Zoeken

Roofs 2017-07-73 Geprefabriceerde hemelwaterafvoeren

Productnieuws

Grillo Dakafwerkingen uit Rotterdam breidt haar aanbod uitmet een ­assortiment RVS hemelwaterafvoeren. Nieuw aan deze producten is de zekere verbinding en de compatibiliteit met alle typen dakbedekking. Roofs sprak met Harry Blaak van het bedrijf.

Het bedrijf is in de dakenbranche vooral bekend als leverancier van de Wado Drain vloeren, die zijn ontwikkeld voor toepassing op gebruiksdaken. Daarnaast brengt men luxe dakafwerking aan zoals vlonders, groendaken, ­parkeerdaken en (keramische) tegels. In de meeste gevallen fungeert het bedrijf als nevenaannemer: het levert de producten en brengt ze in eigen beheer aan.

In de loop der jaren is het assortiment verder uitgebreid. Zo voert men sinds vorig jaar bijvoorbeeld een assortiment voor het veilig werken op hoogte. Grillo Dakafwerkingen werkt met de permanente valbeveiliging van MARQ, die voldoet aan de eisen van deze tijd. Permanente val­beveiliging is ook voor opdrachtgevers van groot belang. Grillo Dakafwerkingen heeft inmiddels alle middelen in huis om een veilige werkplek op hoogte te realiseren. ­Hierbij verzorgt men niet alleen de installatie, maar ook ­onderhoud en controle.

Rechthoekig

Het assortiment hemelwaterafvoeren is volgens Blaak een mooie aanvulling op het bestaande assortiment, zeker omdat het hier om een innovatie gaat. In samenspraak met de Deense fabrikant Jual is men gekomen tot een assortiment, dat voor de Nederlandse markt is ontwikkeld. De fabrikant heeft een manier ontwikkeld waardoor afvoeren worden geleverd met een geprefabriceerde rozet, die op een unieke manier aan de RVS flens is verbonden. Voor de Nederlandse markt produceert Jual speciaal de bij ons bekende rechthoekige stadse uitlopen, een product dat in Scandinavië
niet wordt gebruikt.

“Het inwerken van afvoeren is doorgaans maar een klein, maar wel cruciaal onderdeel van het totale dakproject,” ­vertelt Blaak. “Lekkages komen in veel gevallen door niet goed verwerkte afvoeren, omdat dit kritische werkzaam­heden zijn en ze vaak onder lastige omstandigheden en druk worden uitgevoerd. Ook gerenommeerde dakdekkersbedrijven geven eerlijk toe dat het grootste aantal lekkages, zowel in de nieuwbouw als renovatie, wordt veroorzaakt door lekkende afvoeren. Dit ontstaat doordat de verbinding tussen rozet en dakbedekking loslaat. Doordat de Jual afvoeren onder ideale omstandigheden in de fabriek worden ­geassembleerd, is de kans op delamineren bijzonder klein.
De uitlopen zijn geschikt voor toepassing met alle typen dakbedekking (bitumineus, kunststof, EPDM) en worden zowel gebrand als verkleefd aangebracht. Indien correct aangebracht, garanderen wij dat de dakdoorvoer/stadsuitloop net zo lang meegaat als de levensduur van de dakbedekking.”

Het bedrijf levert uit voorraad en kan landelijk snel leveren. De producten zijn tevens leverbaar via de webshop.