Zoeken

Roofs 2019-11-12 Wacht niet te lang met aanmelden

Feestavond voor de dakenbranche

Op 20 maart 2020 zal de vierde editie van de feestavond voor de dakenbranche plaatsvinden. De locatie is opnieuw Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee. Het is aan te raden om op tijd aan te melden.

De feestavond wordt georganiseerd rond de kwaliteit die in de dakenbranche aanwezig is. In twee categorieën (platte en hellende daken) zullen de awards voor het Dak van het Jaar 2019 en de Dakenman of -vrouw van het Jaar worden uitgereikt. Indien daar aanleiding toe is, zullen voor beide branches ook oeuvreprijzen worden uitgereikt. Tijdens de feestavond zullen allerlei partijen aanwezig zijn die op de één of andere manier professioneel zijn betrokken bij het bouwdeel dak, zowel plat als hellend.

Sinds de eerste editie in 2017 is het aantal bezoekers van de feestavond behoorlijk gestegen. Vorig jaar was de zaal met ruim 350 aanwezigen gevuld. De organisatie meldt dat er nu al méér aanmeldingen zijn dan vorig jaar rond deze tijd. De zaal heeft een maximale capaciteit van 400 personen. Wie bij de feestelijke uitreiking aanwezig wil zijn, doet er daarom verstandig aan hier niet te lang mee te wachten. Aanmelden kan via http://dakvanhetjaar.nl/aanmelden.php.

Dak van het Jaar

De avond draait om de prijsuitreiking van het Dak van het Jaar voor zowel de platte als de hellende dakenbranche. Twee zelfstandige vakjury’s, die allebei grotendeels zijn ­opgebouwd uit de redactieraden van de respectievelijke vakbladen Roofs en steilDAK, zullen zich over de geno­mineerde projecten buigen. Tijdens de feestavond zullen de jury’s de bijzonderheden van de projecten op de respectievelijke shortlists bespreken. Aansluitend zullen de winnaars bekend worden gemaakt. De twee jury’s zijn tevens verantwoordelijk voor de keuze van de nieuwe Dakenman of -vrouw van het Jaar.

Tijdens de feestavond zal er volop gelegenheid zijn om te netwerken. De doelgroepen van Roofs en steilDAK, die in beide gevallen de gehele keten van opdrachtgevers, architecten, leveranciers en verwerkers behelst, zullen ook tijdens de feestavond aanwezig zijn.