Zoeken

Roofs 2017-02-47 Innovatie voor waterdicht inwerken doorvoeren

Productnieuws

Effisus Benelux introduceert een oplossing om doorvoeren voor de duur van zeker 20 jaar ­waterdicht te maken.

Het betreft een oplossing waarbij gebruik wordt gemaakt van prefab mallen en een innovatieve kit. Dit levert een snelle en eenvoudige installatie op. De mallen zijn volgens de leverancier flexibel in het ontwerp, aanpasbaar aan elke configuratie, 100% waterdicht, bestand tegen UV en ozon, blijvend flexibel en eenvoudig te verwerken. Het systeem wordt geleverd als kant-en-klaar pakket voor volledige installatie.

Het betreft een innovatie van het Portugese Effisus. Deze fabrikant is gespecialiseerd in dak- en gevelgeïntegreerde oplossingen voor het afdichten en waterdicht maken van diverse objecten zoals leidingen, dakdoorvoeren, kabels, rookafvoeren, schroefgaten etc. Effisus Stopper is een inno­vatieve oplossing voor het afdichten van allerhande doorvoeren in gevel en dak. Voor het verticaal aanbrengen heeft men speciale vuller die niet druipt. Het product kan op de meest voorkomende daken worden toegepast, ongeacht het formaat of de configuratie, op platte daken, bitumen en op membranen, PVC, TPO, EPDM of metaal. Applicatie op ­hellende, metalen daken is ook mogelijk.

Afdichten van lekkages

Daarnaast is het product Effisus EasyRepair beschikbaar. Dit is een oplossing voor het permanent afdichten van lekkages. De actieve lijm zorgt voor uitstekende hechting aan vrijwel alle bouwmaterialen, zoals polycarbonaat, glas, metalen, ­natuursteen, beton en gips of keramiek en kan worden ­gebruikt om overlappingen bij metalendaken af te dichten.

Ook dit systeem is bestand tegen UV-straling, ozon, lucht, vocht en extreme temperatuurverschillen en het kent een hoge chemische bestendigheid. Het systeem is eenvoudig aan te brengen zonder toevoegingen. Men dient enkel het oppervlak schoon te maken, de beschermende folie te verwijderen en het membraan over het lek te plaatsen. Daarna hoeft het enkel nog te worden aangerold.

Effisus 2BondDS tape, tenslotte, is een kleefband die speciaal is ontwikkeld voor schroefverbindingen op basis van een geavanceerde technologie met een actieve kit die de hechting garandeert op de meest uiteenlopende materialen zoals polycarbonaat, glas, metaal, natuursteen, beton, gips of keramiek. Zowel EasyRepair als 2BondDS zijn toepasbaar in omgevingen met temperaturen tussen -56°C en tot + 93°C.

De systemen zijn volgens de leverancier niet alleen geschikt voor de dakdekker, maar ook voor installateurs van koel- en luchtapparatuur en bedrijven die zonnepanelen plaatsen.