Zoeken

Roofs 2018-04-45 Leister Nederland viert 5-jarig jubileum

Special gereedschappen

Met een drukbezocht feest voor klanten, relaties en familie vierde Leister Nederland op 15 maart jl. haar 5-jarig jubileum. Directeur Henk Varossieau stond stil bij de afgelopen vijf jaar. Ook toonde men een keuze uit het assortiment.

Per 1 januari 2013 opende de Zwitserse fabrikant van handföhnen en lasmachines Leister in Houten haar eerste zelfstandig verkoopkantoor: Leister Technologies Benelux bv. Varossieau memoreerde tijdens zijn feestelijke toespraak dat de opzet van het kantoor in een korte tijd zijn beslag moest krijgen. Op de eerste werkdag was er geen elektriciteit, geen telefoon en geen wifi. Met alleen de mobiele telefoon als hulpmiddel is toen begonnen het verkoopkantoor op te zetten. Het was hard werken, vertelde hij, ook nadat het kantoor volledig operationeel was. Het bedrijf heeft sindsdien een gezonde groei doorgemaakt. Varossieau zette tijdens zijn speech alle medewerkers en zijn vrouw in het zonnetje.

Toebehoren

Tijdens het jubileumfeest werd ook het assortiment getoond. Hieruit zijn de toebehoren bij de bekende lasautomaat ­Unitroof AT/ST het vermelden waard: de verlengkabel en de Lasnaad Testsjabloon. De Uniroof AT/ST is een compacte en flexibele lasautomaat voor de dakenbranche, die is ontwikkeld om ook dichtbij de randen te kunnen lassen. Zie ook het artikel ‘Dakbanen lassen in de kleine ruimte’ in Roofs maart 2016.

Het gebruik van de juiste verlengkabel is belangrijk, omdat een te lange verlengkabel verlies van spanning tot gevolg heeft. De (koperen) verlengkabel moet daarom zo kort mogelijk zijn en de kabeldikte zo dik mogelijk. De nieuwe verlengkabel van Leister is speciaal ontwikkeld voor de ­dakenbranche. Het betreft een PUR kabel die is bedraad met afzonderlijke fasen 230V/16A voor de handgereedschappen. Hij wordt geleverd met een speciale kabelhaspel die ervoor zorgt dat de kabel niet draait tijdens het opwikkelen.

De Lasnaad Testsjabloon is ontwikkeld om teststroken te snijden voor pelproeven, waarmee de kwaliteit van de lasnaad gemakkelijk en snel kan worden beoordeeld. Met het appa­raat is eenvoudig en ergonomisch een strook dakbedekking te snijden die vervolgens kan worden getest; hier kan vervolgens het lasvenster mee worden bepaald.

Varossieau meldde tijdens het jubileum dat de Zwitserse fabrikant op dit moment aanzienlijk wordt uitgebreid. Naast de oorspronkelijke productielocatie wordt een nieuw pand gerealiseerd, met ongeveer dezelfde vloeroppervlakte. Het bedrijf is voortdurend bezig met het ontwikkelen van innovaties. Roofs zal u op de hoogte houden van de ontwikkelingen die hieruit voort zullen komen.