Zoeken

Roofs 2020-03-75 Aluminium dakranden steeds populairder

Productnieuws

De populariteit van aluminium dakranden groeit. Welke ontwikkelingen liggen aan deze trend ten grondslag?

Volgens Sales & Marketing Manager Edwin van Kemenade van Roval Aluminium heeft de stijgende populariteit van aluminium onder meer te maken met de brede aandacht voor het verduurzamen van woningen en utiliteitsgebouwen als gevolg van de energietransitie: “Het wakkert de vraag naar duurzame bouwmaterialen aan. Onze aluminium dakranden passen in die behoefte. Ze zijn onderhoudsarm en gaan tientallen jaren probleemloos mee. Bovendien zijn onze dakranden – en dat geldt voor al onze aluminium dak- en gevelproducten – voor het grootste gedeelte gemaakt van gerecycled aluminium. We merken dat de populariteit stijgt. Niet alleen in de nieuwbouw- en renovatiesector, maar ook in de herbestemmingssector.”

Totaalleverancier

Daarnaast signaleert Van Kemenade dat klanten juist voor aluminium dakranden van Roval kiezen: “Als totaalleverancier ontzorgen we onze klanten. Het assortiment dakranden is groot en binnen het assortiment zijn weer honderden variaties mogelijk. In vorm, kleur, afmeting en bewerking. Desgewenst voorzien we de aluminium dakranden van bevestigingsgaten, binnen- en buitenhoeken, verbindingsplaatjes en kunnen we zowel leveren in brute, gemoffelde of geanodiseerde uitvoering. Deze one-stop-shoppingvisie ontzorgt onze klanten. We waarborgen hiermee niet alleen kwaliteit; het zorgt ook voor een duurzame aanpak door de dakranden montageklaar te leveren. Onze klanten hoeven voor speciale bewerkingen immers niet elders te shoppen. Dit heeft ook nog eens een positieve invloed op kosten en bouwtijd.”

Als laatste argument noemt Van Kemenade dat van de standaarddakranden vele Ral-kleuren direct uit voorraad leverbaar zijn: “We volgen hierin ook kleurtrends. We hebben onlangs de voorraadkleuren weer aangepast. Enkele kleuren zijn vervangen door nieuwe trends, die razendsnel leverbaar zijn.”