Zoeken

Roofs 2018-09-94 Nieuwslijn

agenda

12-13 september 2018, Architect@work
Ahoy te Rotterdam, www.architectatwork.nl

19 september 2018, Seminar ‘Water in Smart Cities –leefbaarheid door groenblauwe daken’
Lindenberg te Nijmegen, www.h20waternetwerk.nl

20 september 2018, Nationale Groendag
World Trade Center, Den Haag, www.nationalegroendag.nl

26-27 september 2018, Vakbeurs Openbare Ruimte
Jaarbeurs Utrecht, www.openbareruimte.nl

9-11 oktober 2018, Vakbeurs Energie 2018
Brabanthallen, ’s-Hertogenbosch, www.vakbeursenergie.nl

Luchtkoeling verbetert rendement zonnepanelen

DK Prototyping for Automotive Glass heeft een systeem ontwikkeld dat het rendement van zonnepanelen verbetert. Het Alphense bedrijf past het systeem toe op haar nieuwbouwpand; het wordt het eerste pand ter wereld dat volledig wordt bedekt met deze zonnepanelen.

Zonnepanelen hebben zonlicht nodig om te kunnen functioneren, maar naarmate ze warmer worden, presteren ze naar verhouding een stuk slechter. Daar heeft men iets tegen bedacht. Door de zonnepanelen met een frame in te kapselen, ontstaat een soort legpuzzel die water- en luchtdicht aan elkaar kan worden gekoppeld. Onder de zonnepanelen zit een luchtkanaalsysteem. Door dit systeem wordt geforceerd lucht geblazen die de panelen koelt. Hierdoor gaat het rendement van de panelen omhoog. De warme lucht wordt (afhankelijk van het seizoen) opgeslagen, maar kan ook direct worden gebruikt om het gebouw te verwarmen.

PERSONALIA

DIAC

Bob de Maker gaat per 1 september bij DIAC het team van Dick van Dreven versterken als technisch adviseur. Hij zal verantwoordelijk zijn voor alle nulmetingen voor RGS contracten bij WBV en gemeenten die DIAC momenteel in opdracht heeft. Hij was de laatste jaren werkzaam als inspecteur bij Mastum Daksystemen en tussendoor werkzaam bij verschillende andere dakdekkers­bedrijven waaronder Blom Dakwerken en Aker Dak en Wand.

VERHUIZINGEN

BTL Advies en BTL Realisatie

Na vijftien jaar gevestigd te zijn aan de Parklaan in Oisterwijk is BTL Advies klaar voor een volgende stap. Het team met bijna veertig groene adviseurs en ingenieurs is vanaf 27 augustus 2018 gevestigd op het Willemsplein 2-4 te ’s-Hertogenbosch. Vanaf augustus is de vestiging van BRTL Realisatie in Utrecht gevestigd aan de Texasdreef 4 3565 CL Utrecht.

SVDN

Per 1 september 2018 wijzigt het adres van de Stichting Veilig Dak Nederland (SVDN): Takkebijsters 57-A in Breda. De overige contactgegevens, zoals telefoonnummer en e-mailadressen, blijven ongewijzigd.

Van Afast Holding bv naar Guardian bv

Het afgelopen jaar heeft Afast hard gewerkt aan een nieuwe bedrijfsstrategie. Optimale afstemming tussen de wensen en behoeften van de klanten en relaties is hierbij steeds het uitgangs­punt geweest en zal dat ook blijven in de toekomst. Met deze nieuwe strategie spelen we in op trends en kansen in de markt en staan we voor nieuwe initiatieven. Een onderdeel van dit rebranding project, is dat het per 1 september verdergaat onder de naam Guardian bv.

Alle vestigingen officieel Royal dak & bouw

Met een beetje nostalgie neemt Royal Roofing Materials afscheid van het verleden... Kelders, Delbouw, Fielmich en Vlutters Dakmaterialen bestaan vanaf heden niet meer. Alle 14 vestigingen gaan verder onder de naam Royal dak & bouw.

Nieuwe kleuren voor DAKEA gordijnen

Het Dakea assortiment is uitgebreid met extra kleuren van de verduisterende gordijnen, waar er nu acht van zijn. Nu kan men bijna 100% verduistering krijgen in de gewenste kleur bij plaatsing van een Dakea dakraam. Deze gordijnen passen op vrijwel alle bestaande merken dakramen door hun Multifit eigenschap en verbeteren de U-waarde tot 0,2 Wm2K.

Skylux lanceert Iwindow Flex

De nieuwe iWindow Flex van Skylux is een opengaande glaskoepel waarbij de klant zélf de opstand kiest. De elektrische motor die de koepel opent, zit i in het pvc-raam verwerkt, in plaats van in de opstand. Concreet betekent dit dat je bij een renovatie de huidige dakopstand gewoon kan blijven gebruiken. De nieuwe lichtkoepel is snel en makkelijk geplaatst zonder extra kosten of extra werk (bv. het opensnijden van de dakbedekking).

Kwartaalrapportage voor Nederlandse zonnestroomsector

Good! start een nieuw onderzoeksbureau: Dutch New Energy Research. De spin-off van het bedrijf, onder meer bekend van het Nationaal Solar Trendrapport, lanceert een kwartaal­rapportage voor de Nederlandse pv-sector. “De fre­quentie van het Nationaal Solar Trendrapport was te laag,” aldus Rolf Heynen, medeoprichter van Good! en directeur van Dutch New Energy Research. “De zonne-energiesector die – samen met windenergie – de belangrijkste energieproducent wereldwijd gaat worden, heeft een kwartaal­rapportage nodig. De vraag vanuit de sector zelf en van daarbuiten nam sterk toe. Daarbij speelt mee dat de Nederlandse markt internationaal in de kijker staat.”