Zoeken

Roofs 2017-02-48 Nieuwslijn

agenda

6-10 februari 2017, Bouwbeurs 2017
Jaarbeurs te Utrecht, Info: www.bouwbeurs.nl

16-26 februari 2017, Batibouw 2017
Brussels Expo te Brussel (B), Info: www.batibouw.be

22-23 maart 2017, Solar Solutions Int.
Expo Haarlemmermeer, Info: www.solarsolutions.nl

24 maart 2017, Prijsuitreiking DakAward
Hotel Zuiderduin te Egmond aan Zee, Info: www.dakvanhetjaar.nl

Msquared Groep en Tectum Group richten CPE Nederland op

Per 1 Januari 2017 zijn Msquared Groep en Tectum Group (België) een samenwerkingsverband aangegaan met als doel om in Nederland een keten van gespecialiseerde handelsbedrijven in dakbedekkingsmaterialen op te zetten: CPE Nederland. Deze keten zal in grote lijnen een kopie worden van de CPE-organisatie van gespecialiseerde handelsbedrijven in België. Het Belgische CPE-netwerk, onderdeel van Tectum Group, ontwikkelt zich zeer voortvarend en heeft inmiddels een landelijke dekking gerealiseerd. Zie ook onze berichtgeving in Roofs december 2016.

Overname EPDM Systems bv te Lemelerveld

Huidig directeur en mede-eigenaar Edwin van Dijk van EPDM Systems te Lemelerveld heeft met ingang van 1 januari 2017 samen met Nordic Waterproofing Holding A/S het resterende aandelenpakket van EPDM Systems BV overgenomen op 23 januari 2017. Nordic Waterproofing Holding A/S heeft door deze transactie de meerderheid van de aandelen verkregen in EPDM Systems BV. Deze meerderheid van de aandelen is in eigendom gekomen van Nordic Waterproofing’s dochtermaatschappij Sealeco AB te Zweden. Dit bedrijf heeft al ruim 20 jaar een samenwerking met EPDM Systems als leverancier van EPDM rubberfolies met de merken Prelasti, Cladseal, Elastoseal en Superseal.

Edwin van Dijk: “ Voor EPDM Systems en haar klanten verandert er niets. Het is enkel en alleen een overname van aandelen van de vennootschap. Hierbij bevestigen wij dan ook graag dat wij de levering van al onze producten kunnen blijven garanderen. Juist door deze overname wordt onze positie enorm versterkt en zijn wij niet enkel distributeur, maar nu ook onderdeel van de fabrikant van EPDM producten als één van de weinigen op de Nederlandse markt.”

PERSONALIA

Mawipex

Per 1 januari 2017 is Jan Willem de Pooter in dienst getreden bij Mawipex (Tectum Group) als Accountmanager voor de regio
West-Nederland. Hij heeft bij zijn vorige werkgever Velux Nederland bv ruime ervaring opgedaan in dealermanagement.

Verhuizing

Per 1 maart 2017 is Optigroen Dak- en Gevelbegroeiing gevestigd op een nieuw adres:
Koperslager 33
3861 SJ NIJKERK
Het telefoon- en faxnummer blijft hetzelfde.

Nieuw montagekeurmerk voor daglichtproducten

Dakvenstermeesters introduceert een speciaal - merkonafhankelijk - keurmerk voor de inbouw en aansluiting van dakramen, daglichtproducten, dakkapellen en lichtkoepels in het hellend- en platte dak op basis van­ ­isolatiewaarde behoudend en luchtdicht bouwen. Het Dakvenstermeesters Montage Keurmerk zorgt voor maximale zekerheid over de kwaliteit van montage en uitvoering van daglichtproducten.

De aanstaande Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen, aansprakelijkheid en het nieuwe Bouwbesluit staan aan de basis van het Dakvenstermeesters Montage Keurmerk. Het keurmerk is gecertificeerd door SKH voor de kwaliteitsborging. Zo is de opdrachtgever altijd verzekerd van een vakkundige en betrouwbare montage van
het daglichtproduct of dakkapel.

Modernisering energieprestatie gebouwen

Er moet een nieuwe methode komen om de energieprestatie van gebouwen te bepalen. NEN ontwikkelt die nieuwe methode, samen met andere partijen, in opdracht van het ministerie van ­Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De methode om de energieprestatie van gebouwen vast te stellen, moet voldoen aan Europese normen.

Nederland staat aan de vooravond van de transitie naar een duurzame energievoorziening. Een belangrijk onderdeel van deze energietransitie is de Europese richtlijn EPBD (Energy Performance of Buildings Directive). Deze richtlijn stuurt ­EU-lidstaten onder andere aan op het verminderen van het energiegebruik in gebouwen.

Uiterlijk medio 2018 moet de nieuwe bepalingsmethode (90%-versie) operationeel zijn voor het overgrote deel van de nieuwbouw. Vanaf 2021 wordt de bepalingsmethode wettelijk van kracht.

Doorontwikkeling HERTALAN® EASY WELD geïntroduceerd

In 1997 werd HERTALAN® EASY WELD geïntroduceerd, een EPDM dakbaan, geschikt voor mechanische bevestiging. Nu, 20 jaar later, heeft men deze dakbaan op basis van gebruikerservaringen doorontwikkeld. Het resultaat is een EPDM dakbaan die sterker is en nóg eenvoudiger om te verwerken: HERTALAN® EASY WELD GS. Na meerdere uitvoerige testfases is de rol nu klaar voor de introductie.