Zoeken

Roofs 2017-10-33 InterSOLUTION keert in 2018 terug

Na een onderbreking van drie jaar vindt op woensdag 17 en donderdag 18 januari 2018 in Flanders Expo in Gent (België) de zevende editie van InterSOLUTION plaats, de internationale vakbeurs voor zonne-energie in de Benelux. Dat de markt van zonne-energie aan het heropleven is, bewijst de grote belangstelling van exposanten voor de aankomende editie van de vakbeurs.

De tweedaagse vakbeurs InterSOLUTION ontvangt de ­belangrijkste marktspelers en toont de nieuwste (internationale) trends en innovaties. Op woensdag 17 januari is er de traditionele nocturne (avondopening) tot 20 uur. Professionals uit de branche bezoeken de vakbeurs gratis op vertoon van een uitnodiging. Deze is eenvoudig te verkrijgen via de website.

Beursorganisatrice Delphine Martens van Delfico BVBA:
“Na een moeizame periode in België klimt de sector van zonnepanelen langzaam maar zeker uit het dal. Zonne-energie is en blijft de toekomst, en de markt begint opnieuw te groeien, ook zonder grootschalige subsidies. Dat blijkt ook uit de grote belangstelling voor de beurs vanuit de hele Benelux.”

Positief signaal

Na zes edities tussen 2009 en 2014, wil InterSOLUTION ook de komende jaren het platform zijn voor alle professionelen in deze nichemarkt, waar vraag en aanbod elkaar treffen. Martens legt uit: “Met een kwalitatieve business-to-business vakbeurs willen we de sector steunen en een positief signaal geven. Door de beurs te spreiden over twee dagen volgen we de voorzichtige groei van de markt. We blijven innoveren, zodat de beurs maximaal rendeert voor zowel exposanten als bezoekers. InterSOLUTION is een internationaal gericht ontmoetingsforum over zonne-energie. Standhouders komen uit België, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Slovenië, etc. Naast PV-panelen vallen ook thermische zonne-energiesystemen, zonneboilers en warmtepompen in het aanbod op. De vakbeurs brengt verder een actueel overzicht van batterijen, bedrading, fixatiesystemen, meet- en regeltechniek, monitoringsystemen, montagesystemen, omvormers, etc.”

De voorbije edities trok de beurs gemiddeld 4.100 bezoekers uit 30 landen. Ruim een kwart van de bezoekers kwam uit Nederland, een onmiskenbaar gevolg van de sterk groeiende Nederlandse markt.