Zoeken

Roofs 2018-10-64 Nieuwslijn

ParkeerVak 2019

Van 16 t/m 18 april 2019 vindt in de Brabanthallen ’s-Hertogenbosch de vakbeurs ParkeerVak plaats. Al zes edities trekt ParkeerVak beslissers en beïnvloeders uit facility management en de bouwkolom. En zo breed als die doelgroep is, zo breed zijn ook haar behoeften: van bewegwijzering en autonavigatie tot betaalgemak en bewonersparkeervergunningen. Van oplaadvoorzieningen voor elektrische auto’s tot exploitatie van de parkeer­omgeving. Of het nu om auto- of fietsparkeren gaat; parkeerbeleving staat bij ParkeerVak centraal. Met uw innovatieve oplossingen en expertise helpt u de bezoekers van ParkeerVak bij hun uitdagingen.

Vernieuwd concept voor Vakbeurs Recycling 2018

De vakbeurs Recycling 2018 legt haar focus komende editie op de behoefte van de bezoeker. Vanuit deze wens en behoefte is het concept aangepast en dit wordt de komende jaren verder doorontwikkeld. Vakbeurs Recycling gaat zich richten op de gehele keten van afval, inzameling, transport, sorteren/opslag en verwerken/recyclen en speelt daarbij in op huidige thematieken uit deze schakels. Beursorganisator Easyfairs Evenementenhal wil aan de hand van dit vernieuwde concept de branche onder andere ondersteunen bij het behalen van de circulaire doelstellingen voor 2050.

62% van de inkopers wil efficiënter inkoopproces

Een ruime meerderheid van de inkoopverantwoordelijken in ­Nederland denkt tot wel 10 uur per week te kunnen besparen op het ­inkoopproces. Recent onderzoek van Manutan laat zien dat er vooral te veel tijd besteed wordt aan prijsvergelijkingen, oriëntatie en zoektocht naar het juiste product en tenslotte aan het bestelproces zelf. Ook het intern laten accorderen van bestellingen scoort hoog. Volgens Stephane Arkenbout, commercieel directeur bij Manutan, levert betere efficiency in het bestelproces niet alleen veel tijdwinst op, maar gaan hierdoor ook de totale inkoopkosten omlaag. “Er valt voor veel bedrijven tot wel 40% te besparen op hun out-of-pocketkosten en interne uren”, stelt hij.

PARKEN 2019: nieuwe locatie in Wiesbaden

De PARKEN, de enige vakbeurs in Duitsland met een conferentie over de thema’s planning, ­constructie en exploitatie van parkeerterreinen, zal van 5-6 juni 2019 terugkeren naar het ­RheinMain CongressCenter (RMCC) in Wiesbaden. Gelegen in het centrum van Wiesbaden, biedt de locatie een vertrouwde sfeer met een groot potentieel voor netwerken.

Parkeerdaktegels krijgen nieuw leven op sedumteeltlocatie

Afgelopen zomer is de laatste hand gelegd aan de renovatie van het parkeerdak van Wijnegem Shopping Center. Dankzij het hergebruik van isolatiemateriaal en een flink aantal tegels is dit deels op circulaire wijze gebeurd. Ook buiten het project om bleek het mogelijk om de 25 jaar oude parkeertegels nieuw leven in te blazen.

Het parkeerdak in Wijnegem was aangelegd in 1992. Door de jaren heen zijn auto’s zwaarder geworden en is het winkelcentrum drukker geworden. De meeste parkeerdaktegels op het dak bleken nog in prima staat, maar niet meer geschikt voor die intensieve belasting. Daarom is er besloten om het dak te vernieuwen en daarbij tegels te hergebruiken op plekken waar minder verkeer komt en tegels op te slaan, voor even­tuele herstelwerkzaamheden op dit dak of andere daken. Een ander deel van de tegels heeft inmiddels een nieuw leven gekregen op de sedumteeltlocatie van Greenmakers in Haaren. De tegels worden gebruikt als verharding tussen de velden, zodat er met kleine loaders overheen gereden kan worden. BRON: Zoontjens.nl

Parkeren boven de AH in Huissen en Zaandam

Parkeervoorzieningen moeten worden beschermd tegen de meest extreme omstandigheden. Deze grote oppervlakken vragen daarom om een perfecte afdichting van de kleinste details. Zowel in Huissen als in Zaandam realiseert Triflex samen met applicateurs de parkeerdaken boven een Albert Heijn Large. Er wordt momenteel hard gewerkt aan de realisatie van beide parkeerdaken, waarbij gebruik wordt gemaakt van het Triflex CIS-systeem.

Dakplein op parkeerkelder bij appartementencomplexen HIVA A

Aan het kanaal in Son en Breugel bouwt Huybregt Relou onder de naam HIVA A twee appartementencomplexen. Dit vormt de laatste fase van de metamorfose van de Kanaaldijk Noord in Son en Breugel, het voormalige HIVA terrein. Het totale plan omvat 78 appartementen, verdeeld over twee gebouwen. De gebouwen worden enigszins opgetild waardoor er ruimte is voor een ondergrondse parkeervoorziening. Het eerste gebouw is blokvormig en bestaat uit ruime huurappartementen. Het aangrenzende haakvormige gebouw zijn sociale huurappartementen.

Het dak van de verdiepte parkeerkelder wordt als plein ingericht. Van Hoek Dakbedekkingen is verantwoordelijk voor de dakwerkzaamheden. Op het plein wordt een dakbestrating aangelegd door het gebruik van Dreentegels® op DNS® van Zoontjens. Tussen de looppaden wordt het plein aangekleed met beplanting door Jonkers.