Zoeken

Roofs 2019-03-50 Vakbeurzen voor zonne-energie en zonnewarmte groeien aanzienlijk

Special zonne-energie en zonnewarmte

Op 19, 20 en 21 maart 2019 vindt in de Expo Haarlemmermeer een nieuwe editie van Solar Solutions Int. plaats, de internationale vakbeurs voor de solarbranche. Naast de beursvloer wordt tegelijk de vakbeurs voor zonnewarmte georganiseerd: Duurzaam Verwarmd.

Solar Solutions Int. is op het gebied van zonne-energie zonder twijfel het belangrijkste kennis- en netwerkevent van het jaar. Tijdens de beurs zullen de belangrijkste partijen aanwezig zijn en de laatste ontwikkelingen worden getoond. In 2018 groeide het bezoekersaantal met 40%. Die groei zal naar verwachting in de komende editie stevig doorzetten, zowel autonoom als door de combinatie met de nieuwe vakbeurs Duurzaam Verwarmd. Tijdens de komende editie zal men naast de bestaande bezoekersgroepen bovendien inzetten op de bouwsector
en op woningbouwverenigingen.

Solarbranche groeit

De beurs groeit in oppervlakte met 50% en van twee naar drie beursdagen om de hoge bezoekersaantallen aan te kunnen. Daarmee groeit de vakbeurs duidelijk mee met de groeiende zonne-energiemarkt (zie elders in dit nummer het verslag over de presentatie van het Solar Trendrapport). Zonne-energie wordt volgens de organisatie een niet weg te denken pijler in de energievoorziening. De sector zal naar verwachting snel doorgroeien naar zo’n 25 procent van de nationale stroomproductie, op een dusdanig korte termijn die zelfs de grootste optimisten niet durfden te voorspellen. Het is inmiddels realistisch om te veronderstellen dat er in 2020 jaarlijks 2 GW wordt geïnstalleerd en vanaf 2028 jaarlijks 5 GW.

Op de vakbeurs zullen de nieuwste producten, ­innovaties en ontwikkelingen te zien zijn in de speciale ‘Innovation Area’s’. Ook kan men zich oriënteren op de gevarieerde beursvloer bij alle toonaangevende aanbieders. Denk bijvoorbeeld aan de diverse typen zonnepanelen, opslagsystemen, omvormers, montagesystemen en gerelateerde producten (zoals monitoring, ev-oplaadpunten en smart home automation).

Er wordt daarnaast een uitgebreid programma van praktijkgerichte seminars georganiseerd over het ­actuele nieuws en de laatste ontwikkelingen. Tevens ­zullen de Solar Solutions Awards worden uitgereikt voor respectievelijk de meest opvallende innovatie, de mooiste stand en de meest effectieve promotiecampagne(s).

Ook dit jaar wordt tegelijkertijd een aparte vakbeurs voor innovatieve klimaatoplossingen georganiseerd: Duurzaam Verwarmd. Deze vakbeurs wordt tegelijk met de Solar Solutions Int. georganiseerd en de toegangskaart voor de ene beurs is direct ook een toegangskaart voor de andere. In aantal exposanten is deze vakbeurs ten opzichte van vorig jaar 50% gegroeid, verwacht wordt dat het aantal bezoekers eenzelfde groei zal laten zien.

De beursvloer van beide vakbeurzen is op alle dagen ­geopend van 10.00–18.00 uur.