Zoeken

Roofs 2019-06-94 Nieuwslijn

agenda

4 juni 2019, Vakbeurs Ruimte & Licht 2019
Expo Houten, Info: www.vakbeursruimteenlicht.nl

7-8 juni 2019, Amsterdam Rooftop Festival
Diverse locaties in Amsterdam, Info: www.roefamsterdam.nl

13 juni 2019, The Solar Future NL ‘19
De Fabrique, Utrecht, Info: www.thesolarfuture.nl

14 juni 2019, Seminar Veiligheidsladder
Van der Valk Ridderkerk, Info: www.certificatieinstituut.nl

Building Holland 2019 verbindt en inspireert

Tijdens Building Holland 2019 (9-11 april in RAI Amsterdam) werd duidelijk dat de bouw- , installatie- en vastgoedsector voor geweldige uitdagingen staan in het kader van de energietransitie. De ruim 13.000 bezoekers deden er verstan­dig aan om voorafgaand aan de beurs een goede planning van hun bezoek te maken, want ruim 200 exposanten presenteerden een keur aan noviteiten. Daarnaast waren er meer dan 250 kennissessies op de vijf podia met onder­werpen variërend van de kansen van waterstof tot en met uitleg over BENG en blockchain technologie. De meest innovatieve initiatieven werden ingezonden voor de Rabobank Innovation Challenge. Exposanten waren erg te spreken over de hoge bezoekerskwaliteit. Belangrijk onderdeel van de beurs waren bovendien de Innovations Boulevards: tientallen innovaties, verdeeld over de drie hallen.

Een ‘click’ met de nieuwe beugel van Ubbink

Ubbink presenteert de nieuwe Beugel 80-100 Click PP wit. Deze kunststof muurbeugel, die men zowel horizontaal als verticaal kan bevestigen, kenmerkt zich door een snelle en gemakkelijke montage. Door de voorgemonteerde clip en de inwendige schroefdraadverankering heeft men geen moer meer nodig. Voor de bevestiging kan men kiezen uit een schroef, draadeind of spijkerplug. Het fijne tandwerk zorgt ervoor dat men de beugel eenvoudig kan aantrekken en fixeren op de gewenste maat. De beugel is bovendien universeel voor de 80 en 100 mm buis parallel en de 60/100 buis concentrisch.

Brouwers Zink & Dak opent filiaal in Maastricht

Na de succesvolle opening in Gouda in de zomer van 2018, gaat in Maastricht per 3 juni een nieuw Brouwers Zink & Dak filiaal van start. Bart Essers en Rik Sondeijker zullen het filiaal gaan ­leiden. Na de zomer zal er ook een volledig ingerichte zinkstraat in het filiaal in Maastricht aanwezig zijn, waar naast zink ook plastisol maatwerk kan worden gezet. Met de toevoeging ‘& Dak’ wil het bedrijf benadrukken dat er naast het reguliere aanbod van non-ferro metalen, er eveneens een dakassortiment is ingericht voor de platte daken.

Volledig demontabel dak

‘Niet langer bouwen voor de eeuwigheid’. Dat is het uit­gangspunt van Nexteria, onlangs genomineerd voor de Rabobank Innovation Challange 2019, met het eerste volledig demontabele en remontabele bedrijfspand ter wereld. Aan het eind van de gebruiksduur (±25 jaar) gaan alle materialen terug in de circulaire keten om als nieuwe grondstoffen en (bouw)producten aan een volgende cyclus te beginnen en de grond wordt weer terug­gegeven aan de gemeente. Deze innovatieve denkwijze vergt een andere aanpak dan een traditionele aanbestedingsmethode.

Alle toegepaste materialen zijn vastgelegd in het milieupaspoort, de LCA’s zijn leidend bij de realisatie van dit zelfvoorzienende gebouw met een footprint van nagenoeg nul. Het dak van Nexteria is gerealiseerd door NDA-lidbedrijf Van Venrooy Dakbedekking. De dakopbouw is volledig mechanisch bevestigd. Er is gekozen voor een BIOFOAM isolatiemateriaal van Isobouw. Voor de dak­bedekking is gekozen voor een éénlaagse POCB van Icopal.

JET BIK neemt nieuwe fabriek in gebruik

Per 6 mei heeft JET BIK haar nieuwe fabriek op De Veken 308 in Opmeer in gebruik genomen. In deze moderne fabriek worden de activiteiten van de bestaande productie­locaties samengevoegd.

Studie: De stad van de toekomst

De door BNA Onderzoek gecoördineerde ontwerpstudie naar de stad van de toekomst, die een jaar duurde, heeft tien ontwerpvisies voor de vijf grootste steden van Nederland opgeleverd. Deze zijn nu gebundeld in een boek en aangevuld met beschouwingen en interviews met projectpartners en betrokkenen en commentaar van experts.

Tien breed samengestelde teams deden onderzoek voor een vierkante kilometer in de vijf grootste steden van Nederland – Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag en Eindhoven. Met inspirerende beelden en concrete handelingsvoorstellen schetsen zij hoe de belangrijke transities van onze tijd een plek kunnen krijgen in de stad. Zij laten zien hoe de stad van de toekomst klimaatbestendig wordt, slim omgaat met energie en mobiliteit, ontmoeting stimuleert en voor iedereen een aangename plek is om te wonen en te leven.

Leadax genomineerd als ‘Nationaal Icoon’

Leadax is genomineerd als ‘Nationaal Icoon’. De prijs is bedoeld voor baanbrekende innovaties waar Nederland in de toekomst de wereld mee kan veranderen. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en de Rijksdienst voor Ondernemend ­Nederland (RVO.nl) zijn verantwoordelijk voor de uitvoering van de competitie.

‘Het nieuwe lood’ wordt gemaakt uit een afvalstroom, is inmiddels verkrijgbaar in 13 landen en wordt toegepast in diverse waterkerende toepassingen aan gebouwen. De leverancier ziet de nominatie als een erkenning voor de missie om met duurzame, circulaire én niet-toxische innovaties een bijdrage te leveren aan onze leefomgeving, zonder hierbij een gezonde business case uit het oog te verliezen.