Zoeken

Roofs 2020-03-53 IsoBouw vernieuwt renovatieplaten hellend dak

Special Energiebesparing en energie-opwekking

De bekende SlimFix Reno renovatieplaten van IsoBouw zijn onlangs vernieuwd. De vernieuwingen zijn erop gericht om de verwerking van de renovatieplaten verder te vereenvoudigen.

NOM (nul Op de Meter)-ready of passief renoveren wordt nu nog eenvoudiger dankzij de vernieuwingen op de SlimFix Reno renovatieplaten van IsoBouw. De dampopen isolatieplaten zijn leverbaar met een Rc-waarde tot en met 11.0 en creëren een doorlopende isolatieschil die water- en luchtdicht kan worden afgedicht.

Ook aan het verwerkingsgemak is gedacht. De toplaag is voorzien van anti-slip noppen en een kleurbedrukking. De renovatieplaten zijn hierdoor nog veiliger beloopbaar en voorkomen zonverblinding. Drie ingelijmde tengellatten maken de elementen constructief zeer sterk waardoor o.a. overstekken eenvoudig kunnen worden gerealiseerd.

Twee varianten

Het assortiment bestaat uit SlimFix Reno+ en SlimFix RenoTwin. De eerste is voor toepassing op een dragend dakbeschot. SlimFix RenoTwin kan vrijdragend gemonteerd worden op on­effen onderconstructies, zoals bijvoorbeeld op bestaande dakelementen. Voor beide varianten geldt dat ze zonder meerprijs kunnen worden voorzien van een nokafschuining en/of een gootdetail voor het opvangen van de afschuifkrachten.

Vanaf nu levert de fabrikant deze renovatieplaten altijd op lengtespecificatie zonder meerprijs. Dit voorkomt afval op de bouwplaats. Mocht er toch nog materiaal overblijven, dan biedt de producent de mogelijkheid om reststukken retour te nemen voor hergebruik. Net zoals voor alle andere producten uit het assortiment geldt namelijk dat ook de dakplaten volledig recyclebaar zijn.