Zoeken

Roofs 2018-05-50 Pulp Fiction in nieuwe Haagse rooftop bar

Special Gekleurde daken

Met dit artikel maakt Roofs het begin met een reeks artikelen waarin de ­verschillende rooftopbars in Nederland worden gerecenseerd. In deze eerste aflevering de rooftopbar op de vijfde verdieping van het M-gebouw op Bink36 , in de Binckhorst in Den Haag.

De nieuwe rooftopbar werd eind 2017 geopend. De horecagelegenheid bevindt zich in het gebouw van een voormalig PTT-complex. De in totaal 1200 m² behelzen een cocktail­bareiland en restaurant met twee dakterrassen, die een panoramisch uitzicht bieden op de Haagse skyline. Het restaurant biedt ruim 500 zitplaat­sen (inclusief buitenterras) en is daarnaast een nieuwe uitgaansgelegenheid met speciale club-nights en thema-avonden. Het interieur is geïnspireerd op de stijl van de jaren ’50 (waar het M-gebouw in is gebouwd) en de films van Quentin Tarentino (o.a. Pulp Fiction). De overheersende kleuren van het interieur zijn roze, blauw en mint, maar ook zijn er diverse klassieke stijlelementen in het interieur verwerkt.

Het horecaconcept vindt zijn oorsprong in Shanghai (waar twee van de vier betrokken ondernemers elkaar ontmoetten). Het idee is dat de fysieke ontmoeting tussen mensen zo intens mogelijk wordt beleefd. Dat merk je bijvoorbeeld aan de menukaart, waarbij alle gerechten gedeeld kunnen worden. Ook is de ruimte opgedeeld in kleinere, maar open gedeelten, wat het dineren intiemer moet maken.

Twee dakterrassen

Zoals gezegd beschikt Bink36 over twee dakterrassen aan weerszijden van de binnenruimte. Het midden van de binnenruimte bestaat uit een borrelgedeelte met een cocktailbareiland. Het restaurant bevindt zich aan de zijkanten van de ruimte, zodat men kan genieten van het uitzicht. Aan de beide buitenzijden zijn de dakterrassen ingericht. Aan de ene kant heeft men uitzicht op het industrieterrein de Binckhorst en de treinen die van en naar Den Haag CS rijden. Aan de andere kant is de skyline van Den Haag te zien. Tevens beschikt men over een ruimte die multifunctioneel inzetbaar is voor evenementen en feesten. Deze ruimte wordt ook te huur aangeboden. Zo is de ruimte nu al populair bij politieke partijen, die er de verkiezingsavond willen doorbrengen en personeelsfeesten van bedrijven en ministeries uit de buurt.

De nieuwe rooftopbar is juist buiten de rand van het cen­trum gevestigd, in een gebied dat nog in opkomst is. In het afgelopen jaar zijn er verschillende andere horecagelegen­heden geopend. Dit heeft tot gevolg dat men nog niet te maken heeft met een vastomlijnde doelgroep. Dit in tegen­stelling tot het centrum, waar bekend is dat bepaalde gebie­den een bepaald soort publiek trekken. Zo heeft Het Plein in Den Haag bijvoorbeeld het stempel dat er vooral zakelijke mensen komen en de Grote Markt is het gebied van de ­studenten en creatieve mensen. De nieuwe rooftopbar richt zich op een breed publiek, ‘volwassenen die werken of bezig zijn met afstuderen’, en bewerkstelligt zodoende een verbinding tussen beide doelgroepen.

Het dak wordt steeds meer ontdekt als de plek waar ­bijzondere dingen kunnen gebeuren. De rooftopbar op het M-gebouw in Den Haag is daar een aansprekend ­voorbeeld van.