Zoeken

Roofs 2016-09-48 Nieuwslijn

agenda

5 november 2016, Het Nationaal Dak Open Tennis Toernooi 2016
Groene Dijk te IJsselstein, Aanmelden: daktennis@wedeflex.nl

23 november 2016, Praktijkdag Kwaliteitsborging in de Bouw
Cinemec te Utrecht, Info: www.niemankwaliteitsborging.nl

Nationaal Dak Open Tennis Toernooi 2016

Op zaterdag 5 november vindt het Nationaal Dak Open Tennis Toernooi 2016 plaats. Dit toernooi is opengesteld voor iedereen die, op welke wijze dan ook, zakelijk aan het bouwdeel dak is verbonden. Het toernooi staat open voor zowel dames als heren.

Het toernooi is een initiatief van Paul Verkaik (BDA Dak- en Gevelopleidingen) en Coen van der Kooij (Wédéflex Duurzame ­Dakstemen bv) en zal geor­ga­niseerd worden op het fraaie, centraal in ­Nederland gelegen tennispark van IJTC (IJsselsteinse Tennisclub Groenvliet). Er zijn hier zowel buiten als binnen banen beschikbaar. Beide bedrijven treden ook op als sponsor van het evenement.

Het spelsysteem is simpel: door loting worden dubbelpartijen samengesteld, die op tijd worden gespeeld. Met de individuele speelsterkte zal zo veel als mogelijk rekening worden gehouden bij de indeling van de dubbels. De uitslagen van de wedstrijden worden voor iedereen individueel genoteerd. Dit levert aan het einde van de avond een of meerdere winnaars op. De winnaars krijgen, behalve fraaie prijzen, natuurlijk de eeuwige roem van de eerste winnaars van het eerste Nationaal Dak Open Tennis Toernooi.

De avond begint met een inloop vanaf 18:00 uur, zodat de eerste wedstrijden rond 19:00 uur kunnen aanvangen. Kosten voor inschrijving bedrage € 15,- p.p. (drankjes en buffet zijn kosteloos). Opgeven kan via daktennis@wedeflex.nl met vermelding van naam en speelsterkte. Adres park IJTC: Groene Dijk 15, 3403 NJ IJsselstein.

NAAMSWIJZIGING

Per 1 oktober 2016 wijzigt officieel de naam van Troelstra & de Vries bv naar Soprema bv.

PERSONALIA

Per 1 september 2016 is Willem Tukker (48) bij EPDM Systems in Lemelerveld in dienst getreden als Commercieel Technisch Adviseur voor regio Zuid- en West-Nederland. Met meer dan 25 jaar commercieel en technische know how in de bouwsector en dakenbranche is Willem Tukker een zeer ervaren gesprekspartner.

Nieuwe vlakglas oplossing voor platte daken

De Velux Groep heeft voor platte daken een nieuwe vlakglas oplossing ontwikkeld. Deze daglichtoplossing zorgt naast een goed binnenklimaat ook voor een esthetische oplossing op platte daken. Het design bestaat uit een 4 mm geharde hagelbestendige vlakke buitenruit die ingeklemd zit in een strak profiel en lijstwerk van weersbestendig onderhoudsarm PVC. De hybride opbouw met isolatie in het kozijn en een glaselement van hoogrendementbeglazing aan de binnenzijde, zorgt voor een isolatiewaarde met een U-waarde van 1,2 W/m2K, doorvalveiligheid en zeer weinig contactgeluid (46 dB).

OMG Roofing opent magazijn in Rotterdam

Om aan de groeiende internationale vraag in Europa en Azië te kunnen voldoen, heeft OMG Roofing Products nieuwe magazijnen geopend in Rotterdam en Shanghai (China). De magazijnen zijn geografisch optimaal gepositioneerd om snel te kunnen leveren in desbetreffende markten. Beide locaties zullen een brede reeks producten op voorraad hebben die specifiek voldoen aan de lokale behoefte.

Royal Roofing Materials bv gaat verhuizen

Begin 2017 gaat Royal Roofing Materials verhuizen. Een gloednieuw bedrijfspand op hetzelfde industrieterrein als waar men momenteel is gevestigd (Bijsterhuizen in Wijchen) wordt dan in gebruik genomen. De groei van het bedrijf zorgt ervoor dat het huidige distributiecentrum te beperkt is. Zowel de opslagcapaciteit, CPR-ruimte als de expeditieruimte voor de laaddocks zijn in het huidige pand te klein. In goed overleg met eigenaar Soprema heeft Royal Roofing Materials de mogelijkheden onderzocht voor zowel de aanpassing van het huidige distributiecentrum als voor nieuwbouw. Na de inventarisatie is gebleken dat door nieuwbouw er niet alleen een pand kon worden neergezet dat nauw aansluit bij de wensen en behoeften, maar ook kostentechnisch een goede investering is.

Op de nieuwe locatie wil men verder doorgroeien in zijn distributieactiviteiten en zo zijn positie op de markt versterken. En dat vanaf een logistieke plek die toch min of meer vertrouwd aanvoelt én strategisch gunstig ligt. Het industrieterrein Bijsterhuizen ligt tussen Nijmegen en Wijchen en staat in directe verbinding met de A73 en de A326, met nabij de A15 en A50.

Leven op Daken lanceert de Ecopan

Op woensdag 14 en donderdag 15 september 2016 lanceerde Leven op Daken tijdens de beurs Architect@work haar nieuwste groendaksysteem, de Ecopan. Deze bestaat uit een waterdicht kunststof element waarin een substraatlaag ligt met daarop een sedumtapijt. Sedums zijn traag groeiend en verliezen geen blad. De plant kan zeer goed tegen zowel vocht als droogte. Het element is qua afmetingen zo ontworpen dat elk dak met sneldakpannen probleemloos kan worden vervangen door dit systeem, tot een dakhelling van 50°.