Zoeken

Roofs 2018-03-32 Refresco Benelux plaatst 8.720 zonnepanelen

Special zonne-energie en zonnewarmte

Refresco Benelux, onderdeel van Refresco Group, ‘s werelds grootste onafhankelijke bottelaar voor supermarkten en A-merken, heeft KiesZon ingeschakeld voor de realisatie van drie duurzame energiecentrales. In totaal zullen er 8.720 zonnepanelen worden geplaatst die verdeeld zullen worden over de drie daken van Refresco Benelux locaties in Bodegraven, Hoensbroek en Maarheeze.

Refresco Benelux liet in 2017 voor de locaties Bodegraven, Hoensbroek en Maarheeze, met behulp van een duurzame energiescan, de mogelijkheden voor opwekking van duurzame energie in kaart brengen. De resultaten waren ­positief en hebben geleid tot het besluit zonnepanelen te plaatsen. Gecombineerd zullen de drie systemen goed zijn voor jaarlijks 2.400.000 kWh aan duurzaam opgewekte ­energie. ­Locatie Maarheeze heeft het grootste aantal ­panelen, liefst 4.974 stuks. De energie die door de bijna 5.000 panelen wordt opgewekt, draagt voor circa 12% bij aan de energie/elektriciteitsbehoefte van de gehele ­operatie in Maarheeze. Bij het legplan is rekening gehouden met de draagkracht van de onderconstructie, dit is door een extern bureau nagerekend.

Refresco Benelux neemt als één van de toonaangevende bedrijven in de branche haar verantwoordelijkheid ten ­aanzien van duurzaamheid en het milieu uiterst serieus. Het bedrijf is er sterk op gericht de duurzaamheid van haar toeleveringsketen voortdurend te verbeteren. De keuze zelf schone, duurzame energie op te wekken past binnen het duurzaamheidsbeleid van de bottelaar.

KiesZon, sinds eind 2016 onderdeel van Greenchoice en gespecialiseerd in de ontwikkeling, financiering, realisatie en het onderhoud van grootschalige zonnestroomprojecten, verzorgt na het ontwerpen van de drie zonnestroom­projecten, momenteel de plaatsing van de panelen. Naar ver­wachting zal in maart het plaatsen van de zonnepanelen worden afgerond.