Zoeken

Roofs 2019-11-85 Imsorb opent nieuwe productielocatie

bedrijfsnieuws

Op 18 oktober 2019 vierde Imsorb feest. Dit vanwege het 20-jarige jubileum en de ingebruikname van de nieuwe hal in Emmeloord. De nieuwe hal was noodzakelijk geworden, omdat men onvoldoende ruimte had in het vorige pand.

In februari 2018 stond het bedrijf op de beurs Dach und Holz in Keulen. Hier presenteerde men de Imsorb waterabsorptie aan Europa. Dit product maakt voor de dakdekkers een snellere en goedkopere verwerking mogelijk.

Frans Keur, eigenaar van CCF-nl, is na de overname in oktober 2017 gestart met een ruimte van 15 m², wat na een half jaar al te klein was om efficiënt te kunnen werken. Dus verhuisde men naar de Verlengde Gildeweg 12d in Emmeloord, met 80 m² beneden en 40 m² boven. Omdat het afvullen van de potten en emmers veel tijd kostte, heeft men een vullijn gebouwd. Dat bespaarde veel tijd, wat nodig was i.v.m. de toenemende orders vanuit Europa. Ook de nieuwe locatie was na 7 maanden alweer te klein.

Aan de Escudo 41 heeft men 500 m² tot de beschikking. Hier is de eerste vullijn geïnstalleerd, zodat men potten kon blijven vullen. Emmers werden nog handmatig afgevuld en ondertussen werd een tweede vullijn opgebouwd voor de potten. Nadat deze productielijn klaar was, is de eerste productielijn omgebouwd naar emmerlijn. Hierop kunnen middels hulpstukken diverse modellen emmers worden gevuld. Nu kunnen rond de 400 potten per uur en 150-200 emmers per uur worden gevuld.

Het bedrijf blijft optimaliseren, om de producten zo efficiënt mogelijk te kunnen leveren tegen goede prijzen. Men werkt klantgericht, wat o.a. inhoudt dat de klant, bij voldoende afname, een eigen label kan verkrijgen. Zo heeft men al
vier private labels in het portfolio voor buitenlandse klanten in Europa. CCF-nl, het bedrijf waarin Imsorb waterabsorbtie het product is, zal komend jaar ook enige andere producten voor de dakdekker in het portfolio opnemen, die dan zullen worden gepresenteerd. Het product wordt via de dakdekkersgroothandels verkocht.

Het bedrijf staat ook op de Dach und Holz 2020 beurs, in Stuttgart van 28 tot en met 31 januari.