Zoeken

Roofs 2019-09-84 Continu Isolatiewerken gaat voor gecontroleerde groei

Bedrijfsnieuws

Leverancier van isolerende mortel Continu Isolatiewerken uit Velddriel heeft in de afgelopen jaren een aanzienlijke groei doorgemaakt. Het bedrijf heeft een aantal opvallende ontwikkelingen te melden. Roofs interviewde directeur Rob Pijnenburg en John Schippers.

De leverancier van isolerende mortels staat in de markt bekend als een nuchtere partner. Het bedrijf levert haar producten op heel uiteenlopende typen dakoppervlakken en verwerkt ze met eigen personeel of vaste partners. Pijnenburg signaleert dat de markt voor isolerende mortels groeit: “Men gaat steeds meer de voordelen van isolerende mortels zien, het materiaal isoleert en brengt het dak direct op afschot. Een isolerende mortel is ook te combineren met alle typen dakbedekking.”

Sinds twee jaar betrekt het bedrijf een nieuw gebouwd bedrijfspand met magazijn langs de snelweg A2 in Velddriel. Vanaf dat moment heeft men enkele duidelijke stappen gemaakt in de ontwikkeling, waardoor de capaciteit en uitstraling van het bedrijf aanzienlijk is verbeterd, wat zich inmiddels ook heeft vertaald in een stevigere marktpositie. Men heeft een aantal innovaties op de markt gebracht, waarmee het aantal mogelijke toepassingen van isolerende mortels is vergroot.

Groei

Een belangrijke stap in de ontwikkeling was de investering in twee volautomatische mixers. Hiermee werd het bedrijf in staat gesteld snel te schakelen in de te leveren mortels en ook grotere hoeveelheden in één keer te verwerken. “Nog steeds zijn wij voor het grootste deel actief in de relatief kleinere dakoppervlakken,” vertelt Schippers. “Maar met de mixers zijn we beter in staat de pieken op te vangen en daardoor komen ook de grotere dakoppervlakken in beeld. Al snel bleek dat het team uitgebreid kon worden. We hebben het afgelopen jaar een groei van zo’n 40% gerealiseerd.”

Het bedrijf is daarmee een grotere speler op de markt, maar Schippers geeft aan dat een verdere groei van het bedrijf wat hem betreft gecontroleerd moet plaatsvinden: “Wij zijn een bedrijf met een compacte organisatie en korte lijnen, zodat we snel en flexibel kunnen reageren. Dat willen we graag zo houden. Het operationele team groeit dus ­(binnen bepaalde grenzen) wel, maar het aan­sturende team blijft klein.”

In vervolg hierop heeft men ook het wagenpark uitgebreid en voorzien van belettering. De locatie langs de snelweg biedt eveneens mogelijkheden om de naamsbekendheid te vergroten: wie op de A2 langs Velddriel rijdt, zal niet missen dat Continu Isolatiewerken daar is gevestigd. Bovendien is men bezig nadrukkelijker aanwezig te zijn op social media. Tenslotte werkt men aan de bestekteksten voor de producten, waarmee architecten en adviseurs kunnen werken, zodat deze in de Stabu bestekken opge­nomen kunnen worden.

Hogere isolatiewaarde

Het bedrijf heeft in de loop der jaren ook enkele innovaties op de markt gebracht. De meest opvallende daarvan is Ultriso. Dit is een isolatiemortel met een druksterkte van 160 kPA en een lambda van 0,041 W/mK. Dat maakt dat extra isoleren niet langer nodig is, wat met name bij renovatieprojecten belangrijke voordelen kan opleveren: in deze situaties is de opbouwhoogte immers vaak beperkt. Bij nieuwbouw is het resultaat vanzelfsprekend betere isolatie met dezelfde opbouwhoogte.

Continu Isolatiewerken timmert kortom stevig aan de weg en men ziet de toekomst dan ook rooskleurig in. “De groei zit hem voorlopig voornamelijk in de grote werken,” besluit Pijnenburg. “Op die manier kunnen we compact blijven en toch groeien. De organisatie staat goed.”