Zoeken

Roofs 2017-08-56 Nieuwe vakbeurs voor bestelauto’s

Bestelauto Expo 2017

Op woensdag 4 en donderdag 5 oktober 2017 vindt in Expo Houten de eerste editie van Bestelauto Expo plaats. Ongeveer 100 exposanten bieden een compleet aanbod op het gebied van bestelauto’s.
Een overzicht van de activiteiten.

De Bestelauto Expo 2017 is volgens de organisatie een logisch vervolg op de explosieve groei in het aantal verkochte bestelauto’s. Het event wil alle producten en informatie voor zzp-ers, mkb-ers, fleetowners en automotive-managers bij elkaar brengen. De beurs biedt zodoende een ‘all-in-one’ concept: bezoekers kunnen op één dag kennismaken met alle aspecten van de bedrijfswagen. Van aanschaf van de wagen zelf tot inruil, inrichting en inbouw, belettering, lease en financiering, onderhoud, telematica en fleet-managementsystemen. De prognose is dat het event tussen 3.500 en 5.000 bezoekers zal trekken.

De markt voor lichte bedrijfswagens is de voorbije jaren uit het dal gekropen. Bedrijfswagens tot 3.500 kilo GVW werden voorheen relatief weinig verkocht, met 2013 als dieptepunt. Toen werden er slechts 50.537 exemplaren verkocht. “Met het aantrekken van de economie zit de verkoop op dit moment sterk in de lift. In 2016 zijn er meer dan 70.000 stuks verkocht,” zegt beursorganisator Patrick van Tilburg, directeur van ­EXPOMotion. “Met name zzp-ers en fleetowners kopen momenteel meer nieuwe bestelauto’s. Met hun vraag ontstaat een behoefte aan informatie, kennis en vergelijkingsmateriaal.

Bijblijven

Dat onderschrijft Henk-Jan Kienhuis, directeur van Transscope Voertuigsystemen. “De verkoop in aantallen van bestelwagens stijgt. Wij zien bij de ‘gevestigde orde’ in het bedrijfsleven nog wel wat terughoudendheid. Met een evenement als Bestelauto Expo 2017 geven wij als leverancier samen met collega’s een inkijk in de veelzijdige ­mogelijkheden in het segment tot 3500 kg. Dit inzicht is nu van groot belang om bij te blijven.”

Om die reden denkt directeur Frans van Diepeningen van bedrijfswageninrichter Bott Nederland dat Bestelauto Expo 2017 een belangrijke rol heeft naast de al bestaande beurzen. “Wij gaan naar de Bestelauto Expo 2017 en naar de MobiliteitsRAI. Als RAI-lid ga je natuurlijk naar de ‘eigen beurs’. Echter, ons bedrijf is ook blij met de Bestelauto Expo 2017. Het concept van dit nieuwe evenement is goed. Om in een compacte opzet kennis te maken met allerlei nieuwe ontwikkelingen in bedrijfsautoland, daar is zeker publiek voor. Wij verwachten dat beide beurzen succesvol zijn en elkaar aanvullen.”

Op de beursvloer vinden bezoekers informatie over het brede aanbod van bestelauto’s en aanverwante producten en diensten. Uniek is dat de Bestelauto Expo 2017 weer een verkoopbeurs is. Bezoekers kunnen ter plaatse een bestel­auto aanschaffen. De verwachting is dat verschillende importeurs en dealerorganisaties met scherpe beursaanbiedingen zullen komen. Om de handel op de beurs te faciliteren, zal een gerenommeerd remarketingbedrijf op deze beurs alle inruil-taxaties verzorgen op basis van een gegarandeerd bod. Hiermee kunnen alle ondernemers die aan een nieuwe bedrijfswagen toe zijn, direct zaken doen bij alle aanwezige autoverkopers op dit evenement.

Workshops en informatie

Met het ‘all-in-one’-concept wordt bedoeld dat de bezoeker volledig bediend kan worden in kennis en informatie. Er zijn onder meer toeleveranciers en dienstverleners aanwezig op het gebied van belettering, bedrijfswageninrichting, acces­soires, schadeherstel (ROB), lease en assurantiën. Daarnaast wordt ook informatie gegeven over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van telematica, fleet-managementsystemen, brandstof en energietransities. Ook zullen er verschillende workshops worden gehouden op de beursvloer, waar bezoekers en standhouders worden geïnformeerd over de laatste stand van techniek en wetgeving.

Ook wordt een congres georganiseerd, waarbij de meest uiteenlopende vragen aan bod zullen komen:

  • Wat is de inruilwaarde van mijn huidige bus of wagenpark?
  • Wat is verstandiger: kopen, financieren, huren of leasen?
  • Kan mijn wagenpark interessante data genereren?
  • Welke voordeelacties bieden bestelautomerken op dit moment?
  • Zijn er ontwikkelingen op het gebied van verzekeringen en schadeherstel?
  • Hoe verduurzaam ik nu mijn bestelwagenpark?

Met deze verkregen kennis kan men vervolgens op de beursvloer de juiste beslissing maken over de aanschaf van een nieuwe bestelwagen met alle aanverwante dienstverleningen zoals: brandstof, onderhoud, banden, accessoires, inrichting, carrosseriebouwer, etc. Ook het laten taxeren van je ‘oude bus of totale vloot’ en het verkrijgen van een gegarandeerd inruilbod is mogelijk. De beurs is zodanig ingericht dat terplekke kan worden overgegaan op de aanschaf en/of verkoop van een bestelauto.

Op woensdag 4 oktober is de beursvloer geopend van 10-21 uur. Op donderdag 5 oktober van 10-18 uur. Via de website van Bestelauto Expo kan men zich aanmelden.