Zoeken

Roofs 2019-06-82 Holding IsoBouw neemt recyclingbedrijf Eco Fill over

Bedrijfsnieuws

BEWiSynbra, de holding van IsoBouw, ziet duurzaamheid als een belangrijk strategisch drijfveer van het bedrijf, waarbij circulariteit een integraal bedrijfsonderdeel vormt. Het verzamelen en recyclen van EPS-materiaal voor de bedrijven is de kernfunctie van een apart opgericht bedrijfsonderdeel: BEWISynbra Circular.

Eén van de initiatieven van BEWISynbra Circular is de ­introductie van het concept Use-ReUse, eerder dit jaar. Het doel van dit initiatief is het verzamelen en recyclen van EPS en tegelijkertijd het bewustzijn en het belang van dit werk te vergroten. Met de aankoop van een meerderheidsbelang in de Belgische onderneming Eco Fill, zet het holdingbedrijf BEWiSynbra een nieuwe stap in de recyclingactiviteiten.

Managing Director Martin Bekken vertelt: “De lange ­recyclinggeschiedenis van Eco Fill en de unieke ervaring met verschillende oplossingen voor afvalbeheer passen heel goed in de recyclingambities van BEWiSynbra.” Ook Koen van Roy, Managing Director van Eco Fill is verheugd over zijn deelname aan het Use-ReUse-concept. “De samenwerking zal ons in staat stellen om te groeien en onze activiteiten verder te ontwikkelen, zowel in ons thuisland België als in de rest van Europa. Ik ben er trots op bij te dragen aan de verdere verbetering van de EPS-waardeketen, zowel door waardevolle grondstoffen te hergebruiken als door de CO2-uitstoot te verminderen.”

Eco Fill is al meer dan 15 jaar actief in de circulaire economie en is in de loop der tijd de toonaangevende EPS-verzamelaar en recycler in België geworden. Het bedrijf heeft in samenwerking met zijn klanten een unieke aanpak ontwikkeld voor de behandeling van verpakkingsafval. Het bedrijf verzamelt en comprimeert jaarlijks ongeveer 1.800 ton EPS, 2.500 ton karton en 400 ton plasticfolie voor recycling.

Use-ReUse

Met de introductie van het concept Use-ReUse streeft het bedrijf naar een nieuwe industriestandaard voor het inzamelen en recyclen van EPS. Martin Bekken: “Er zijn steeds meer milieuproblemen, maar weinig mensen en bedrijven weten hoe eenvoudig en belangrijk het is om EPS te recyclen. Het Use-ReUse-initiatief zal meer mensen hiervan bewust maken en biedt tegelijkertijd een oplossing voor inzameling en recycling op alle niveaus. Recycling van EPS leidt tot minder emissies en een beter gebruik van hulpbronnen. Door EPS te verzamelen, vermijden we dat afval op de verkeerde plaatsen achterblijft. Use-ReUse is een project voor de lange termijn. We proberen het gedrag van mensen en bedrijven te veranderen en dat kost tijd, maar ik ben optimistisch.”