Zoeken

Roofs 2019-11-89 Sponsorfietstocht tegen kanker

Goede doelen

Wie graag op de mountainbike zit én zich voor het goede doel wil inzetten, kan op 8 december zijn of haar hart ophalen. Team Sukerbiet organiseert op die datum in samenwerking met Cycling Lemelerveld de tweede editie van de SealEco MTB Challenge. 100% van de opbrengsten is bestemd voor goede doelen, zoals KWF Kankerbestrijding.

Team Sukerbiet werd 5 jaar geleden in het leven geroepen om de Alpe d’Huzes te fietsen. Een groep van 32 man fietste de Alpe d’Huez toen op en af. Daarmee werd een bedrag van 128.000 euro bij elkaar gefietst voor KWF Kankerbestrijding. Edwin van Dijk van SealEco fietste enthousiast mee.

De succesvolle campagne smaakte naar meer en daarom werd in vervolg hierop een sponsorfietstocht in de omgeving van Lemelerveld georganiseerd. Twee jaar geleden werd de organisatie aan Edwin van Dijk toevertrouwd, wat vorig jaar leidde tot de eerste editie van de SealEco MTB Challenge. Toen leverde het evenement, ondanks het slechte weer, zo’n 5000 euro op. Van Dijk benadrukt dat alle onkosten worden betaald door SealEco en dat alle opbrengsten zijn bestemd voor o.a. KWF Kankerbestrijding. Dit jaar rekent men op een verdubbeling in de opbrengsten en het aantal deelnemers.

De tochten worden in verschillende afstanden georga­niseerd, namelijk: 33, 60, 75 en 100 km. De start vindt plaats op Sportpark Heidepark in Lemelerveld. Vanuit daar volgt men via de singletracks het parcours door de omgeving van Lemelerveld: het prachtige Salland en Vechtdal. Een echte challenge onder het motto: ‘opgeven is geen optie’. Onderweg zijn verzorgings­posten ingesteld. De start vindt plaats tussen 8.30 en 10.30 uur (75 en 100 km tot 9.30 uur). Men kan zich terplekke inschrijven. Bij terugkomst wordt men ontvangen met een gratis kop warme snert.