Zoeken

Roofs 2017-02-41 Solar Solutions groeit verder

Op 22 en 23 maart 2017 vindt in de Expo Haarlemmermeer een nieuwe editie van Solar Solutions Int. plaats. Zonne-energie wordt een steeds belangrijkere factor in de dakenbranche en de ontwikkelingen gaan razendsnel.

Solar Solutions is het grootste commerciële zonne-energie platform in de Benelux en de vakbeurs blijft groeien. Na de groei in 2015 werd de vakbeurs in 2016 bezocht door 4824 professionals, wat een verdere groei van ruim 25% inhoudt. Vorig jaar was de eerste keer dat de beurs was uitgebreid met opslagsystemen, home automation, smart energy solutions en microgrids.

Nationaal Solar Trendrapport

De groei van de vakbeurs houdt gelijke tred met die van de sector. Uit het jaarlijkse Nationaal Solar Trendrapport, waarvan de nieuwste editie op 25 januari 2017 werd ­gepresenteerd, blijkt onder meer dat de jaarlijkse baten van de zonne-energiesector voor de Nederlandse staats-kas inmiddels zo’n 200 miljoen euro bedragen.

Een ander belangrijk onderdeel van het trendrapport is de jaarlijkse enquête die gericht is op trends en ontwikkelingen. Hieruit blijkt onder meer dat bijna de helft van de respon­denten de komende 5 jaar de grootste kansen in de ­woningbouw ziet. Verder wil 52% van de geënquêteerden binnen nu en twee jaar energieopslagystemen opnemen in het portfolio.

Positieve waardering

Solar Solutions Int. geeft als grootste zonne-energie vakbeurs van de Benelux een overzicht van de laatste stand van zaken. Alle toonaangevende leveranciers zijn verte­­gen­woordigd en ook worden op de praktijk gerichte workshops en trainingen georganiseerd. Ook dit jaar staan innovaties en technische primeurs tentoongesteld op de Innovatieboulevard.

De vorige, vierde editie van de vakbeurs (2016) werd positief gewaardeerd:

• 93% van de exposanten geeft aan dat de beurstargets zijn behaald of overtroffen;

• 88% van de exposanten is positief over de kwaliteit van de bezoekers;

• 94% van de exposanten is tevreden met het ­bezoekersaantal.

De beursvloer is op woensdag 22 maart geopend van 10.00 – 18.00 uur en op donderdag 23 maart van 10.00 – 17.00 uur