Zoeken

Roofs 2017-06-58 VRF Europe viert 40-jarig jubileum

Jubileum

Op vrijdag 16 en zaterdag 17 juni 2017 viert VRF Europe haar 40-jarig jubileum met een feestelijke bijeenkomst in Deurne. Roofs had een jubileuminterview met algemeen directeur Jaap van der Graaf, sales manager internationaal Kjell Verdonschot en sales manager Nederland Dennis Moerings.

De producent en leverancier van o.a. Eurofast bevestigingsmaterialen geldt in Nederland en Europa al decennialang als een gerenommeerde partner in de dakenbranche. Tijdens de feestelijkheden kan men een kijkje nemen in de keuken van het bedrijf. Zo zullen er rondleidingen worden gegeven en kan men de productiefaciliteiten bekijken.

Stabiele groei

De historie laat duidelijk zien dat het bedrijf in de 40 jaar van haar bestaan steeds een stabiele groei heeft doorgemaakt. Het bedrijf dat in 1977 door de heer Van Roij senior werd opgericht, was onder andere gespecialiseerd in de productie van klemfittingen. Zoals zoveel bedrijven, begon hij als eenmanszaak in de garage. Het was de tijd waarin de sociale woningbouw een vlucht nam. Het bedrijf maakte in de jaren ’80 dan ook een duidelijke groei door. Tegen de tijd dat zijn zoons Tjeu en Jos van Roij het bedrijf overnamen (in 1995), bestond het uit drie vennootschappen. Naast fabrikant van fittingen- en leidingsystemen, was er een divisie stift- en boutlastechniek en een divisie bevestigingsmaterialen voor dak en gevel.

Het zwaartepunt en de focus van de activiteiten kwam steeds meer op deze laatste divisie te liggen. De andere twee divisies werden respectievelijk in 2000 en 2001 verkocht. In 1999 al werd men in Hongarije actief met een eigen kantoor en magazijn voor het bedienen van de Oost-Europese landen. Op het gebied van bevestigingsmaterialen versterkte het bedrijf zich met de aankoop van de afdeling ‘dak en gevel’ van Bolle Technofast (2001). In 2005 volgde de overname van het Belgische Duvimex en in 2007 is Falnim bv overgenomen. Door deze overname is het bedrijf ook leverancier geworden van alle gereedschappen en toebehoren voor de dakdekker.

Ook internationaal is er expansie. Inmiddels verkoopt het bedrijf haar producten in 23 Europese landen. De laatste jaren zijn daar verkoopkantoren en magazijnen in Engeland en Denemarken bijgekomen. Tevens zijn er plannen om de komende jaren in andere landen vestigingen te openen. Ook het hoofdkantoor in Deurne is in de loop der jaren flink gegroeid. In 2010 en 2013 werden er hallen bijgebouwd, zodat er nu ruimte is voor de productie en assemblage met een capaciteit van ongeveer 15.000 palletplaatsen.

Door het specialisme waarin men werkzaam is, heeft het bedrijf de aandacht getrokken van de Würth Group, met als resultaat dat VRF in 2002 als een ‘allied company’ is opge­nomen in de Würth Group.

Marktbenadering

De groei van het bedrijf in de loop der jaren heeft volgens Van der Graaf te maken met de marktbenadering, waar een kwalitatief product, een servicegerichte marktbenadering en samenwerking met Europese dakbaan- en isolatieproducenten de pijlers van zijn.

“Dat klinkt voor de hand liggend, en dat is het misschien ook wel, maar we hebben er een dagtaak aan om hier op een goede manier invulling aan te geven,” zegt hij. “Zo was VRF Europe de eerste in Europa die een CE-markering invoerde, de ETA/06-0007. Hiermee waren we trendsetter in Europa. Ook leveren we producten met alle relevante kwaliteitscertificaten zoals, onder andere, het FM Approval, EMI en Sinteff. De kwaliteit van de producten wordt gewaarborgd door ons eigen Quality Center. Hierdoor kunnen we garanderen dat de bevestigingsmaterialen altijd voldoen aan de relevante eisen (zoals 15 cycli Kesternich). Aangezien de bevestiging van een daksysteem maar hooguit 2% van de totale aanneemsom behelst, staat of valt het eindresultaat met de kwaliteit van die bevestiging. Daarom wordt in de praktijk maar zelden bezuinigd op de kwaliteit van de bevestigers. De samenwerking die we met de collega-fabrikanten hebben is zeer belangrijk. Kennisdeling, testen en samen ontwikkelen is van essentieel belang om een zo goed mogelijk daksysteem te kunnen adviseren aan de klant.”

“Het servicepakket is ondersteunend,” vervolgt Verdonschot. “Het is een kwestie van goed naar de markt luisteren en daarmee aan de slag gaan, met de expertise die wij in huis hebben.” “Zo bieden we onder andere technische ondersteuning in de vorm van pull-out testen en windbelastingsberekeningen. Per jaar voeren we er ongeveer 3000 uit. Daarbij is het van groot belang dat we snel reageren op uitdagingen die in de praktijk om een snelle oplossing vragen. In de meeste gevallen lossen we het probleem nog dezelfde dag op.”

“We zijn al jaren een betrouwbare partner voor onze klanten en relaties,” besluit Moerings. “Door onze focus op een ­kwalitatief product en een klantgerichte marktbenadering hebben we onze marktpositie verkregen en weten uit te bouwen. Kennis van zaken en een goede bereikbaarheid zijn hier onmisbare elementen in, maar zeker ook het plezier in ons werk. Wat je met plezier doet, wint aan kwaliteit.”

Daarom ook zal de jubileumviering op 16 en 17 juni vooral plezierig zijn. Vele relaties uit binnen- en buitenland zullen op het terrein van de hoofdlocatie in Deurne samenkomen om dit feest te vieren. En met vertrouwen zal worden vooruitgeblikt naar de toekomst.