Zoeken

Roofs 2020-01-88 Nieuwslijn

agenda

15-16 januari 2020, Intersolution 2020
Flanders Expo, Gent (B), Info: www.intersolution.be

28-31 januari 2020, Dach + Holz International 2020
Messegelände Stuttgart (D), Info: www.dach-holz.com

4-7 februari 2020, VSK 2020
Jaarbeurs Utrecht, Info: www.vsk.nl

29 februari-8 maart 2020, Batibouw 2020
Brussels Expo, Brussel (B), Info: www.batibouw.com

Noxite maakt stikstofoxiden onschadelijk

Noxite, het dakbedekkingssysteem voor platte daken van BMI Icopal, zuivert de lucht van schadelijke stikstofverbindingen door ze om te zetten in onschadelijke deeltjes. Deze worden vervolgens door regen en wind afgevoerd. De effectieve werking is blijvend; elk plat dak dat voorzien is van Noxite helpt dagelijks mee de lucht te zuiveren. Deze duurzame en recyclebare dakbedekking wordt steeds vaker toegepast bij nieuwbouw en renovatie van platte daken. Bij de wegenbouw wordt de werkzame toplaag sinds kort toegevoegd in slijtlagen voor asfalt. Onderzoek heeft de zuiverende werking bewezen.

Stikstofoxiden komen vrij bij de verbranding van fossiele brandstoffen, worden ingeademd en komen in het milieu terecht. Dat is niet alleen schadelijk voor de leefomgeving, maar kan ook longirritatie, lagere weerstand en infecties aan luchtwegen veroorzaken. De urgentie om de uitstoot van stikstof terug te dringen, is dan ook groot.

VERHUIZING

Per 1 januari 2020 is Lindeman Uitgevers verhuisd.

Het nieuwe adres is:
Lindeman Uitgevers bv
J. Duikerweg 5
1703 DH Heerhugowaard

De overige contactgegevens blijven ongewijzigd.

DAKEN & ZAKEN gaat door!

Op 1 oktober 2020 zal in de nieuwe hal van de Evenementenhal Gorinchem (Next Level) de eerste editie van de dakenbeurs DAKEN & ZAKEN worden georganiseerd. De dakenbranche beschikt daarmee weer over een eigen platform. Het evenement wordt door Lindeman Uitgevers in samenwerking met de markt georganiseerd.

Verlenging samenwerking NEN en BRIS met oog op intensivering

Op 6 december 2019 ondertekenden algemeen directeur NEN Rik van Terwisga en directeur BRIS Bastiaan Benz de verlenging van de overeenkomst tussen de twee bedrijven met 3 jaar. Deze afspraak geeft bouwprofessionals toegang tot de NEN-publicaties via BRISwarenhuis, de online bibliotheek die de verbanden legt tussen alle regelgeving en nomen in de bouw. Tegelijk spraken zij uit intensiever met elkaar te gaan samenwerken om producten verder te kunnen verbeteren. De ‘Powered by NEN’ toevoeging aan de BRIS-producten onderstreept die ambities.

Hoge stikstofdepositie versnelt vrijkomen asbestvezels

 

De hoge stikstofdepositie in Nederland leidt niet alleen tot problemen voor de agrarische sector en de bouwsector, maar vooral tot verhoogde gezondheidsrisico’s voor burgers. Door te veel neerslag van stikstofoxiden en ammoniak verzuurt onze bodem, maar de verzuring tast ook de asbestdaken aan.

Dat betekent een extra risico voor iedereen die nog asbestplaten op het dak van zijn woning, stallen of bedrijf heeft liggen. Verzuring leidt namelijk tot versnelling van de afbraak van de asbestdakplaten, waardoor meer asbestvezels zullen vrijkomen. Met de wetenschap dat asbestdaken niet alleen het witte chrysotiel asbest, maar ook het gevaarlijke bruine amosiet en blauwe crocidoliet asbest bevatten, is dit een ernstig probleem. Per jaar zijn er met zekerheid ruim 1000 asbestdoden, bovendien is er de verdenking van ruim 4000 asbestdoden per jaar. De laatste inzichten en wetenschappelijke feiten over afbraak van asbestdaken kwamen aan de orde tijdens de conferentie van het European Asbestos Forum.

MSQ neemt Van Doorn DAkspecialist over

Per 1 januari 2020 neemt MSQ Groep (Msquared Groep) Van Doorn Dakspecialist over. Van Doorn is een gerenommeerd bedrijf met vestigingen in Rilland en Veldhoven. Het dakdekkersbedrijf heeft recent nog haar 150-jarig bestaan gevierd en is daarmee één van de oudste dakbedekkingsbedrijven in Nederland. Als kroon op het werk heeft het bedrijf het predicaat hofleverancier mogen ontvangen.

Met het oog op de continuïteit voor de lange termijn hebben Ward Schröder en Geert-Jan Vogels besloten dat nu het juiste moment is om het stokje over te dragen aan een nieuwe aandeelhouder. Met de verkoop van zijn belang heeft Geert-Jan Vogels besloten zich geheel terug te trekken uit het bedrijf. Ward Schröder zal zijn werkzaamheden binnen Van Doorn in zijn huidige functie voortzetten. De omzet bedraagt ongeveer € 10 miljoen. Het bedrijf heeft 43 medewerkers in dienst.

Architectenbranche ondertekent Klimaatakkoord

Het Klimaatakkoord van overheid, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties is – last-but-not-least – onder­tekend door de BNA. In dat akkoord zitten de afspraken over de gebouwde omgeving die dit jaar aan de zogenaamde ‘bouwtafel’ zijn voorbereid. Het pakket gaat van goed geïsoleerde woningen tot aardgasvrije wijken en goedkoop en slim verbouwen. In 2030 moeten bijvoorbeeld de eerste 1,5 miljoen bestaande woningen zijn verduurzaamd. Namens de BNA tekenden voorzitter Francesco Veenstra en directeur Fred Schoorl in het bijzijn van Ed Nijpels, als voorzitter van het Klimaatakkoord.