Zoeken

Roofs 2016-08-48 Nieuwslijn

agenda

12 september 2016, Nationale AsbestFeitenCongres
Jaarbeurs Utrecht, Info: www.asbestfeiten.nl

13-15 September 2016, Bouw Compleet Gorinchem
Evenementenhal Gorinchem, Info: www.evenementenhal.nl

13-15 september 2016, Installatie Vakbeurs Hardenberg
Evenementenhal Hardenberg, Info: www.evenementenhal.nl

21 september 2016, Smart Storage Congres 2016
1931 Congrescentrum te ‘s-Hertogenbosch, Info: www.smartstorage.nl

30 september – 1 oktober 2016, 2nd European Asbestos Forum
NH Grand Hotel Krasnapolsky te Amsterdam, Info: www.europeanasbestosforum.org

4-6 oktober 2016, Vakbeurs Energie 2016
Brabanthallen ’s-Hertogenbosch, Info: www.energievakbeurs.nl

Royal Roofing Materials eerste leverancier met DUBOkeur op een daksysteem

Royal Roofing Materials B.V. komt als eerste leverancier met een compleet duurzaam daksysteem voorzien van DUBOkeur®. Duurzaamheid wordt in de maatschappij steeds meer geïntegreerd en zo ontstaan er steeds meer gebouwen die op een verantwoorde manier tot stand komen. Dit vraagt om vernieuwende initiatieven, zoals een DUBO-daksysteem. Het daksysteem bestaat onder andere uit de APAX® dakbaan, Prefab Airpop Barrier, isolatielaag PolyTop HR en bevestigers.

Koninklijke Ginkel Groep verhuisd

Per 15 augustus 2016 is hoveniersbedrijf Koninklijke Ginkel Groep verhuisd. Het nieuwe adres is Nieuweweg-Noord 255, 3905 LW in Veenendaal. Het postadres en de telefoonnummers zijn ongewijzigd gebleven.

Geslaagde brandproef HR++ lichtstraat

Heruvent B.V. uit Cuijk heeft onlangs een 30 of 60 minuten brandwerende vlakkelichtkoepel met HR++ glas laten testen volgens classificatie RE. Het daklicht is getest door het brandlaboratorium van Peutz. De 30 of 60 minuten RE brandwerende vlakkelichtkoepel is leverbaar tot een maximum afmeting van: 230cm X 90cm of 120cm x 120cm. Daarbinnen zijn alle afmetingen (op 5cm interval) te bestellen. Het daklicht wordt compleet met opstand in één geheel geleverd. Het glas zit dus al verwerkt in de opstand. In sommige gevallen is het ook noodzakelijk om aan een stralingseis te voldoen. Hiervoor heeft Heruvent een 60min EI daklicht in haar leveringsprogramma.

PERSONALIA

CCM Europe

Niek Schouten is per 1 januari 2016 het team komen versterken als Technisch Adviseur Regio West voor onze EPDM dakbedekkingssystemen RESITRIX® en HERTALAN®. Niek is 34 jaar en woonachtig in Zwaagdijk-Oost. Hiervoor is Niek werkzaam geweest bij Boko bv dakbedekkers.

1 miljard subsidie extra in ­najaarsronde SDE+

Omdat de ontwikkeling van de hernieuwbare energie in Nederland beter verloopt dan gedacht, stelt het kabinet het komend half jaar 1 miljard euro meer subsidie beschikbaar dan eerder was aangekondigd. In de eerste helft van dit jaar is ruim twee keer zoveel subsidie aangevraagd voor hernieuwbare energie­projecten dan beschikbaar was. Opvallend is dat bijna 90% van de projecten die een subsidie beschikt hebben gekregen, een zonproject is.

Ecodak op zichtlocatie

Bij een woonboot langs het Schinkelkanaal in Amsterdam heeft hoveniersbedrijf KoelemeijerTuinen uit Purmerend een nieuwe veranda met groene overkapping gerealiseerd. Vanaf het drukke fietspad, dat pal langs de tuin loopt, is het bloeiende sedumdak van 35 m² vol in zicht. Ook vanaf de waterzijde is het goed in beeld. De enthousiaste opdrachtgever overweegt nu ook het platte dak van de woonboot met sedum te bedekken.

Bij de realisatie van het ecodak koos KoelemeijerTuinen voor ­Mobiroof-dakcassettes. Tuinarchitect Marcel van Eijsden: “Een belangrijke afweging was het kliksysteem. De kant en klare sedumcassettes zijn snel aan te leggen maar ook eenvoudig weg te halen. Wanneer later onder de overkapping een op maat gemaakte buitenhaard met schoorsteen wordt geplaatst, zijn we daardoor extra snel klaar. Ecodaken helpen tevens bij het oplossen van wateroverlast. De sedumcassettes zijn gevuld met een speciaal substraat voor extra opslag van regenwater.”

Mobiroof is ontwikkeld door groenspecialst Mobilane uit Leersum. Het systeem is geschikt voor daken met een helling tot 10 graden zonder dat er aanvullende maatregelen getroffen hoeven te worden. De kant-en-klare cassettes (54 x 54 x 9 cm) zijn gemaakt van hergebruikte kunststofmaterialen en eenvoudig aan elkaar te klikken.

Bouw grootste zonnedak van Limburg gestart

In het Limburgse Tegelen bouwen Wienerberger en Eneco aan het grootste zonnedak van Limburg. Op het dak van de Wienerberger vestiging worden
op dit moment 4.550 zonnepanelen geplaatst. Gezamenlijk wekken de ­zonnepanelen per jaar zo’n 1,1 miljoen kilowattuur aan zonnestroom op. Dit is vergelijkbaar met het stroomverbruik van circa 325 huishoudens. Het zonnepark wordt naar verwachting eind september in gebruik genomen.

Een op drie woningeigenaren wil een APK voor de volledige woning

Voor alle woningen kennen we de woning APK, hierbij worden de elektrische-, gas- en leidingwaterinstallaties en voorzieningen beoordeeld. Dit zijn ook de onderdelen waarvan de meerderheid van de Nederlandse huurders en woningeigenaren zegt dat die daarvoor in aanmerking komen. Echter, ook bouwkundige onderdelen zoals bijvoorbeeld het dak of zelfs de volledige woning, dienen in aanmerking te komen voor een periodieke keuring. Dit blijkt uit onderzoek van USP Marketing Consultancy dat in de maand januari is uitgevoerd onder 543 consumenten uit het DeelUwMening panel.

De onderdelen die nu al onder een Woning-APK vallen, zijn volgens de meeste huurders en woningeigenaren ook de onderdelen die als eerste in aanmerking dienen te komen. De W- en E-installaties zijn voor bijna de helft van de woningeigenaren essentieel om ­periodiek gekeurd te worden. Daarnaast vindt 41% van de huurders en 34% van de woning­eigenaren dat de gehele woning periodiek gekeurd dient te worden. Ook andere onder­delen van een woning kunnen rekenen op steun van minimaal een op de vijf – met name huurders: dak, hang- en sluitwerk en de gevel. Er zijn overigens geen opvallende verschillen waarneembaar als we kijken naar leeftijd, inkomen of geslacht.