Zoeken

Roofs 2016-11-03 Gewapend met kennis sta je sterk

Het einde van het jaar nadert weer. Traditioneel is dit een periode om de balans op te maken. Wat ging goed, wat kan beter? Eén ding staat vast: hoe goed het ook gaat, het kan altijd beter.

Onze uitgeverij heeft een goed jaar achter de rug. 2016 begon voor ons met het zeer geslaagde Nationale ­Daken Event, met een goed gevulde beursvloer, een groeiend aantal bezoekers en een hoge waar-dering van standhouders en bezoekers. Tijdens het bijbehorende congres werd tevens het bijzondere dak van station Arnhem bekroond.

In de afgelopen jaargang van Roofs zijn opnieuw veel bijzondere projecten beschreven. Een fietspad op het dak, een glooiend landschap, een dak dat over de volledige oppervlakte daglicht toe laat treden, etc. – het kan allemaal. Daarbij is het zeker niet onbelangrijk dat de daken er nog mooi uitzien ook. Een speciale vakjury buigt zich momenteel over de vraag welke van de in Roofs beschreven projecten begin 2017 zal worden bekroond met de DakAward. De uitreiking van deze prestigieuze prijs vindt plaats op 24 maart 2017 op een prachtige locatie: Hotel Zuiderduin te Egmond aan Zee. Elders in dit nummer vindt u hier meer informatie over.

Vakblad Roofs heeft ook in het afgelopen jaar weer de ontwikkelingen op de voet gevolgd en waar mogelijk een bijdrage geleverd aan de kennisuitwisseling binnen de branche. Zowel op het papier als digitaal. Het blad heeft zodoende met behulp van de markt een duidelijke groei weten te realiseren. Op deze plek wil ik dan ook al onze relaties bedanken die het afgelopen jaar vertrouwen in ons blad hebben getoond en op onze pagina’s hebben geadverteerd. Ik heb het op deze plaats eerder gezegd: een gezond vakblad is een branchebelang.

Speciaal voor de hellende dakenbranche hebben wij in het afgelopen jaar succesvol een nieuw vakblad op de markt gebracht: steilDAK. Niet dat er in Roofs geen ruimte is voor het nieuws over hellende daken, maar omdat ook deze branche zich zo sterk ontwikkelt dat er in de markt een duidelijke behoefte bleek aan een eigen platform. Steeds meer branches zoeken de samenwerking, en voor een goede samenwerking is een duidelijk eigen profiel nodig. Dit jaar zijn er twee edities verschenen, in 2017 zal het nieuwe magazine vier keer verschijnen.

Gewapend met kennis sta je sterk. In het tijdperk van internet en mobiele telefoons verspreidt informatie zich vele malen sneller dan voorheen: juiste informatie net zo goed als onjuiste. Met behulp van het redactieteam, dat geheel bestaat uit bewezen experts van toonaangevende marktpartijen, waakt de redactie van Roofs over de kwaliteit van de informatie die ze via haar ­pagina’s verspreidt. Wij hebben er vertrouwen in dat wij op deze manier ook in het nieuwe jaar kunnen bijdragen aan de fascinerende ontwikkelingen die onze branche momenteel kent.

Voor nu wens ik u hele fijne kerstdagen en een gezond, ­gelukkig en succesvol 2017.

Palmyra Lindeman