Zoeken

Roofs 2018-04-48 Snijden van EPS zonder afval

Special gereedschappen

Het snijden van EPS isolatieplaten levert vaak een rommelige ­situatie op tijdens de werkzaamheden. ­Dakgroothandel Bitasco ­introduceert een elektrische isolatiesnijder, ­waarmee dit wordt voorkomen.

We passen steeds dikkere (EPS) isolatieplaten toe op het dak en op andere plaatsen tijdens de bouw van een pand.  Een EPS plaat van 240 mm dikte is inmiddels geen uitzondering meer. Platen van deze dikte kun je niet meer met een mes snijden. Daarom worden deze vaak met een grove kartelzaag of zelfs met een kettingzaag op maat gemaakt. Het gevolg: wolken van EPS korrels waaien over de bouw, de uitvoerder en de omgeving doen hun beklag…

Hier is inmiddels een goede oplossing voor bedacht: de EPS snijder Professioneel DX. Deze elektrische isolatiesnijder bestaat uit een warm mes dat moeiteloos door elke dikte EPS isolatie zakt. Dit betekent dus dat er geen afval ontstaat dat over de hele bouwplaats wordt verspreid. De temperatuur is traploos verstelbaar, zodat elke dikte en kwaliteit EPS moeiteloos op maat kan worden gemaakt. Dit zorgt voor efficiënt materiaalgebruik en een minimum aan afval. De snijder dient te worden aangesloten op het netstroom.

Als eerste groothandels in Nederland kunnen Bitasco en Braber Dakmaterialen de EPS snijder Professioneel DX uit voorraad leveren. Het product is verkrijgbaar met een mes in lengtes van 10 tot 25 cm. Standaard zal een mes van 20 cm worden bijgeleverd.