Zoeken

Roofs 2020-01-46 IKO opent nieuw trainingscenter in Leeuwarden

Special Instroom, onderwijs en vacatures

Onlangs realiseerde IKO een nieuw trainingscenter in Leeuwarden. Dit zorgt samen met het huidige trainingscenter in Klundert voor een goede spreiding in heel Nederland van het cursusaanbod.

Als producent van dakbedekkingsmaterialen, vloeibare waterdichting en isolatie is IKO met meer dan 30 fabrieken en 4500 werknemers wereldwijd een grote speler. Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Antwerpen, in Nederland opereert het bedrijf vanuit Klundert. De producent ziet het als haar missie om duurzame en ecologisch verantwoorde waterdichtings- en isolatietotaaloplossingen te bieden voor gebouwen. Men produceert alle componenten zelf: bitumineuze en kunststof dakbanen, hoogrendements PIR-isolatie en vloeibare waterdichtings­systemen onder het eigen merk.

Landelijke dekking

Het belang van een vakkundige verwerking wordt door de fabrikant onderkend. Daarom heeft men ook in Nederland twee trainingscenters ingericht. In Klundert was al een centrum ingericht en in gebruik. Voor een landelijke dekking is daar onlangs het centrum in Leeuwarden aan toegevoegd. Na alle keuringen, waarmee erop wordt toegezien dat de locatie voldoet aan alle richtlijnen, zal het trainingscenter naar alle waarschijnlijkheid in het eerste kwartaal van 2020 in gebruik worden genomen.

Vestigingsmanager Wim Havinga is enthousiast. “De locatie is een belangrijke uitbreiding van onze opleidingsmogelijk­heden,” vertelt hij. “We zijn blij met een nieuw trainings­center waar dakdekkers, loodgieters en ook handelaren hun kennis kunnen bijspijkeren. Men kan kennis maken met onze ­producten, dakconcepten en de huidige normen. Met een theorie- en praktijkscholing is men aan het eind van de cursusdag weer helemaal up-to-date.”

Aanbod

Iedere organisatie werkzaam in de (platte) dakenbranche kan bij de producent terecht voor een training. Alle ‘platte-daken-disciplines’ komen in Leeuwarden en Klundert samen. Er zijn dan ook praktische trainingen voor verwerking van zowel bitumen dakbanen, PVC als EPDM mogelijk. Een praktijktraining wordt steeds voorafgegaan door een theoriedeel, waarin onder andere IKO product­kennis aan bod komt.”

De trainingen bieden het volgende:

Voor de dakdekker

  • Een productkennistraining;
  • Jaarlijkse bijscholing van verwerking van de producten voor medewerkers.

Voor de handelaar

  • Kennismaking met de producten voor het personeel;
  • Vertegenwoordigers laten ervaren hoe de producten verwerkt worden.