Zoeken

Roofs 2018-11-102 Nieuws voor en door de dakenbranche

agenda

13 november 2018, Probasys Benelux Management Symposium 2018
Mariënhof te Amersfoort, Info: www.probasysbenelux.nl

13-14 november 2018, Bestelauto Expo 2018
Expo Houten, Info: www.bestelauto-expo.nl

20-22 november 2018, Asbestos 2018
Evenementenhal Gorinchem, Info: www.asbestos-int.com

30 november 2018, Belgian Roof Day 2018
Brussels Kart Expo, Brussel (B), Info: www.belgianroofday.be

ACM vermoedt dakdekkerskartel en start onderzoek

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) is een onderzoek gestart naar een mogelijk kartel van bedrijven dat daken renoveert en onderhoudt. De ACM kreeg tips dat
bedrijven bij aanbestedingen mogelijk verboden onderlinge afspraken hebben gemaakt en heeft bij een aantal bedrijven invallen gedaan. Het gaat daarbij om publieke aanbestedingen, dus opdrachten van gemeenten, provincies en de Rijksoverheid voor renovatie en onderhoud aan gebouwen. Bij zo’n aanbesteding kunnen bedrijven zich inschrijven en wint het bedrijf dat de beste prijs-kwaliteitverhouding levert. BRON: NOS

UNETO-VNI wordt per 15 januari 2019 Techniek Nederland

UNETO-VNI gaat verder onder de naam Techniek Nederland. Het bestuur van de vereniging heeft dat op 6 september in een speciale vergadering besloten. De vereniging voor ondernemers in de installatiebranche en de technische detailhandel voert de nieuwe naam in op 15 januari 2019.

Nieman verlengt verbinding TVVL Kennispartner

Nieman heeft de verbinding met TVVL als kennispartner voor drie jaar verlengd. Met het kennispartnerschap draagt Nieman bij aan kennisontwikkeling op haar eigen expertisegebied. TVVL levert als kennisknooppunt oplossingen voor de technische uitdagingen van de toekomst. Met het kennispartner ondersteunen zij TVVL in haar missie.

Kabinet komt met definitief verbod op asbestdaken

Daken met asbest moeten na 2024 helemaal uit Nederland zijn verdwenen. De Tweede Kamer heeft ingestemd met het wetsvoorstel van staatssecretaris Van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat. De plannen voor een verbod op asbestdaken lagen er al een paar jaar. Dat het nu definitief is geworden, is volgens Van Veldhoven goed nieuws. Ze noemt asbest een grote bedreiging voor de gezondheid. “De hoogste tijd om vandaag nog met saneren te beginnen.”

Circulair dak nieuwste innovatie in bouw- en sloopwereld

New Horizon Urban Mining lanceerde tijdens de Dutch Design Week samen met haar partners ZND Nedicom en Icopal (onderdeel van BMI Group) een opvallende innovatie: de circulaire bitumen dakbaan Citumen. Deze is per 1 november in productie en moet een besparing van 400 ton CO2-uitstoot op jaarbasis opleveren.

Cor den Hartog, sales director van Icopal: “New Horizon levert ons de bitumen dakbanen van ontmantelde daken. Wij smelten deze delen in onze unieke bitumenrecyclingmachine (BIELSO: Bitumen Endless Life Solutions), om het vloeibare bitumen vervolgens toe te kunnen voegen aan het ­productieproces van nieuwe dakbanen. Bij een stabiele productie verwachten we komend jaar ongeveer 1 miljoen m² Citumen te kunnen produceren. Het is daarnaast onze doelstelling om de productie te optimaliseren, meer dakafval te verwerken en de circulaire bitumen ook te verwerken in onderlagen waardoor we tot wel 1,500 ton CO2 kunnen besparen. ZND Nedicom zal de Citumen dakbaan gaan toepassen in haar projecten.

De VELUX Group koopt JET-Group van Egeria

Het Deense VELUX A/S en de Amsterdamse investeringsmaatschappij Egeria hebben overeenstemming bereikt over de verkoop van JET-Group aan de VELUX Group. De overname van JET-Group, in Europa marktleider in industriële dakraamsystemen, past in de groeistrategie van de VELUX Group en haar ambitie om de activiteiten in daglichtoplossingen voor de utiliteitsbouw uit te breiden. De overname van JET-Group is na de koop van de Amerikaanse dakraamfabrikant Wasco Products Inc. in april jl. de tweede acquisitie van de VELUX Group dit jaar. De overeenkomst is onder voorbehoud van goedkeuring van Duitse en Oostenrijkse mededingingsautoriteiten.

Provincie Overijssel tekent voor ambities

Tijdens haar symposium ‘Groene en klimaatadaptieve steden en dorpen’ ondertekende de provincie Overijssel op 28 september de ambities van de Green Deal Groene Daken. Provincie Overijssel verbindt zich als tweede provincie aan het landelijke platform Green Deal Groene Daken, dat zich sterk maakt voor het ontginnen van het daklandschap in Nederland voor multifunctioneel gebruik. Met de provincie Overijssel als nieuwe partner komt het aantal organisaties dat zich samen inzet voor betere en meer groene daken op 38.