Zoeken

Roofs 2018-01-09 DakAwards uitgereikt in Egmond aan Zee

Feestavond voor de Dakenbranche 2018

 

Op vrijdag 23 maart 2018 vindt in Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee de tweede editie van de feestavond voor de dakenbranche plaats. Tijdens deze feestavond zullen de DakAwards worden uitgereikt aan het Dak van het Jaar 2017. Dit jaar wordt de prijs voor het eerst in twee cate­gorieën uitgereikt: platte en hellende daken. Ook zal de nieuwe Dakenman of –vrouw van het Jaar bekend worden gemaakt.

Het evenement wordt georganiseerd door Lindeman Uitgevers, uitgever van de vakbladen voor de dakenbranche Roofs en steilDAK. De insteek van het feest is om de kwaliteit in zowel de platte als de ­hellende dakenbranche te tonen en te vieren, in aanwezigheid van de hele branche. Jaarlijks wordt uit de projecten die in het kader van de verkiezing Dak van het Jaar in de bladen Roofs en steilDAK worden beschreven een winnaar gekozen. Omdat het een feest voor de gehele dakenbranche is, is de toegang tot het feest gratis. Ook zijn er voor de gasten geen kosten verbonden aan het buffet en de drankjes.

De in de vakbladen beschreven projecten zijn door de markt aangedragen. Joop Wilschut was de afgelopen jaargang verantwoordelijk voor de technische beschrijving van deze artikelen. Voor het platte dak is zodoende een lijst van 11 projecten die voor de prijs in aanmerking komen. Dit zijn allemaal projecten die zich op verschillende beoordelingscriteria hebben onderscheiden. De criteria zijn: esthetische kwaliteit, innovatie, functionele kwaliteit, onderlinge samenwerking, veilig werken en duurzaamheid.

De volgende personen hebben zitting in de jury voor de projecten plat dak:

  • Chris Geurts (TNO)
  • Albert Jan Kerssen (BTL)
  • Otto Kettlitz (Nieman-Kettlitz Gevel- en Dakadvies)
  • Marco de Kok (SGS INTRON)
  • Paul Verkaik (BDA Opleidingen)
  • Yvonne Waterman (Waterman Legal)
  • Theo Wiekeraad (Spuitco)

Dakenman of –vrouw van het Jaar 2017

Tijdens de feestavond zal tevens de Dakenman of –vrouw van het jaar 2017 bekend worden gemaakt. Het gaat hier om de erkenning van de betekenis die de bewuste persoon heeft, of heeft gehad, voor de ontwikkeling van het vak. Ook hier gaat het erom kwaliteit zichtbaar te maken. De Dakenman of –vrouw van het Jaar vervult een voorbeeldfunctie, en moet anderen inspireren tot verdere ­innovatie of kwaliteitsverbetering. Vorig jaar, 2016, was de ­huidige directeur van NDA, Erik Steegman, de eerste ­Dakenman van het Jaar.

Ook in dit geval zijn de nominaties door de markt zelf aangedragen: hetzij door de leden van de redactieraden van respectievelijk Roofs en steilDAK, ofwel door individuele aanmeldingen via info@dakweb.nl. De redactieraden van de vakbladen zijn representatieve afspiegelingen van de branche en hebben daarom een doorslaggevende rol in de bepaling van de winnaar.

Tijdens de avond krijgt iedereen ruimschoots de gelegenheid om bij te praten met kennissen en relaties tijdens een uitgebreid buffet, en aansluitend met hapjes en drankjes.
Er zal een muzikaal programma worden verzorgd, dat ervoor zorgt dat de gesprekken in een ontspannen sfeer kunnen plaatsvinden. Hotel Zuiderduin biedt haar kamers voor bezoekers van het feest tegen een gereduceerde prijs aan. Iedereen is welkom om zijn of haar partner mee te nemen naar de feestavond en het feest te combineren met een weekendje aan zee. ?

Aanmelden

De feestavond vindt plaats op 23 maart 2018, vanaf 18.00 uur in Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee: Zeeweg 52. U kunt zich aanmelden via www.dakaward.nl of www.dakvanhetjaar.nl. Collega’s en partners zijn van harte welkom. De toegang is gratis.