe daktrim wordt eenvoudigweg op de bestaande daktrim geklikt. Dit levert een besparing op in o.a. tijd en afvoerkosten. Ook levert de trim een veiligere werk­situatie op omdat er minder lang en intensief aan de dakrand gewerkt hoeft te worden.

Waterdicht

Het ontwerp behelst een klikgedeelte waarmee de trim over de bestaande (standaard) daktrim geklikt kan worden. De daktrim is daarmee direct bevestigd en blijft uit zichzelf al zitten. De waterdichtheid is gewaarborgd door de vorm­geving van het product. De dakbedekking wordt net als bij de traditionele daktrim in de trim geklemd waarmee direct een zekere waterdichting wordt verkregen. De trim fungeert me­teen als afschottrim, waarmee wordt voorkomen dat water bij de trim blijft staan. Verder is er bij de bevestiging van de dakbedekking geen eerste randstrook nodig of lijm of primer. Dit levert volgens de ontwikkelaars een beduidend grotere brandveiligheid op in de randzones.

Steinschuld besluit: “Door toepassing van deze innovatie is de dakrenovatie is veel sneller gereed. Er is minder afval, dus minder afvoerkosten. Er is dus ook geen herstelwerk (bijv. metsel- of verfwerk bij beschadigingen) nodig. De trim is vanaf heden uit voorraad leverbaar, inclusief hoekstukken
en koppelplaatjes.”