Zoeken

Roofs 2019-09-94 Nieuwslijn

agenda

7 oktober 2019, Landelijk Arbo Congres
Van der Valk Utrecht, Info: www.arbocongres.nl

8-10 oktober 2019, Vakbeurs Energie
Brabanthallen, ’s-Hertogenbosch, Info: www.vakbeursenergie.nl

8-10 oktober 2019, Vakbeurs PREFAB
Brabanthallen, ’s-Hertogenbosch, Info: www.prefabbeurs.nl

5-8 november 2019, A+A
Messe Düsseldorf (D), Info: www.aplusa.de

12 november 2019, ProBitumen Management Symposium
Mariënhof Amersfoort, Info: www.bitumeninfo.org

Werkschoen waar je energie van terugkrijgt

De nieuwe Vismo Drift is een lichte veiligheidsschoen, voorzien van een NRG 55-middenzool. NRG 55 werkt als een soort springveer: het geeft 55% energie terug tijdens het lopen en biedt een goede schok­absorptie. Zo is men na een lange werkdag veel minder vermoeid.

Het belang van goede ventilatie in huis

Het Solar Star ventilatiesysteem is een milieuvriendelijke manier om het huis, met name de zolder of vliering, te voorzien van goede ventilatie. Solar Star werkt namelijk op basis van zonne-energie. Een ventilatiepijp zorgt voor natuurlijke toevoer van frisse lucht, de voorziening voert de vochtige en warme lucht af via het dak. Optioneel is een thermische schakelaar verkrijgbaar. Dit metertje houdt de temperatuur bij en activeert en deactiveert de voorziening automatisch wanneer de temperatuur in huis te hoog (29°C ) of te laag (18°C) is.

Evenementenhal Gorinchem opent nieuwe beurshal ‘Next Level’

De nieuwe beurshal Next Level in Evenementenhal Gorinchem is onlangs opgeleverd. Er is bijna een half jaar lang gewerkt aan deze tweede beurshal. Door deze mega-investering krijgt Evenementenhal Gorinchem een flinke kwaliteitsimpuls. De inkoopbeurs TrendZ Najaar maakte op 25, 26 en 27 augustus als eerste gebruik van Next Level. De officiële opening is in oktober met een feestelijke receptie.

Sponsorfietstocht voor Malawi

Erik Maas van Verkoelen Dakspecialisten fietst voor Malawi. Het land heeft het hoogste aantal kindhuwelijken. 46% van de meisjes is getrouwd als minderjarige. Meisjes gaan hierdoor niet meer naar school en raken vaak op jonge leeftijd al zwanger, terwijl hun lichaam nog lang niet klaar is voor een zwangerschap en bevalling. Bijna de helft van de families in Malawi heeft geen schoon drinkwater en geen bruikbare sanitaire voorzieningen. Hierdoor lopen vooral kinderen onder de vijf jaar een groot risico op ziektes. Daarnaast heeft het land een hoog aantal HIV-geïnfecteerden. Plan International heeft verschillende projecten opgestart om de leefsituatie voor families en hun kinderen in Malawi te verbeteren. Hier is sponsorgeld voor nodig. Dit geld gaat naar seksuele voorlichting, training en voorlichtingscampagnes, hygiëne en sanitaire voorzieningen en naar onderwijs.

Tijdens de sportieve uitdaging van de 500 km die Erik Maas en zijn partner Iris fietsen over de dirt roads van Malawi gaan ze de lokale projecten bezoeken, zodat ook zichtbaar is waar het sponsorgeld naar toe gaat. Men kan de fietstocht sponsoren via https://malawi.cycleforplan.nl/actie/erik-maas.

TotaalDakConcept voegt gebruiksfunctie toe aan bestekservice

TotaalDakConcept heeft haar bestekservice verder geperfectioneerd. Aan de gratis toegankelijke online bestekservice is nu de gebruiksfunctie van het platte dak toegevoegd. Ontwerpers die op zoek zijn naar bijvoorbeeld bestekinformatie voor een parkeerdak, een groendak, een zonreflectiedak of een traditioneel dak, kunnen nu via de gebruiksfunctie direct hun keuze maken. Ook de website is op deze overzichtelijke indeling ingericht. Via ‘platdakoplossingen’ kan direct een keuze voor het soort platte dak gemaakt worden en krijgt men toegang tot de bestekservice.

TotaalDakConcept is een samenwerkings- en innovatieplatform dat integrale kwalitatief hoogwaardige platdakconstructies realiseert. Samenwerking met alle relevante partijen uit de bouwkolom staat hierbij centraal. Kwaliteit, duurzaamheid en zekerheid vormen in combinatie met kennis en kunde de basis voor de best presterende dakoplossingen.

Provincies volop aan de slag met praktische invulling Klimaatakkoord

Provincies gaan volop aan de slag met het vergroten van de kennis bij hun inwoners over de mogelijkheden tot verduurzaming. Acht van de elf provincies die inmiddels een coalitieakkoord hebben, hebben hier concrete plannen voor. Nog twee provincies benoemen het belang van communicatie. Dat blijkt uit een analyse die de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) heeft laten uitvoeren van de provinciale coalitieakkoorden. In de meeste provincies wordt het Klimaatakkoord en de bijbehorende ambities expliciet onderschreven. Zeven van de elf provincies reserveren geld voor klimaatbeleid. De voorbeeldrol in het verduurzamen van de eigen gebouwen en auto’s pakken ze nog maar mondjesmaat.