Zoeken

Roofs 2019-05-41 Daglicht en ventilatie in één set

Special daglicht

Het evenwicht tussen daglicht en ventilatie is een punt van innovatie. Solatube komt met een verdere verbetering van de combi-set.

De Solatube Ventilatieset heeft een nieuwe optie. Twee jaar geleden kreeg de plafondplaat van de ventilatieset een upgrade, waarbij licht en lucht in één afwerking zijn verwerkt. Dit gegeven is verder uitgewerkt bij de rest van de set, wat resulteerde in een gecombineerde dakdoorvoer voor de ventilatieset.

De nieuwe, optionele gecombineerde dakdoorvoer voor de Solatube Ventilatieset verwerkt zowel ventilatie als daglicht in één doorvoer. Deze dakdoorvoer is goed geïsoleerd en dampdicht, waardoor het product geschikt is voor luchtdicht bouwen. De ventilatieset met gecombineerde dakdoorvoer is eveneens toepasbaar in natte ruimtes, zoals de keuken, de badkamer en het toilet.

De dakdoorvoer van de ventilatieset, met of zonder optionele gecombineerde dakdoorvoer, is door zijn ontwerp trekbevorderend en genereert hiermee een natuurlijke stroom frisse lucht. Daarnaast heeft men de optie om mechanisch te ondersteunen.

Solatube zorgt voor helder en natuurlijk (dag)licht, Ubbink zorgt voor een optimale ventilatie. Door gebruik te maken van elkaars expertise is het combinatieproduct ontstaan. Hiermee biedt de oplossing om daglicht en frisse lucht via één compact systeem en één compacte afwerking te combineren met een gegarandeerde water- en luchtdichte verwerking. Kenmerkend zijn tenslotte een esthetisch fraaie plafondafwerking en de gemakkelijke en snelle installatie, ook op moeilijk bereikbare plaatsen.