Zoeken

Roofs 2018-03-72 Nieuwslijn

agenda

8 maart 2018, Symposium Aardgasvrij bouwen
Conferentiecentrum Hotel Jules te Heerhugowaard, Info: www.heerhugowaard.nl

16 maart 2018, Seminar ‘Circulair bouwen in één dag’
CIRCL te Amsterdam, Info: www.circulairbouwenineendag.nl

21-22 maart 2018, Solar Solutions Int.
Expo Haarlemmermeer, Info: www.solarsolutions.nl

23 maart 2018, Prijsuitreiking Dak van het Jaar 2017
Hotel Zuiderduin te Egmond aan Zee, Info: www.dakvanhetjaar.nl

11-12 april 2018, Safety&Health@Work
Rotterdam Ahoy, Info: www.safetyandhealthatwork.nl

17-19 april 2018, Building Holland 2018
RAI Amsterdam, Info: www.buildingholland.nl

Informatiebijeenkomst ‘Materiaalefficiëntie in ecodesign’

NEN heeft begin 2018 een nieuwe Nederlandse normcommissie opgericht: ‘Materiaal efficiëntie in ecodesign’. Deze commissie richt zich op het ontwikkelen van normen op het gebied van ecodesign en effectief gebruik van materialen in energie gerelateerde producten. Op 12 maart organiseert NEN van 14 tot 16 uur een informatiebijeenkomst over de ontwikkeling van normen op dit gebied. Men kan zich via de website van NEN hiervoor aanmelden.

PERSONALIA

Eric Pelsers is op 1 januari 2018 gestart als coördinator/bouwtechnisch adviseur bij VEBIDAK

Zijn belangrijkste taken zijn het uitvoeren van dakinspecties met bijbehorende advisering en het uitbrengen van rapportages op het gebied van daktechniek en dakveiligheid voor (opdrachtgevers van) dakbedekkingsbedrijven. Daarnaast zal hij vaktechnische publicaties en presentaties verzorgen en verantwoordelijk zijn voor de coördinatie van projecten. Eric was hiervoor werkzaam als projectmanager Zuid-Nederland bij IKO/Polygum Nederland.

Erik de Waard, UNILIN

Per 8 januari is Erik de Waard gestart met zijn werkzaamheden als Product­manager Plat dak voor Unilin Division Insulation voor de ondersteuning van de merken Utherm en Xtratherm PIR hardschuim isolatie. Erik is de laatste jaren werkzaam als zelfstandig bouwtechnisch adviseur via zijn firma DWAT en heeft o.a. een verleden als European Business Development Manager bij Xtratherm.
Met de ondersteuning van Erik verwacht Unilin haar groeiende positie in diverse Europese markten te kunnen continueren en nieuwe producten de komende jaren succesvol te introduceren.

Jeroen Koers, UNILIN

Met ingang van 1 maart 2018 is Jeroen Koers in dienst getreden bij Unilin Insulation bv als accountmanager platte daken. Hij was eerder werkzaam in salesfuncties bij o.a. Altena dak- en Gevelmaterialen uit Kampen en bij Gebr. Kooy B.V. uit Enschede. Jeroen zal voor Unilin de commerciële belangen in de noordelijke helft van Nederland gaan behartigen.

Tectum Group participeert in Hollanddak Groep bv

De Belgische Tectum Group participeert met directe ingang voor een significant aandeel in Hollanddak Groep bv uit Waalwijk. Hollanddak is onderdeel van MSquared Groep B.V. uit Gorinchem. Deze organisatie startte al eerder een partnership met Tectum met de toevoeging van de dakgroothandel CPE Nederland bv. Hiermee vormen zij nu samen een sterke tandem als referentieaandeelhouders van Hollanddak.

SAB-profiel bouwt nieuwe productielijn sandwichpanelen

Producent van stalen sandwichpanelen en profielen, SAB-profiel, verplaatst in 2019 de productie van sandwichpanelen van Nieuwegein naar Geldermalsen. Op bedrijventerrein Hondsgemet zal een nieuw bedrijfspand komen met twee productielijnen. “De nieuwe productielocatie stelt ons in staat om in te spelen op de aantrekkende markt voor stalen sandwichpanelen”, aldus Theo Henrar, directie­voorzitter van Tata Steel Nederland, het moederconcern van SAB-profiel. De markt voor sandwichpanelen trekt mede aan door toenemende isolatie-eisen, verduurzaming van bestaande gebouwen en de verplichting om asbestdaken te vervangen.

Branche-RI&E Platte daken geactualiseerd

Op 30 januari 2018 heeft Steunpunt RIE de erkenning verlengd voor de geactualiseerde model branche RI&E (voor bedrijven in de bitumineuze en kunststof dakbedekkingsbranche met maximaal 25 medewerkers). Bedrijven die hun bedrijfs-RI&E plus Plan van Aanpak aan de hand van deze model RI&E opstellen, hoeven geen (dure) externe deskundige in te schakelen. Ook voldoen zij aan de wettelijke verplichting over aanwezigheid actuele RI&E (Arbowet, artikel 3 en 5). De branche RI&E maakt integraal onderdeel uit van de cao BIKUDAK (artikel 14 lid 13). Zie voor meer informatie de website van SBD.

Ubbink introduceert noviteiten tijdens VSK 2018

Om de levensduur van de dakconstructie te verlengen, is ventilatie van ­essentieel belang. Daarom komt Ubbink met de FlatRoofVent, een krachtige platdak constructie-ontluchter. Om er zeker van te zijn dat bouwvocht en/of condensatievocht op de lange termijn geen kans krijgt om de constructie aan te tasten, is het noodzakelijk om het platte dak te kunnen ventileren/ontluchten.
Het programma concentrische systemen is bovendien uitgebreid met een Concentrisch Klembandsysteem 60/100. Het systeem bestaat uit verschillende lengtes verlengbuis, bochten, slimme bevestigingsbeugels voor muur en dakbeschot en dak- en muurdoorvoeren.

Icopal en Braas Monier als één op Batibouw onder vlag BMI Group

De Braas Monier Building Group en Icopal Group, ­Europese marktleiders in bouwmaterialen voor respectievelijk ­hellende en platte daken, gaan voortaan samen verder onder de naam BMI Group. Dankzij de fusie zijn nu alle oplossingen voor platte en hellende daken, daksysteemcomponenten en waterdichte afdichtingen onder één en hetzelfde dak terug te vinden. BMI Group is voortaan de grootste ­Europese producent van dakbedekkingssystemen voor platte en hellende daken. Ook in de wereld van energie-efficiënte schoorstenen, kachels en geïntegreerde ventilatie speelt het bedrijf een belangrijke rol. Het hoofdkwartier is gevestigd in Londen, met een team managers van Braas Monier en Icopal aan het hoofd.