Zoeken

Roofs 2017-03-58 Nieuwslijn BouwBeurs 2017

bouwbeurs nieuws

Rockwool presenteert RockZero Daksystemen

Rockwool presenteerde tijdens de BouwBeurs haar prefab dakoplossing voor de woningbouw. RockZero Daksystemen onderscheiden zich door de combinatie van vele voordelen in één oplossing te verenigen. De RockZero Daksystemen hebben geen koudebruggen, maken isolatiewaardes tot RC 10+ mogelijk, zijn luchtdicht en dampopen, brandveilig, hebben uitstekende akoestische prestaties en een hoge warmte-accumulatie.

BouwBeurs 2017 succesvol

BouwBeurs 2017 is zeer succesvol verlopen. De beurs heeft alle bezoekersprognoses overtroffen. Deze editie was goed voor bijna 75.000 bezoekers. De beurs werd van 6 tot en met 10 februari gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht. Alle seinen voor bouwend ­Nederland staan op groen, constateert brandmanager Martijn Carlier van Jaarbeurs op de laatste beursdag. “Het was een beurs van het nieuwe elan, van nieuwe dynamiek in de bouw. Het bruiste in elk gangpad. Het was ongekend druk. Met heel veel actie verdeeld over alle hallen. De beurs heeft alle verwachtingen overtroffen. Dit geldt ook voor de waarderingscijfers van zowel bezoekers als exposanten: gemiddeld een 7.4.”

GAanindebouw.nl gepresenteerd

Tijdens de BouwBeurs werd door de AFNL GAanindebouw.nl gepresenteerd. Hiermee neemt de Gespecialiseerde Aannemerij het opleiden van vakmensen in eigen hand. De modules zijn geschikt voor zowel jongeren (leerlingen) als voor volwassenen die bijscholing nodig hebben of een nieuwe taak of techniek moeten leren. De certificering en diplomering wordt verzorgd en geborgd door een stichting van de sector: de Stichting Certificering Vakopleiding GA (SCVGA). GAanindebouw.nl heeft geen winstoogmerk, dus de kosten zijn zo laag mogelijk.

KOMO voor Bauder Thermoplan

Tijdens de BouwBeurs 2017 kreeg Wilco van Dreumel van Bauder B.V. uit handen van Marco de Kok van SGS INTRON het KOMO Certificaat voor Bauder Thermoplan. “FPO is voor de fabrikant niet nieuw, maar gezien de toenemende vraag op de Europese markt, en zeker ook op de Nederlandse markt, heeft men besloten BauderTHERMOPLAN T12 / T15 / T18 en T20 te voorzien van een KOMO Certificaat,” aldus Van Dreumel. “In 2009 heeft het bedrijf al ingespeeld op de toenemende vraag door een moderne machine te bouwen in Schwepnitz (Duitsland). Hier worden allerlei varianten van de FPO geproduceerd.

BauderTHERMOPLAN is voorzien van een polyester inlage en is dimensioneel stabiel. FPO bevat geen weekmakers, waardoor het bestand is tegen oliehoudende producten als bestaande bitumineuze dakbedekkingen of EPS. Door de karakteristieke eigenschappen is een lange levensduur gewaarborgd.

Samenwerking BouwDeck en IsoniQ

BouwDeck en IsoniQ presenteerden hun samenwerkingsverband tijdens de BouwBeurs. BouwDeck is een nieuw innovatief prefab bouwsysteem waarmee in korte tijd een compleet hoogwaardig geïsoleerd plat dak wordt geplaatst. Hiermee wordt een enorme besparing op de bouwtijd gerealiseerd en zijn er geen weerverletdagen meer. IsoniQ is gespecialiseerd in innovatieve oplossingen voor de bouw. Het werkt nauw samen met producenten en innovators uit de bouwsector om zo te voldoen aan de hoogste bouw-, en isolatiestandaarden voor lastige detailleringen. In de aansluiting tussen de verschillende isolatievlakken levert IsoniQ de nieuwe standaardoplossingen.

All-up toont noviteiten

All-up presenteerde tijdens de Bouwbeurs o.a. de Geda-acculift: een wereldprimeur. Deze ladder is eenvoudig om te bouwen naar een ladderlift. Ard Nijkamp vertelt: “Als je bedenkt dat de markt voor deze noviteit zowel de bouw is, als installatiebedrijven van zonnepanelen, airco-installaties en dergelijke, mensen dus die nu allemaal al ladders gebruiken, dan breekt er zo meteen een nieuwe tijd aan. Want in een handomdraai kunnen deze ladders als lift gaan dienen. Dat is veel efficiënter en heeft grote ergonomische voordelen.”

Ook toonde men een nieuwe, grote kraan van het merk Klaas. Deze K1000 bereikt een hoogte van 50 meter, kent een hijslast van 6000 kg en heeft een automatische uitschuifbare jip. Ook van Klaas stond er de K21-30, een budgetkraan in het aanhangersegment. Tot slot stonden er van Paus onder andere de Easy 18 meter en de Easy- big.

Noviteiten Ubbink

Purilan Next dakraam

De vertrouwde Purilan Euro is populair in de bouw en krijgt een opvolger met het nieuwe kunststof Purilan Next dakraam. Het dakraam is licht in gewicht, met vast indekdeel en de mogelijkheid om het raam van binnenuit te monteren en biedt zodoende optimaal verwerkersgemak. Het raam voldoet ruimschoots aan de eisen van het Bouwbesluit en wordt in huis geproduceerd. Bovendien is de Purilan Next volledig recyclebaar.

Ubiflex Extreme

Ruim tien jaar geleden bracht men Ubiflex op de markt. Deze jarenlange ervaring heeft het bedrijf verwerkt in een nieuwe, goed verwerkbare en presterende loodvervanger. Ubiflex Extreme komt tweede kwartaal 2017 op de markt.

Dakconstructie Bescherming

Om de dakconstructie te beschermen, de levensduur te verlengen en een gezond binnenklimaat te garanderen, biedt men een breed assortiment op het gebied van lucht- en waterdicht bouwen, dakconstructieventilatie en beschermingsproducten.

SKH reikt persoonscertificaat Dakvenstermeesters Montage Keurmerk uit

SKH reikte tijdens de BouwBeurs de eerste persoonscertificaten uit voor het Dakvenstermeesters Montage Keurmerk. Montagebedrijven van dakvensters en daklichten kunnen de medewerkers laten beschikken over het keurmerk. Voor het verkrijgen van het keurmerk volgen de monteurs een opleiding en doen examen. Opleiding en examen vinden plaats bij en onder auspiciën van SKH in Wageningen. De kandidaten worden onderworpen aan een theoretisch gedeelte en aan een praktijkdeel.

Loodvervanger met dezelfde eigenschappen als lood

Leadax is de eerste loodvervanger ter wereld met dezelfde eigenschappen als traditioneel lood. Het product verwerkt op dezelfde manier, het heeft dezelfde uitstraling en het kan worden aangebracht van spouwmuur tot aan de nok; alle toepassingen zijn mogelijk.

Tevens is de loodvervanger niet zo zwaar als lood en is het in één keer aan te brengen in lengtes van 12 meter zonder overlap en voordelig in aanschaf.

Bijzonder is, dat het product vervaardigd wordt uit snij- “afval”, dat overblijft bij de productie van gelaagd glas, zoals bijvoorbeeld autoruiten. Hierdoor draagt men bij aan een circulaire economie en schoner milieu. Leadax is volledig te recyclen, heeft een lange levensduur en is door KIWA gecertificeerd. Leadax wordt in Nederland gedistribueerd door VisscherHolland en ThyssenKrupp. Het is o.a. verkrijgbaar bij de bouw- en dakmaterialen groothandel.

Uitreiking SGS Intron - KOMO attest Rhepanol® PIB

Maandag 6 februari 2017 heeft Udo Wagner, Technical Director/ Export Manager van fabrikant FDT (FlachDach Tecnnology Duitsland) het KOMO® attest van de duurzame premium dakbedekking Rhepanol® PIB ontvangen uit handen van Marco de Kok van SGS INTRON certificatie. Deze bijzondere gebeurtenis vond plaats op de stand van Quality Roofing Systems bv op de Bouwbeurs 2017 in Utrecht. Quality Roofing Systems is leverancier van dit product en zorgt ervoor dat de Premium Rhepanol® dakbanen worden verwerkt door speciaal opgeleide Rhepanol Ambassadors (momenteel in totaal zeven, maar het aantal zal nog verder worden uitgebreid). Rhepanol® PIB heeft een levensduur van >50 jaar.

Uzimet presenteert Venuslood

Loodproducent Uzimet presenteerde tijdens de BouwBeurs hert nieuwe Venuslood. Dit is traditioneel gewalst bladlood, voorzien van veredeld oppervlak, waardoor patineren overbodig is. Een gelijkmatig en streeploos kleuroppervlak is gegarandeerd (geen loodwit). Het materiaal is zwaar en toch flexibel te verwerken vanaf -5°C. Het is vervaardigd uit 100% gerecycled lood en volledig recyclebaar. Het is tevens een natuurlijk product dat volgens onderzoek van TNO milieutechnisch beter presteert dan kunstmatige alternatieven.

Nieuw veiligheidssysteem voor hellende daken

Tijdens de BouwBeurs werd Snakeline geïntroduceerd, een nieuw veiligheidssysteem voor werken op hellende daken. Met het systeem, dat permanent wordt gemonteerd op het dak, kan onderhoud snel en goedkoop plaatsvinden, ­zonder gebruik te hoeven maken van voorzieningen als steigers en hoogwerkers. Het veiligheidssysteem kan worden aangebracht op:

  • Hellende daken met een pannenbedekking;
  • Hellende daken voorzien van zonnepanelen;
  • Hellende sedumdaken die in cassettes zijn aangebracht
  • Alle typen bedekkingen waar tussen bovenkant dakbeschot en onderkant bedekking ventilatieruimte is;
  • Alle daken voorzien van tengels en panlatten.

TECTUM.tv gepresenteerd

Opleidingsinstituut Tectum introduceerde tijdens de BouwBeurs de gratis app TECTUM.tv. Om toegang te krijgen, maakt men eerst een gratis account aan. Nadat dit ­account is geactiveerd, kan men onbeperkt ontdekken wat zich afspeelt in de wereld van de dakbedekkingsbranche.