Zoeken

Roofs 2019-05-94 Nieuwslijn

agenda

14-16 mei 2019, Renovatiebeurs 2019
Brabanthallen ’s-Hertogenbosch, Info: www.renovatiebeurs.nl

14-16 mei 2019, Vakbeurs Monument
Brabanthallen ’s-Hertogenbosch, Info: www.monumentenbeurs.nl

15-17 mei 2019, Intersolar Europe
Messe München (D), Info: www.intersolar.de

28 mei 2019, NEN bijeenkomst ‘Europese afspraken Circulair bouwen’
NEN, Delft, Info: www.nen.nl

7-8 juni 2019, Amsterdam Rooftop Festival
Diverse locaties in Amsterdam, Info: www.roefamsterdam.nl

13 juni 2019, The Solar Future NL ‘19
De Fabrique, Utrecht, Info: www.thesolarfuture.nl

Ingangsdatum 1 januari 2020 voor BENG niet haalbaar

Een ambtenaar van het ministerie van BZK heeft desgevraagd laten weten dat de ingangsdatum van 1 januari 2020 voor BENG-regelgeving niet meer haalbaar is. Een nieuwe ingangsdatum is nog niet bekend.

Op 1 oktober 2018 hebben drie Lente-akkoord partijen een brief gestuurd aan minister Ollongren (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) omdat zij vrezen dat de BENG rekenpakketten te laat beschikbaar komen. Er is aan de minister gevraagd om ruim op tijd duidelijkheid te geven over de ingangsdatum van de BENG-eisen, waarbij een periode van ten minste zes maanden werd gevraagd tussen beschikbaar komen van de NTA softwarepakketten en de wettelijke ingangsdatum.

Het is inmiddels duidelijk dat de software niet zes maanden vóór 1 januari 2020 gereed is. De Lente-akkoord partners hebben daarom tijdens de NTA 8800 Programmaraad van 16 april aan de aanwezige ambtenaar van BZK gevraagd om duidelijkheid te scheppen. Hij liet weten dat het géén 1 januari 2020 wordt, maar dat over een nieuwe datum nog niets te zeggen is. De datum zal tenminste 6 maanden voor inwerkingtreding worden gecommuniceerd. In het traject is zorgvuldigheid het belangrijkst. Minister Ollongren komt in juni 2019 met een Kamerbrief over de BENG-eisen en de planning naar buiten.

Zinkunie opent 17de filiaal

Zinkunie heeft op 23 april 2019 haar 17e filiaal geopend. Met dit nieuwe filiaal in Dordrecht zit men nog dichterbij de klanten in de buurt. Het bedrijf levert een ruim productgamma in dak- en gevelmateriaal, inclusief advies en snelle service.

Martens Dakbedekkingen treedt toe tot Coninko

Per 1 maart 2019 is Martens Dakbedekkingen uit Gemert toegetreden tot Coninko bv. Hiermee komt het totaal aantal leden van Coninko op 19 met in totaal 29 vestigingen, verspreid over geheel Nederland.

Eerste Dakcursus Platte daken 2019

Aan de eerste Dakcursus van 2019 werd door 35 personen deelgenomen. Aan het examen namen 33 cursisten deel, van hen behaalden 25 cursisten direct het diploma, een slagingspercentage van 75%. De hoogste examencijfers werden behaald door Wilbert Elissen van Royal Roofing Materials, hij ontving een mooie sculptuur van De Dakconnaisseur. Eervolle vermeldingen waren er voor Erik Schroemges van Hodak Dakmaterialen en Edzard Hendriks van Recticel Nederland.

Momenteel draait de tweede Dakcursus van 2019, de eerstvolgende 7-daagse Dakcursus Platte Daken start op 11 september. Voor deze ­cursus kunnen nog deelnemers geplaatst worden. De cursus is vooral bedoeld voor nieuwe instromers en doorstromers in de dakbedekkingsbranche en voor medewerkers van corporaties, gemeenten en aan­nemers die in relatief korte tijd veel kennis willen vergaren over alle ­facetten van het platte dak. Meer informatie over deze en andere ­cursussen kunt u terugvinden op onze site www.bdaopleidingen.eu.

Norm en praktijkrichtlijn ‘Bevestiging dakbedekkingen’ voor commentaar gepubliceerd

Er is gewerkt aan de herziening van NEN 6707 en NPR 6708. Waar de norm (NEN 6707) aangeeft wat de eisen en bepalingsmethoden zijn voor de bevestiging van dakbedekkingen, geeft de bijbehorende praktijkrichtlijn (NPR 6708) inzicht in hoe de norm gebruikt moet worden. De normenreeks NEN-EN 1990 tot en met NEN-EN 1999 (Eurocodes) is de basis voor het maken van constructieve berekeningen. NEN 6707 geeft aanvulling op de eisen en bepalingsmethoden voor de berekening van de bevestiging van dakbedekkingen.

Commentaar indienen

Belanghebbenden kunnen tot 15 juli 2019 via www.normontwerpen.nen.nl commentaar indienen op het ontwerp van NEN 6707:2019 en NPR 6708:2019. Het is voor iedereen mogelijk de ontwerpnormen in te zien en elektronisch commentaar in te dienen.

Kabinet verlengt subsidieregeling ­zonnepanelen met drie jaar

De subsidieregeling voor zonnepanelen wordt door het kabinet met drie jaar verlengd. Dit betekent dat eigenaren van zonnepanelen nog tot 2023 de stroom die ze zelf opwekken en terugleveren aan het elektriciteitsnet volledig mogen aftrekken van hun eigen ­energieverbruik. Over dat deel is dan geen energiebelasting verschuldigd.

Tilmar introduceert PointStrip XL

De nieuwe, universele antiklimstrip PointStrip XL die Tilmar op de markt brengt is voorzien van vele scherpe punten. Daarmee ontmoedigt deze antiklimstrip allerlei ongewenste klimmers om het dak te betreden. De strip is eenvoudig op vele plaatsen toe te passen. Denk hierbij aan dakranden, hekwerken, vensterbanken, dakgoten, reclameborden, schoorstenen, regenpijpen, etc.
De klimbeveiliging is gemakkelijk te monteren door middel van spijkers of schroeven. De voorziening is vervaardigd uit kunststof, weersbestendig en onderhoudsvrij.