Zoeken

Roofs 2017-09-71 Lichtkoepel met vlak glas is alternatief voor traditionele lichtkoepel

Productnieuws

Vier jaar geleden introduceerde FAKRO het platdakraam. Het ontwerp ­kenmerkt zich door de strakke lijnen en heeft een trend gezet in de markt. Deze visie wordt nu vertaald naar een nieuw type lichtkoepel.

Ook het platte dak mag gezien worden. Dat is de gedachte waarmee de fabrikant van daglichtvoorzieningen dit nieuwe type lichtkoepel heeft ontwikkeld. De platdaksystemen van de fabrikant verlichten de ruimte onder het platte dak met daglicht, geven de mogelijkheid voor het ventileren van de ruimte en combineren deze functionaliteit met goede isolerende eigenschappen. Zo dragen de voorzieningen bij aan een aangenaam binnenklimaat.

De lichtkoepel met vlak glas is voorzien van een vlakke glasplaat in plaats van een traditionele koepel. De glasplaat is direct in het product geïntegreerd. Het betreft één compleet product, waarbij er geen aparte opzetmodules nodig zijn om het product af te maken. De vlakke glasplaat geeft dit product een strakke en minimalistische uitstraling. De glasplaat is in een hoogwaardig aluminiumprofiel vastgezet.

Isolatie

Het in de koepel ­toegepaste HR++ glas en de geïsoleerde opstand zorgen ­ervoor dat de lichtkoepel met vlak glas ­optimaal energie­verlies tegengaat. Het raam heeft een ­isolatiewaarde van
Uw = 0,92 Wm²K.

Montage

De lichtkoepel met vlak glas heeft geen aparte opzetmodules, maar is één compleet product waarmee direct gewerkt kan worden. Zo gaat er geen tijd verloren tijdens de montage. Het product is in drie uitvoeringen leverbaar:

type DXG - vast (niet te openen)

type DMG - handmatig te openen

type DEG - elektrisch te openen

Er zijn negen standaard afmetingen die variëren tussen 60 x 60 cm en 120 x 120 cm. Voor extra wooncomfort is de lichtkoepel met vlak glas uit te breiden met een assortiment binnenzonweringen voor platdakproducten.