Zoeken

Roofs 2018-04-54 Nieuwslijn special Gereedschappen

Compleet servicepakket bedrijfskleding

De keuze voor een nieuw bedrijfskledingpakket is een serieuze zaak. Evenals het organiseren van de veiligheid binnen een bedrijf. Wiltec heeft een compleet serviceconcept ontwikkeld en presenteert dit voor het eerst op de Safety&Health @Work beurs. Daarnaast vinden bezoekers op deze stand de nieuwste innovaties op het gebied van persoonlijke beschermingsmiddelen. Tevens presenteert het bedrijf een greep uit de collectie van comfortabele en praktische beroepskleding met ook daarbij een compleet serviceconcept.

Paslode IM45 GN Lithium verbeterd

Ruim twee jaar na de introductie van de eerste versie, introduceert Paslode de verbeterde versie van het snoerloos haftenapparaat, de Paslode IM45 GN Lithium.

De belangrijkste aanpassingen zijn:

  • De snel ladende Lithium accu & acculader: tot 4.200 bevestigingen per volle acculading (90 min). De Lithium accu is toepasbaar op alle Paslode Lithium apparatuur;
  • Verbeterde technologie om de werktijd te verminderen en de productiviteit te maximaliseren.

Het apparaat verwerkt spijkers die op de rol gemonteerd zitten in plastic tape onder een hoek van 0°. Het grote voordeel hiervan is dat de nagels niet beschadigd raken door de verbinding en dat er geen restmateriaal op het oppervlak achterblijft. De spijkers zitten per 125 stuks op een rol waardoor er minder vaak geladen hoeft te worden. Andere voordelen zijn o.a. een gemakkelijke diepte-instelling en een goede balans.

Gereedschapdieven zijn actief

Criminelen hebben het gemunt op ­gereedschappen. Niet alleen een bende in Den Haag stal enorme hoeveelheden gereedschapskisten, ook in bijvoorbeeld Oost-Nederland is het bijzonder vaak raak. ”Bedrijfsbussen worden op heel veel plekken open­gebroken voor gereedschap.” Dat zegt Wouter Verkerk, directeur van het Verzekeringsbureau bestrijding Voertuigcriminaliteit (VbV). De verzekeringsexpert wijst erop dat vaak dezelfde soort bestelbusjes de dupe zijn. “Er worden bovengemiddeld veel busjes van het type Volkswagen Crafter en Mercedes Vito gestolen of bestolen in het oosten van het land,” aldus Verkerk.
BRON: AD

Hilti introduceert nieuwe haakse slijper

Hilti introduceert de AG 230-27DB, een 2700W haakse slijper met snoer met verbeterde veiligheidsvoorzieningen zoals dodemansknop, schijfrem en draaibare hoofdgreep voor alle zaag- en slijptoepassingen met schijven tot 230 mm. De machine biedt een verbeterde veiligheid en werkcomfort dankzij de automatische uitschakeling van de motor in potentieel gevaarlijke situaties. Het reduceert vibratie tot twee derden in vergelijking met conventionele gereedschappen en biedt dus een verbeterde bescherming tegen de effecten van een langdurige blootstelling aan vibratie. De vinger-omsluitende draaibare achterhandgreep zorgt voor een verbeterde handbescherming en een veiligere houvast.Tenslotte heeft de slijpmachine een stevige kap voor de stofverwijdering en zachte grepen voor een nagenoeg stofvrij werken en een grotere veiligheid.

Accukantenfrees en accuschaafmachine in het 12-voltprogramma

Bosch biedt met de GKF 12V-8 Professional en de GHO 12V-20 Professional voor de eerste keer een accukantenfrees en een accuschaafmachine in het 12-voltsegment aan. Beide machines zijn uitgerust met een krachtige EC-motor en werken op sterke Lithium-Ion-accu’s. Professionals kunnen momenteel kiezen uit zeven verschillende 12-volt-accu’s: van 1,5 tot 6,0 Ah.
Het “Flexible Power System” van Bosch garandeert hierbij de compatibiliteit met alle bestaande elektrische gereedschappen en laadapparaten van een voltklasse en biedt professionals ­hierdoor plannings- en kostenzekerheid. Onder het 12-voltsysteem vallen op dit moment meer dan 30 machines, zoals multitools, decoupeer-, handcirkel- en reciprozagen evenals diverse accuschroevendraaiers.

Wiltec introduceert de nieuwe serie Graco KingXL pompen

De Graco KingXL is ontworpen om bestand te zijn tegen de zwaarste werkomstandigheden en is moeiteloos inzetbaar om beschermende en corrosiewerende coatings te verspuiten.
Met tien verschillende uitvoeringen is er altijd een installatie voorhanden die voldoet aan de gevraagde spuitdruk en gewenste hoeveelheid verf die aangebracht moet worden. De nieuwe King installaties bevatten vele innovaties, speciaal ontwikkeld om de spuitapparatuur nog robuuster en gebruiksvriendelijker te maken.

Publicatie ISO 45001 ‘Gezond en veilig werken’

ISO 45001 ‘Occupational health and safety management systems – Requirements with guidance for use’ is gepubli­ceerd. Tegelijkertijd is ook de Nederlandse vertaling van de norm beschikbaar gekomen. Beide documenten zijn bij NEN verkrijgbaar. ISO 45001 vervangt OHSAS 18001 (arbomanagement). Op 17 april organiseert NEN het congres ‘De impact van de nieuwe ISO 45001’.