Zoeken

Roofs 2016-10-44 TechnoNICOL wil van toegevoegde waarde zijn voor Nederlandse klant

Bedrijfsnieuws

Met de oprichting van TechnoNICOL Benelux is de Russische leveranciervan o.a. bitumineuze dakbedekkingen nu ook op de Benelux-markt actief. Randy Müller is aangesteld als verkoopleider voor Nederland. Hij licht het ­beleid van het bedrijf toe.

TechnoNICOL is een Russische leverancier van dakmaterialen. Het bedrijf is in 1992 opgericht en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een grote speler met 50 productievestigingen in zes landen. Het bedrijf levert bitumineuze en kunststof dakbedekkingen, isolatieproducten, dakpannen, tapes, folies, etc. Op de Nederlandse markt zullen in eerste instantie alleen de dakbedekkingen met CTG worden verkocht. Momenteel worden deze producten via vier onafhankelijke handelaren op de markt gebracht (zie kader). Het bedrijf zal het netwerk nog verder uitbreiden. “Van uitermate groot belang is de uitgangspositie die wij hierin nemen: wij respecteren onze handelaren en verwerkers. Iets dat in de markt niet altijd vanzelfsprekend is.”

Verwerkingsraam

De Russische leverancier ontwikkelt zich gestaag op de internationale markt: momenteel levert men de producten in 81 landen. Naast Rusland is het bedrijf actief in Centraal- en Oost-Europa, Azië en Oceanië. Vladimir Isachenko is algemeen directeur van de Benelux-organisatie, Randy Müller is verkoopleider in Nederland. Samen met de administratieve medewerker bedienen deze personen vanuit Tilburg de Benelux-markt. Het bedrijf heeft internationaal een platte organisatie, wat betekent dat snel geschakeld kan worden.

Randy Müller heeft ruime ervaring in de Nederlandse dakenbranche. Hij is aan de nieuwe uitdaging begonnen omdat hij gelooft in de toegevoegde waarde van de producten die het bedrijf op de markt brengt. “Iedere partij op de Nederlandse markt heeft een eigen, specifieke rol en bedient op die manier zijn deel van de markt,” zegt hij. “De dakbedekking die wij op de markt brengen is een APP die echter opvallend meer flexibel is dan een ‘normale’ APP. Door de samenstelling van de bitumen gedraagt het zich meer als een SBS. De dakbedekkingen hebben een zeer breed verwerkingsraam en daarom worden ze van Scandinavië tot Israël toegepast. Het materiaal is bestand tegen temperaturen van -30ºC tot +150ºC. Bij kleine beschadigingen ‘vloeit’ het materiaal in de meeste gevallen weer terug. Deze eigenschap maakt het toepasbaar in de meest uiteenlopende situaties en (klimatologische) omstandigheden.”

Introductie op de Nederlandse markt

Hoe wil de Russische leverancier zich op de Nederlandse markt profileren? Müller: “Wij hebben integriteit hoog in het vaandel staan. Dat is namelijk de enige manier om internationaal overeind te blijven. We bieden een kwalitatief product voor een eerlijke prijs. Dat bereiken we door wereldwijd een stringent beleid te voeren om onnodige kosten te vermijden. Door onze lage overhead kunnen we de verkoopprijs van onze producten laag houden. Dat is te zien in de eenvoudige, platte manier waarop we de Benelux-markt benaderen.”

“Onze dakbedekkingsmaterialen zijn wereldwijd toegepast, in de meest uiteenlopende klimatologische omstandigheden. In al deze omstandigheden blijven de materialen goed functioneren. Wij geloven echter niet in een ‘bewezen levensduur’. Daarmee geef je alleen aan dat de materialen die 20, 30 of 40 jaar geleden werden geproduceerd goed waren. Het zegt niets over de producten die nu worden geproduceerd, terwijl er in de tussentijd allerlei ontwikkelingen hebben plaatsgevonden die van invloed zijn op de kwaliteit van de geleverde dakbedekking. Wij maken daarom inzichtelijk, met behulp van de meest uiteenlopende praktijk- en laboratoriumtesten, dat we onze zaken nu goed doen.”

“Maar je bent er niet met alleen maar het overleggen van testrapporten, wij willen onze klanten een verregaande zekerheid bieden in de vorm van een verzekerde garantie. Via ­Allianz kunnen we onze klanten een all-in verzekerde garantie van 20+ jaar aanbieden, waarbij de premie niet in de aanneemsom wordt opgenomen. Het is een duidelijke beleidskeuze van de directie om de klant niet te laten betalen voor de verzekeringspremie. Het is namelijk onderdeel van ons serviceprogramma en wordt daarom als een soort interne subsidie gefinancierd vanuit onze eigen middelen.”

Desgevraagd stelt Müller vertrouwen te hebben in een succesvolle introductie van TechnoNICOL op de Benelux-markt. “Nu al worden onze producten toegepast op aansprekende projecten. De Nederlandse markt heeft positief op ons gereageerd en het is nu aan ons om dat vertrouwen niet te beschamen. Met kwalitatieve producten, een goede service en een eerlijke prijs hebben wij daartoe alle gelegenheid.”

Verdelers op de Nederlandse markt

  • Handelsonderneming Janssen te Arnhem
  • Wiringa Technische Groothandel te Groningen
  • Alco Dakbedekkingen te Landgraaf
  • RGP Dakbedekkingen te Zwolle