Zoeken

Roofs 2020-03-13 Nominaties Dakenman of -vrouw van het Jaar 2019 bekendgemaakt

Feestavond voor de dakenbranche 2020

De verkiezing van de Dakenman of -vrouw van het Jaar barst weer los. De nominaties van dit jaar zijn vastgesteld en worden in dit artikel bekendgemaakt.

Tijdens een lunch op 23 januari in Restaurant Wilhelminapark in Utrecht heeft de jury van het Dak van het Jaar 2019 de genomineerde projecten besproken. Na een interessante discussie zijn de shortlist en het winnende project bepaald. Ook zijn de nominaties van de Dakenman of -vrouw van het Jaar vastgesteld.

De Dakenman of -vrouw van het Jaar is de verkiezing van de persoon die zich in het afgelopen jaar op de één of andere manier verdienstelijk heeft gemaakt voor de ontwikkelingen op het dak. De redactieraad van Roofs heeft, als representatie van de markt, de onderstaande personen voorgedragen voor de onderscheiding. De winnaar is vervolgens bepaald door de jury van het Dak van het Jaar (die grotendeels is samengesteld uit leden van de redactieraad).

Dit jaar bestaat de jury uit:

  • Ton Berlee (Comfortdak)
  • Otto Kettlitz (Nieman-Kettlitz)
  • Marco de Kok (Low and Bonar)
  • Paul van Roosmalen (gemeente Rotterdam).

Naast de eeuwige roem bestaat de prijs uit een coverfoto en een interview in het aprilnummer van vakblad Roofs. Tot aan de volgende verkiezing krijgt de Dakenman of -vrouw van het Jaar middels een vaste column een platform in Roofs om de eigen visie mee uit te dragen. De eerdere winnaars van de Roofs Dakenman of -vrouw van het Jaar waren:

  • Erik Steegman (NDA, 2016)
  • Bram Kranenburg (Icopal, 2017)
  • Roebyem Anders (Sungevity, 2018).

Dit jaar kwam de jury tot twee genomineerden:

Albert-Jan Kerssen (BTL Advies)

Al jarenlang levert Albert Jan Kerssen met zijn tomeloze energie een belangrijke bijdrage aan de ontwikkelingen op het gebied van multifunctionele daken. Niet alleen met zijn advieswerk bij BTL Advies, maar ook door zijn betrokkenheid bij de regelgeving en normeringen op dit gebied, zijn werk als redactieraadlid van vakbkad Roofs en in het afgelopen jaar als auteur van het Handboek Multifunctionele Daken (een actualisering van het Handboek Groene Daken waar hij de auteur van was).

Chris van der Meijden (Kiwa BDA)

Als technisch directeur van Kiwa BDA in Gorinchem levert Van der Meijden al jarenlang een belangrijke bijdrage aan de ontwikkelingen in zowel de platte als de hellende dakenbranche. Als voorzitter van de normcommissie NEN 7250 heeft hij de moeilijke taak om verschillende belangen te verenigen en tot een technisch juist eindresultaat te komen. De norm is er nog niet, maar de redactieraad vindt de tijd rijp om zijn verdiensten voor de markt te erkennen. ?