Zoeken

Roofs 2020-02-25 Eerste editie DAKEN & ZAKEN georganiseerd

Nieuwe dakenbeurs

Op donderdag 1 oktober 2020 wordt van 10.00 tot 20.00 uur in de nieuwe hal ‘Next Level’ van de Evenementenhal in Gorinchem de eerste editie van de gespecialiseerde dakenbeurs DAKEN & ZAKEN georganiseerd. Dit is een nieuwe relatiebeurs voor de platte en hellende dakenbranche.

De nieuw opgezette, eendaagse beurs wordt op uitdrukkelijk verzoek van de markt georganiseerd, omdat de daken­branche een dergelijk evenement is gaan ontberen. De eerste reacties zijn enthousiast en de beursvloer zal goed gevuld zijn. In de opzet van DAKEN & ZAKEN worden de standhouder en bezoeker volledig ontzorgd. De beurs wordt georganiseerd voor zowel de platte als de hellende dakenbranche en alle disciplines zullen zijn vertegenwoordigd.

Toegang en catering zijn gratis en er is voldoende parkeergelegenheid.

Ontwikkelingen op het dak

Het dak wordt steeds meer ontdekt als de locatie voor:

  • de oplossing voor ruimtegebrek in stedelijk gebied;
  • zonnepanelen;
  • groen;
  • wateropvang (ontlasten rioleringssystemen);
  • luchtzuivering;
  • biodiversiteit;
  • gezond en energiezuinig binnenklimaat

Maar de belangrijkste functie van het dak is de waterdichting. Dit alles moet op een goede en verantwoorde manier gebeuren, met de juiste materialen en technieken.
En als het even kan met gebruikmaking van milieuvriendelijke materialen.

De platte en hellende dakenbranche staan dan ook niet voor een geringe opgave, in een tijd waarin vakmanschap steeds schaarser wordt. Daarom is het nu, meer dan ooit,
van belang dat de verschillende branchepartijen met elkaar in gesprek gaan en blijven. DAKEN & ZAKEN is een belangrijke factor in dat proces. De beurs biedt alle belanghebbenden de gelegenheid om in een rustige sfeer met elkaar in gesprek te gaan. ?