Zoeken

Roofs 2019-11-90 Hütter Safety richt vizier op Nederlandse markt

Valbeveiliging

Hütter Safety (voorheen Hütter Veiligheid B.V.) uit Hoofddorp is een gerenommeerd leverancier van persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s) en valbeveiligingssystemen. Het bedrijf is opgericht in 1909 en ontwikkelde zich in de loop der jaren van optiek-winkelketen naar gespecialiseerd leverancier van PBM’s en vervolgens naar de huidige rol van leverancier en fabrikant van valbeschermingsproducten.

Het bedrijf biedt een breed assortiment veiligheidsartikelen en keuringen voor verschillende branches. Denk daarbij aan bijvoorbeeld producten voor adem-, hoofd-, hand- en voet­bescherming en de keuring van PBM’s en valbeveiligingssystemen. Ook biedt men een ­assortiment valbeveiligingsproducten, geconcen­treerd rond het veilig werken op hoogte. Het bedrijf is dan ook ervaren in het leveren, adviseren, ontwikkelen en installeren van valbeveiliging.

In 2007 introduceerde men het in eigen huis, deels samen met TU Delft, ontwikkelde Scope systeem.

Het systeem is zowel te gebruiken als enkel anker­punt als in een lijnsysteem. Het Scope anker wordt bevestigd op een RVS grondplaat die mechanisch aan de ondergrond is bevestigd. De basisplaat wordt na installatie geheel overlaagd met dakbedekking en is dus waterdicht.

Bijzonder is het ingebouwde dempingssysteem en de conische vormgeving. Hierdoor worden de krachten die vrijkomen bij een val voor het overgrote deel afgedragen op de ankerpaal zelf. Het Scope anker is bevestigd op een grondplaat, die eveneens een groot deel van de krachten opneemt. Op deze manier is het anker minder afhankelijk van een sterke onderconstructie. Bovendien wordt door de conische vormgeving voorkomen dat in een lijnsysteem door de voorspanning van het systeem de eind- en hoekpunten doorbuigen.

Het Scope systeem kan op alle typen daken en met alle typen dakbedekking worden toegepast. Daartoe wordt per dakbedekking een andere primer gebruikt, zodat de hechting optimaal is. Standaard worden de ankers in de rode waarschuwingskleur geleverd, maar ze kunnen in kleur worden aangepast aan de situatie. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om bij toepassing op een groendak het anker in een groene kleur te bestellen.

Internationaal

Het systeem is getest volgens de Europese norm EN 795 en wordt dan ook internationaal op de markt gebracht. Inmiddels verkoopt het bedrijf de systemen in Latijns-Amerika en Scandinavië. In diverse landen heeft men inmiddels heel wat tijd geïnvesteerd om de introductie en distributie op een goede manier te laten verlopen. Voor de buitenlandse activiteiten en vestiging zijn de poppetjes neergezet en verloopt het volgens directeur Paul van Valkenhoef zeer voorspoedig. Het vizier wordt dan ook weer meer op de Nederlandse markt gericht.

Men manifesteert zich momenteel op de markt via partnerships “We doen graag zaken op basis van een goede en langdurige relatie en daar past onze marktbenadering goed bij,” aldus Van Valkenhoef. “Daarmee weten we ook dat onze producten op een goede manier worden aangebracht en gebruikt. Het team in Hoofddorp is verder uitgebreid voor ondersteuning en de contacten met de markt zijn geïntensiveerd.”