Zoeken

Roofs 2019-05-74 Eenvoudig een overstek bij dakrenovatie

Productnieuws

Bij dakrenovaties is het maken van een overstek nog vaak maatwerk. Daarbij is het een hele uitdaging om een effectieve overstek te maken die voldoende constructief is. De Unidek Overstekbeugel biedt een standaard oplossing voor het maken van een solide overstek tot 45 cm.

Het ontwerp van de Unidek Overstekbeugel lijkt relatief eenvoudig, maar is bij nadere beschouwing bijzonder ingenieus. De beugel is geperforeerd, zodat deze gemakkelijk en stevig vast te schroeven is. Vanwege de vormgeving is het mogelijk om direct een regelwerk aan te brengen voor een fraaie dakvoetaftimmering. Het ontwerp is verder afgestemd op de toe te passen afschuifregel, zodat ook de afschuifkrachten kunnen worden opgevangen. Na het plaatsen van de beugels is het eenvoudig om de dakelementen erop te monteren. Het overstek wordt dan al direct zichtbaar. Door een slimme constructie in combinatie met een gootplank is het overstek bovendien normaal belastbaar en zelfs beloopbaar.

Combinatie

De overstekbeugel maakt het mogelijk om voordelig een compleet dak met overstek te renoveren. De beugel is namelijk speciaal ontwikkeld om te gebruiken in combinatie met Unidek Reno Dek en Unidek Reno Dekfolie. Dit zijn budgetvriendelijke dakelementen en bovendien zijn ze populair omdat ze gemakkelijk beloopbaar en snel te verwerken zijn. Voor de bewoners wordt de overlast tot een minimum beperkt omdat er niet binnen in de woning gewerkt hoeft te worden. Dat betekent geen rommel en meer comfort tijdens de renovatie. Mocht in de toekomst ook de buitengevel worden geïsoleerd, dan biedt het overstek direct deze mogelijkheid. Er hoeven dan geen extra voorzieningen te worden getroffen aan de dakzijde.