Zoeken

Roofs 2017-05-33 Nieuwslijn parkeerdaken

Internationale vakbeurs parkeren

In 2017 is er geen ParkeerVak, maar wel de internationale parkeervakbeurs tijdens het EPA Congress & Exhibition 2017, op 20-22 september in Rotterdam. Naast het congres wordt er een vakbeurs gehouden met een mix van Nederlandse en buitenlandse exposanten. In de zogenaamde ‘Exhibitorscorner’ kunnen standhouders zichzelf extra profileren door het geven van korte lezingen. De beurs is zonder kosten toegankelijk voor iedereen die met parkeren van doen heeft.

Parkeerdak op winkelcentrum Vlijtseweg Apeldoorn

In 2016 is aan de Vlijtseweg in Apeldoorn een DekaMarkt World of Food geopend. Naast deze World of Food wordt nu meer winkelruimte gerealiseerd, waar Aldi zich zal vestigen. De bouw hiervan is in handen van aannemingsbedrijf Draisma, ondersteund door Proghram Bouwmanagement. Waar er bij de DekaMarkt geparkeerd wordt op straatniveau onder en naast het gebouw, komt er in het nieuwe pand parkeergelegenheid op het dak, bereikbaar via een hellingbaan door het gebouw. Opdrachtgever Dreef Beheer heeft gekozen voor het Parkdak®110 systeem van Zoontjens voor de aanleg van dit parkeerdak. Naar verwachting wordt medio juni 2017 begonnen met het leggen van de eerste meters. In totaal telt dit project 1500 m².

Infratech 2017 succesvol

InfraTech 2017 stond in het teken van het thema ‘Slim Verbinden’ en heeft alle records verbroken met 637 exposanten en 21.017 bezoekers. Er zijn ruim 200.000 contactmomenten geweest tussen exposanten en bezoekers, die ook tal van bijeenkomsten, debatten en presen­taties hebben bijgewoond. De volgende editie vindt plaats van 15-18 januari 2019 in Ahoy’ Rotterdam.

Beter samenwerken met behulp van STABU

Op de STABU pagina is het sinds kort mogelijk om voor alle producten van Tetto Dakdesign de bestekinformatie en specificaties in te zien en te downloaden. STABU staat voor STAndaardbestek Burger- en Utiliteitsbouw. Deze organisatie streeft sinds de jaren ’80 naar een overzichtelijk en eenduidig classificatiesysteem voor de bouw.

Voorheen was deze informatie vooral interessant voor bestek­schrijvers en architecten, maar sinds 2015 wordt met het nieuwe informatiesysteem STABU Bouwbreed geprobeerd om de CB.nl (conceptenbibliotheek voor de bouw) van inhoud te voorzien. Het doel hiervan is het optimaliseren van de communicatie en afstemming tussen de verschillende partijen, die in diverse fasen bij het bouwproces zijn betrokken.